eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Alimentele

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NUTRITIE » alimentatie » alimentele

Ouale


Oul este un aliment care merita interesul nostru, dar trebuie mancat cu moderatie. Asigurati-va ca pasarile sunt crescute in libertate si bine hranite; acest fapt va garanteaza ca proportia de acizi grasi omega 6 si omega 3 este bine echilibrata. Cumparati-le direct de la o ferma sau prin intermediul unei piete sau al unui magazin specializat.
Patru oua consumate pe saptamana mi se pare o cantitate rezonabila, atata vreme cat mancati carne nu mai mult de trei ori pe saptamana. Vegetarienii pot consuma ceva mai multe. Galbenusul oului contine fier usor de asimilat, spre deosebire de alimentele de origine vegetala care contin fier mai putin asimilabil.
Din nou, modul de preparare este foarte important!
Cel mai sanatos este sa apelati la fierberea la abur slab. in patru minute veti obtine un ou moale, in sase minute, un ou potrit si, in opt minute, un ou tare.
O alta modalitate de a obtine un ou fiert moale: lasati apa sa dea in clocot, opriti focul, puneti oul in apa (dupa ce a fost scos in prealabil din frigider cu cel putin 30 de minute inainte, ca sa nu se crape coaja) si lasati-l sa stea in apa, cu focul stins, intre sase si zece minute, in functie de marimea lui. Acest mod de preparare permite obtinerea unul albus onctuos si usor de digerat.
Pentru un ou fiert tare: fierbeti mai intai oul timp de trei pana la patru minute, apoi opriti focul si lasati oul in apa inca opt pana la zece minute.

Daca le preparati sub forma de omleta sau jumari de oua, atentie sa nu le prajiti prea mult!
Ouale ochiuri pot fi facute in apa! inlocuiti uleiul cu un centimetru de apa pe fundul tigaii.



Alte materiale medicale despre: alimentele

Nuci, alune, migdale, seminte de in, de floarea-soarelui, de susan lata alte exemple de alimente pretioase, margina-lizate pe nedrept! S-ar parea ca [...]
Acizii grasi sunt descrisi dupa doua caracteristici: lungimea lantului de atomi de carbon si gradul saturarii cu hidrogen. Acizii grasi mononesaturat [...]
Spanacul se foloseste sub forma de frunze caracterizate printr-un continut ridicat in vitamine (caroten, tiamina, riboflavina, vitamina K si E), sa [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre alimentele

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile