eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Diete

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NUTRITIE » diete

Diete terapeutice


Diete terapeutice
Tratarea alergiei alimentare
Alergiile alimentare in adevaratul sens al cuvantului, asa cum sunt intelese astazi, sunt probabil rare si se manifesta printr-o reactie a organismului care consta in producerea de anticorpi la un antigen (substanta alergena). in schimb, sensibilitatea sau intoleranta la alimente este o afectiune mult mai raspandita, care imbraca atat de multe forme incat nu pot fi abordate in acest ghid. Ghidul prezinta insa cativa dintre factorii raspunzatori de intoleranta la alimente si sugereaza anumite diete concepute pentru a evita respectivele elemente alergene.
Probabil ca deja aveti idee ce alimentele va fac rau, dar le puteti identifica eliminand sau reintroducand in dieta anumite alimente pe care banuiti ca nu le tolerati sau facandu-va o analiza de sange sau un test citotoxic ( ALERGIE). Cand eliminati din dieta un aliment pe care nu-l suportati, este posibil sa va simtiti rau timp de vreo saptamana, din cauza sindromului de sevraj. S-ar putea chiar sa va fie pofta de alimentul respectiv. Daca dupa o luna incercati sa-l reintroduceti in dieta si manifestati aceeasi intoleranta, atunci probabil va vor reveni si toate simptomele pe care le-ati avut inainte de eliminarea lui din alimentatie. S-ar putea sa aveti nevoie de o perioada de desensibilizare de cel putin sase luni pentru a putea reintroduce in dieta alimentul in cauza, desi in unele cazuri se impune renuntarea definitiva la el.
Desensibilizarea la alimente se face fie prin metoda desensibilizarii potentate enzimatic (EPD) sau prin desensibilizare pe cale homeopatica. Totusi, la aceasta metoda trebuie sa se recurga doar in ultima instanta si procedura trebuie efectuata sub indrumarea unui specialist. Cel mai bine este sa evitati alimentele pe care nu le tolerati, daca nutritia dumneavoastra in general nu are de suferit sau daca sanatatea nu va este gracompromisa. (Pentru informatii suplimentare, si ALERGIE.)



Alte materiale medicale despre: Diete

Ceai preparat in casa care, datorita actiunii carminative, astringente si antidiareice, a principiilor active din componentele sale, are calitate [...]
200 g varza alba, 60 g mere, 50 g morcovi, 120 g rosii, 1/2 galbenus, ulei, marar, otet. Varza se curata desfacandu-se fiecare foaie si [...]
Dietele pe baza carora am evoluat contineau intre 100 si 150 de grame de fibre. Astazi mancam aproximativ 10-20 de grame. Unul dintre cele mai [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre diete

    Alte sectiuni
    Retete
    Stiati ca
    Alimentatie
    Vitaminele
    Sa mancam sanatos
    Diete
    Secretele nutritiei
    Cura de slabire
    Exercitiile fizice
    Mineralele
    Grasimile
    Cum ne hranim
    Regimuri alimentare
    Intrebari despre nutritie
    Silueta
    Nutritia si sexualitatea
    Nutritia si bolile cronice
    Aminoacizii
    Acizii grasi
    Bucatarie
    Retete de slabit

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile