eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Prevenirea gripei

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente » gripa » prevenirea gripei

Testul cooper

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Cea mai populara si mai buna metoda de verificare a starii corporale este testul de alergare de douasprezece minute al internistului american Dr. Kenneth Cooper, care se ocupa de pregatirea fizica a astronautilor. Cooper a gandit testul in mod riguros stiintific si l-a dezvoltat pe baza unor noi programe de antrenament. In SUA nu se alearga pur si simplu, ci fiecare isi absol "Cooper"-ul.
Pentru test, ideala este pista de 400 m a unui teren sportiv, deci o portiune normata, ca sa puteti aprecia exact cati metri ati reusit sa alergati in douasprezece minute. Acesta e, de fapt, scopul testului Cooper: aflarea distantei ce poate fi strabatuta intr-un t.'mp dat.
a Daca alergati mai putin de 1,6 km, aflati in categoria "foarte rau". Dar nu trebuie sa simtiti jenati! Aici nu e vorba de performanta, si cu atat mai putin s-o dovediti cui! In timp ce alergati (incepatorii pot, fara grija, din cand in cand, sa reduca ritmul si, in loc sa alerge, sa mearga la pas), ganditi- numai la dvs.!
Vreti sa aflati cum puteti imbunatati pe viitor performanta, in rest, nimic nu conteaza! Programul de antrenament trebuie sa aiba in vedere capacitatea fizica a corpului dvs.
a Cine alearga intre 1,6 si 2 km e putin mai bun, dar tot "rau". Persoanele din aceasta categorie trebuie sa se antreneze consecvent, pentru a-si imbunatati forma sporti, respectiv a-si mari puterea de aparare a corpului, si in acest scop trebuie sa-si duca programul la bun sfarsit.
a Intre 2 si 2,4 km, aveti calificativul "satisfacator". Este ce mai bine, dar trebuie sa tintiti cel putin spre categoria "bine". Ceea ce inseamna sa alergati intre 2,4 si 2,8 km in douasprezece minute. Atunci, aveti o conditie fizica buna. indemnul lui Cooper este urmatorul: pastrati- performanta atinsa si continuati ca si pana acum!
a Pentru a intra in categoria "foarte bine", sunt necesari mai mult de 2,8 km performanta de alergare, dar spre asta tind cei mai ambitiosi.In principiu, antrenati- dupa un sistem de puncte care sa ajute sa treceti in grupa imediat superioara. Scopul trebuie sa fie obtinerea unui rezultat de peste treizeci de puncte la sfarsitul fiecarei saptamani. Alcatuiti- un program dupa elele care urmeaza, in functie de conditia fizica proprie: grupa I inseamna "foarte rau", grupa II "rau", grupa III "satisfacator", iar grupa IV semnifica o conditie fizica corespunzatoare.
Un program de intretinere ar putea arata in felul urmator: alergari de sase ori pe saptamana cate 1,6 km sub opt minute (cele cate minute ramase nu conteaza!), de cinci ori pe saptamana cate 2,4 km sub douasprezece minute, sau de trei ori pe saptamana cate 3,2 km sub saisprezece minute. Desigur, conteaza si practicarea cu regularitate a ciclismului, a inotului, iar iarna a schiului de fond.



Alte materiale medicale despre: prevenirea gripei

Va mai supunem unui scurt curs de acupresura. Punctele descrise se preseaza atat in scop profilactic, cat si in cazul in care se instaleaza suferinta. [...]
Cea mai populara si mai buna metoda de verificare a starii corporale este testul de alergare de douasprezece minute al internistului american Dr. Kenn [...]
Dupa cum se stie, o gripa apare intotdeauna in momentul cel mai nepotrivit. Nu vi s-a intamplat si dvs. asa? Deci tocmai atunci cand avem multe de [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre prevenirea gripei

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile