eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Diversificarea

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » alimentatia copilului » diversificarea

Autoaiimentarea

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

in jurul rstei de 6 - 7 luni, copin vor sa apuce singuri cu mana alimentele si sa le suga sau morfoleasca in gura. Este un antrenament bun pentru pregatirea manuirii linguritei in jurul rstei de un an. Daca nu sunt lasati sa manance apucand alimente cu degetele, s-ar putea sa scada ambitia copiilor de a incerca sa foloseasca lingurita..
In mod traditional se ofera la inceput biscuiti sau coaja de paine, pe la rsta de 6 - 7 luni. Copin sug aceste alimente si le mesteca cu gingia (in cazul in care erup dintii, acest mestecat le produce o placere suplimentara). Pe masura ce hrana se inmoaie cu sali, cate putin din ea ajunge sa fie inghitita, destul ca sa-i faca sa simta ca au rezultate. Cea mai mare parte insa e imprastiata pe maini, fata, par, haine si mobila. In general biscuitii cu prea mult zahar trebuie evitati.In curand veti putea pune si bucati mici de fructe, legume si came, preparate culinar, in farfuria copilului, ca sa le poata apuca singuri cu degetele. Fructele trebuie decojite. Copin adora sa le fie oferite bucati de fructe din farfuria parintilor. Unii refuza alimentul daca le este oferit de parinti, dar il mananca repede daca sunt lasati sa-l ia singuri. Sunt si copii care indeasa tot in gura fara a inghiti; lor trebuie sa li se ofere pe rand cate o bucata de hrana, lasand timp sa poata fi inghitita.
In medie, copiilor le apare primul dinte la 7 luni, iar la un an au intre 4 si 6 dinti ascutiti. Probabil ca primii molari, necesari la masticatie, nu vor apare decat pe la 15 luni. Dar cu toate acestea la rsta de 1 an se descurca asa de bine cu mancarea, incat pot sa fie pusi la masa cu restul familiei, apucand singuri hrana cu degetele, din mancarea pregatita pentru toata familia.



Alte materiale medicale despre: diversificarea

Acest lucru depinde de copil, si trebuie luate in considerare doua aspecte. Primul este daca copilul dvs. doarme toata noaptea. Nu puteti fi. siguri [...]
in general fructele constituie al doilea aliment solkl introdus in dieta sugarului, dupa cateva saptamani dupa ce sugarul s-a obisnuit cu fainoasele. [...]
in cateva zile veti sti daca sugarului ii plac cerealele. Unii copii se comporta de parca s-ar gandi ca: "e ciudat, dar ma hraneste, asa ca o sa-1 man [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre diversificarea

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile