eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Sarurile minerale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NUTRITIE » alimentatie » sarurile minerale

Sulful (s)


Element metaloid ce intra in constitutia unor proteine sau a unor structuri moleculare complexe indispensabile datorita acizilor aminap - cisteina, cistina, metionina (aceasta fiind si acid aminat esential)

ce contin sulf si care, in acest fel, exista in toate celulele, arata importanta prezentei ionului sulf in organism.
Sulful gasit in alimentatie este absorbit in forma de sulfati si, mai ales, in forme organice care, numai acestea din urma sunt folosite in livrarea ionului sulf si la fabricarea unor esenpale structuri moleculare ale activitatii meolice a tuturor celulelor organismului: biotina, thiamina, insulina, heparina, acidul chondroiun-sulfuric etc.

De asemenea, sunt structuri cunoscute ce contin sulf, aflate in sistemul de respiratie celulara, in coenzima A, in prima faza de detoxifiere (glutathion-peroxidaza) sau in a doua faza (sulfono-conjugarea), in energia celulara, ca si in substantele organice din unghii, par (keratina).
El prezinta, de asemenea, un rol activ legat de procesele reumatologice, afectiuni digestive, respiratorii, dermatologice.
Cantitatea de sulfati in sange este de 30

36 mg/l.
Alimentatia noastra este riata, abundenta si, deci, contine suficienti produsi organici care au sulf, putand acoperi nevoia zilnica a organismului in acest element, prin carne (mai ales de pasare), peste, lapte (mai ales branza), legume (rza, conopida), leguminoase (fasole boabe, linte), cereale, fructe.



Alte materiale medicale despre: sarurile minerale

Cromul este un metal prezent si folosit de organism ca un catalizator (cofactor) in activitatea unor enzime, mai ales din metabolismul glucidelor (dar [...]
Ca si alte saruri si oligoelemente, seleniu! este legat de influenta efectului sau asupra diminuarii riscului in cancer. Aceasta ramane ca o observat [...]
Manganul este un oligoelement metal, care se gaseste in cantitate foarte mica in organismul uman (12 - 20 mg). El participa la buna functionare a cel [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre sarurile minerale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile