eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Alimentatie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NUTRITIE » alimentatie

Toxicitatea


Toxicitatea impiedica celulele sa functioneze normal. Aceasta incetineste de asemenea si ritmul meolic. Toxicitatea datorata intolerantelor alimentare poate distruge de asemenea capacitatea ficatului, permitand toxinelor sa patrunda in sange. De obicei, aceasta situatie are drept rezultat insuficienta de nutrienti si circulatia deficitara, ambele conducand la o activitate meolica redusa.
Cand organismul se confrunta cu un nivel excesiv de toxine, incerca sa le depoziteze fara a fi nocive. Aproape intotdeauna inseamna ca depozita toxinele in grasime. Astfel, depozitul de grasimi al organismului devine plin de toxinele pe care organismul incearca sa nu le descompuna si sa le elibereze in circulatie.

Excesul de toxicitate poate conduce si la retentia apei in organism, o trasatura comuna a intolerantei alimentare. Organismul depune toate eforturile pentru a dilua toxinele si inflamatia cauzata de intoleranta alimentara. Majoritatea persoanelor care evita alimentele netolerate, prezinta o pierdere rapida a retentiei de apa, de obicei in timpul primei saptamani de excludere din dieta. insa trebuie facuta distinctia intre acest tip de pierdere si pierderea grasimilor.

Studiu de caz: Pierderea in greutate si retentia apei in organism
Dina Lacey, in rsta de 43 de ani, s-a luptat cu greutatea corporala. Nu putea intelege cum s-a ingrasat si cum nu a putut slabi in ciuda faptului ca NU consuma prea multe calorii. La o examinare atenta a alimentelor din dieta sa, am descoperit un consum caloric ridicat sub forma alimentelor pe baza de grau. in aceste alimente exista si un surplus ascuns de zahar si de asemenea de grasimi procesate, deloc sanatoase. Cand am calculat aportul caloric, ea nu consuma mai mult de 2,000 de calorii zilnic, iar combinate cu exercitiile fizice pe care le facea, parea ciudat ca nu slabea.
Insa Dina era genul de femeie pentru care sfatul de bun simt: 'Nu mai consuma aceste alimente timp de o luna si asteapta sa cum te simti\" nu ar fi dat roade, asa ca i-am recomandat un test pentru intoleranta alimentara. Desi aceste teste nu sunt intotdeauna relente pentru toate alimentele problematice, am fost foarte incantat sa d ca atat graul cat si zaharul au aparut pe lista ei cu intolerante.

Dina a evitat alimentele netolerate si a fost mai mult decat incantata sa descopere ca incepuse sa piarda in greutate iar forma corpului se modifica de asemenea. in plus, mi-a marturisit ca se simtea mai bine in pielea ei dar intr-un mod care nu avea de-a face cu incantarea ca pierdea in greutate. Acum am marit aportul caloric prin alimente mai sanatoase pentru a o ajuta sa isi sprijine meolismul si nivelurile de energie.

Rezumat
Intolerantele alimentare pot fi legate de excesul de grasimi din organism, dar nu generalizat in cazul tuturor persoanele supraponderale si nici in cazul tuturor persoanelor care au o intoleranta alimentara. in cazul unora legatura fi mai puternica decat in cazul altora.
Tratand intolerantele alimentare si celelalte afectiuni ajuta sa mentineti un meolism sanatos, care poate conduce la pierderea in greutate (sau luarea in greutate daca sunteti subponderal).

Exista cate motive foarte intemeiate care sustin ca o dieta care exclude alimentele netolerate poate avea drept rezultat pierderea in greutate. Aceste motive includ dependenta si consumul viciat de alimente in exces, intreruperea meolismului hormonal si celular normal si metoda naturala a organismului de a trata toxicitatea.
Fie ca doriti sau nu sa pierdeti in greutate, incurajez sa urmati recomandarile prezentate in modulul urmator. modulul explica modul in care trebuie sa procedati.



Alte materiale medicale despre: Alimentatie

Indicele glicemic e un indicator al vitezei de resorbtie sau de absorbtie a glucidelor consumate, viteza care determina intr-o mare masura valorile gl [...]
Albumina constituie o substanta alimentara vitala, numai un gram din ea dezvoltand 4,1 calorii. Este important ca, in necesarul de hrana, ea sa con [...]
Richard Wurtman si sotia sa, frumoasa Judidi doi cercetatori de la MIT , au cautat ani de zile raspunsul la o intrebare care ii chinuia pe nutritio [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre alimentatie

Alte sectiuni
Retete
Stiati ca
Alimentatie
Vitaminele
Sa mancam sanatos
Diete
Secretele nutritiei
Cura de slabire
Exercitiile fizice
Mineralele
Grasimile
Cum ne hranim
Regimuri alimentare
Intrebari despre nutritie
Silueta
Nutritia si sexualitatea
Nutritia si bolile cronice
Aminoacizii
Acizii grasi
Bucatarie
Retete de slabit

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile