eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Diete

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NUTRITIE » diete

Cerealele germinate


Cerealele germinate
Cerealele inmagazineaza o mare cantitate de energie solara in coaja bobului lor. in faina alba aceasta lumina este indepartata, de aceea faina integrala care contine tarate, cat si graul in boabe sunt mai hranitoare si mai sanatoase pentru organismul uman.
Starea de depresiune si epidemiile de gripa de care sufera mai toti locuitorii de la orase, la sfarsitul iernii, provin in special de la "inanitia" in lumina de care, au suferit in mod inconstient in cursul lunilor fara soare.
Un mijloc foarte simplu de a remedia aceasta trauma este acela de a utiliza cereale in curs de germinatie. Cu efecte terapeutice graul germinat se recomanda in: decalciefieri, anemii, nevroze, pentru mame care alapteaza.
Se pot utiliza graunte germinate de: grau, orz, secara, hrisca, floaarea soarelui etc.
Se procedeaza astfel: intr-o farfurie cu apa calduta se pun seminte de grau (orz, secara etc) si se lasa la inmuiat 24 ore. Dupa aceea, semintele se spala si se aseaza la lumina, pe o farfurie, and grija ca sa fie permanent umede.

Grauntele germina in 3-4 zile. O data cu aparitia germenului ele pot fi consumate. Nimic nu este mai reconfortant ca a manca zilnic o lingura de grau (orz, secara etc) germinat. Se poate consuma ca atare sau cu mere rase, miere, sau cu alte fructe.
Curele de cereale germinate se fac cate o saptamana pe luna sau doua zile pe saptamana.


Cate concluzii privind regimurile alimentare cu cruditati

Legumele si fructele contin certe lori nutritive si energetice si din aceasta cauza pot inlocui in regimurile alimentare carnea, ouale, produsele lactate, pestele. Ceea ce este caracteristic regimurile cu cruditati este prezenta in cantitate sporita a vitaminelor, a sarurilor minerale si a oligoelementelor.
Prin marea lor bogatie in fibre alimentare, deci in celuloza, legumele si fructele sunt stimulente de prim ordin al tranzitului intestinal, tranzit cu implicatii dintre cele mai deosebite in ceea ce priveste echilibrul somatic, deci corporal, cat si in ceea ce priveste echilibrul fizic si psihic.
Alimentatia cu cruditati, and o loare energetica mai redusa poate inlocui alimentele concentrate si hipercalorice, reducand substantial nivelul energetic al ratiei alimentare, fara a diminua volumul mesei. Astfel consumul de legume si de fructe este favorabil in curele de slabire, fara complicatii medicale si in special in stres psihic. Totodata, sucurile, mai ales cele sarace in glucide, pot fi administrate si la diabetici care sunt mai bine tolerate de acestia. Prin efectele lor terapeutice, legumele si fructele consumate ca atare sau sub forma de salate si sucuri constituie remedii naturale, usor de suportat de organismul uman si fara a produce efecte secundare.
Din cele aratate mai sus, rezulta ca foarte multi suferinzi pot beneficia de terapii naturale, blande, oferind organismului nostru conditii de mobilizare rapide si eficace de lupta impotri bolilor, cat si mijloace de refacere si autovindecare. Si nu trebuie uitat ca sanatatea este in primul rand un complement direct al echilibrului si al simtului masurii. Norocul in viata incepe intotdeauna cu o buna sanatate.
Cercetarile medicale au aratat ca cel mai bun regim alimentar trebuie sa tina cont de caracteristicile individuale, de sanatatea persoanelor si chiar cand se aplica un regim riguros cu legume si fructe trebuie sa nu se uite ca acestea sa fie specifice zonei in care familia "respectivului a trait din mosi stramosi. in timp, se creaza o legatura indestructibila intre om si locul de bastina si aceasta se reflecta si in alimentatia lui.
Deci, recomandam sa consumati cat mai mult cu putinta produse alimentare din zona in care traiti.


Galerie de imagini si poze medicale: cerealele germinate


imagine cu cerealele germinateimagine cu cerealele germinate imagini cerealele germinateimagini/poza cerealele germinate


Alte materiale medicale despre: Diete

Multi copii refuza cerealele in timpul celui de-al 2-lea an de viata, mai ales la masa de seara. Nu incercati sa le varati pe gat daca c [...]
in cateva zile veti sti daca sugarului ii plac cerealele. Unii copii se comporta de parca s-ar gandi ca: "e ciudat, dar ma hraneste, asa ca o sa-1 man [...]
Alegeti cereale integrale sau semi-integrale, mai degraba decat cele rafinate si, desigur, provenind din agricultura biologica, netransformate (s [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre diete

    Alte sectiuni
    Retete
    Stiati ca
    Alimentatie
    Vitaminele
    Sa mancam sanatos
    Diete
    Secretele nutritiei
    Cura de slabire
    Exercitiile fizice
    Mineralele
    Grasimile
    Cum ne hranim
    Regimuri alimentare
    Intrebari despre nutritie
    Silueta
    Nutritia si sexualitatea
    Nutritia si bolile cronice
    Aminoacizii
    Acizii grasi
    Bucatarie
    Retete de slabit

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile