eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Diversificarea

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » alimentatia copilului » diversificarea

Mestecarea aiimenteior

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Candva, dupa ce copilul dvs. a implinit 6 luni, veti dori sa il obisnuiti sa mestece singur bucati de alimente. Daca sugarul trece mult peste varsta aceasta fara a manca altceva decat alimente pasate, va fi din ce in ce mai greu sa se faca trecerea la alimente de consistenta mai crescuta. Oamenii au convingerea gresita ca sugarii nu se pot descurca cu bucati de alimente decat atunci cand au deja dinti. Nu este adevarat, ei pot morfoli si strivi cu limba si gingiile bucatele de legume si fructe preparate culinar, precum si paine.
Unii copii parca se nasc mai mofturosi in ce priveste mancarea unor bucatele de hrana mai consistenta decat altii. Dar este posibil sa devina asa, deoarece parintii au facut trecerea prea brusc sau prea tarziu la astfel de alimente, sau au fortat copilul sa manance ce nu dorea.
Exista doua puncte importante in ce priveste trecerea la alimente mai consistente. Faceti astfel incat trecerea sa fie una gradata, faramitand din ce in ce mai mare hrana, pe masura ce copilul se obisnuieste. Lasati copilul sa apuce singur o bucatica, de exemplu morcov fiert, sa o ia cu degeteje si sa o duca la gura. Copin urasc sa le fie indesata in gura o lingurita cu bucati de mancare atunci cand nu sunt obisnuiti sa mestece singuri. Asadar, incepeti sa faceti trecerea la alimente mai consistente pe la 6 luni, cu autoalimentarea. Apoi puteti farama din ce in ce mai putin fin o parte din mancarea pe care o pregatiti pentru toata familia si sa o oferiti sugarului, sau puteti cumpara borcane cu hrana mai consistenta pentru copii (junior). Nu trebuie ca toata hrana dintr-o zi a copilului sa fie numai cocoloase. E neie doar ca el sa se obisnuiasca cu ideea.
Carnea in general se serveste in continuare tocata fin. Majoritatea sugarilor detesta bucatile de carne, care sunt greu de mestecat. Adesea morfolesc la nesfarsit in gura o astfel de bucata, fara nici un rezultat, si nu indraznesc sa o inghita asa cum procedeaza adultii la neie. Astfel se poate ajunge la refuzul hranirii (paragraful 478) sau cel putin la pierderea poftei de mancare pentru carnea care nu e tocata fin.



Alte materiale medicale despre: diversificarea

Aceasta depinde de momentul cand copilul este pregatit sa faca trecerea, care poate fi oricand intre 4 si 10 luni. Daca sugarul e flamand la o ora dup [...]
in jurul varstei de 6 - 7 luni, copiii vor sa apuce singuri cu mana alimentele si sa le suga sau morfoleasca in gura. Este un antrenament bun pentru p [...]
Acest lucru depinde de copil, si trebuie luate in considerare doua aspecte. Primul este daca copilul dvs. doarme toata noaptea. Nu puteti fi. siguri [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre diversificarea

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile