Ghid medical Vaccinarile
NAVIGARE RAPIDA: »
Pagina principala » GHID MEDICAL
» sanatatea copilului
» vaccinarile
» vaccinul gripal
Vaccinul gripal
|
|
Indicii mari de morbiditate si mortalitate determinati de gripa, complicatiile imediate sau tardive pe care le da, ca si absenteismul de masa cu consecintele sale in domeniul economic, indreptatesc numeroasele preocupari ce tind sa elaboreze metode cit mai eficiente de profilaxie specifica antigripala.
Desi primele incercari de prevenire a acestei boli dateaza din 1933, o data cu descoperirea virusului (199), gripa a ramas aproape singura boala capabila ca intr-un rastimp scurt sa zdruncine cu o intensitate destul de mare starea de sanatate si chiar echilibrul de viata al unei populatii.
Se intelege de ce in problema spinoasa a profilaxiei specifice anti-gripale s-au facut numeroase cercetari si experimentari pe plan mondial.
Ca metoda de combatere s-a incercat imunizarea maselor, sperindu-se a se obtine intreruperea transmiterii infectiei prin interpunerea persoanelor imunizate, nesusceptibile.
Problema prevenirii infectiei gripale pare greu de rezolvat, daca ne referim la faptul ca raspindirca virusurilor este imposibil de controlat. Au fost insa obtinute rezultate bune prin utilizarea vaccinurilor. O piedica insemnata in realizarea unui succes total o constituie marca plasticitate a virusurilor gripale.
in acest sens sint ilustrative variatiile spontane in structura anti-genica a virusurilor.
Vaccinurile gripale vii
Principiul de preparare a vaccinurilor vii consta in adaptarea tulpinilor in cavitatea alantoidiana a oualor embrionate la 3234A. Dupa 510 pasaje, tulpinile sint readaptate la om prin trecerea lor timp de 58 pasaje in tractul respirator la volunt [...]
Reactii postvaccinale
Vaccinurile saline pot determina reactii postvaccinale care, in special la copii, pot fi grave. Dintre adultii vaccinati, 5--10A/o pot face reactii generale dupa inocularea pe cale subcutanata .
Reactiile sint foarte variate ca manifestare si si [...]
Vaccinuri cu fractiuni virale
Vaccinurile gripale trebuie sa induca un inalt nivel de anticorpi serici, deoarece acestia dau o protectie mai buna fata de variantele cu diferente antigenice minore.
Prin infectia din copilarie se produce o amprenta imunologica de durata si reinfec [...]
Vaccinuri cu adjuvanti
Raspunsul imunologic determinat de inocularea parenterala a anti-gcnelor depinde de natura antigenului si de cantitatea inoculata.
Eforturile facute pentru a se obtine o stare de imunitate puternica si de lunga durata prin utilizarea unei mase redus [...]
Relatii intre doza, cale de inoculare si raspunsul anticorpilor
intre nivelul anticorpilor serici si rezistenta la infectia gripala umana sau experimentala a animalelor exista o relatie directa .
Studiul corelatiei dintre anticorpii indusi de vaccin si protectia conferita impotriva bolii natur [...]
Tulpinile vaccinate
In stadiul actual al cunostintelor, prepararea unui vaccin antigripa eficient ar putea fi o problema relativ simpla din punct de vedere tehnic, daca nu ar exista marea plasticitate a virusurilor gripale.
Capacitatea virusurilor gripale de a suferi v [...]
Vaccinul gripal inactivat
Cultivarea virusurilor gripale in cavitatea alantoidiana a oualor de gaina embrionate constituie metoda uzuala pentru producerea lor in cantitate mare.
Concentrarea si purificarea se fac prin adsorbtie si elutic de pe hematii de gaina , hematiile p [...]
Copyright © 2010 - 2025
: eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact