eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Alimentele

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NUTRITIE » alimentatie » alimentele

Fructele


Fructele
Alegeti fructe bine coapte, de sezon si, pe cat posibil, din regiunea in care traiti! Nu uitati! Un fruct cules inainte de maturitate este mai sarac in nutrimenti, are mai multe substante indezirabile (nitrati, acid oxalic) si este mai acid, ceea ce perturba echilibrul acido-bazic al organismului.
Sfaturi privind cantitatea de consumat: totul depinde de starea intestinului vostru si de anotimp. O cantitate riind intre o portie (iarna) si trei (ra) de fructe pe zi mi se pare suficienta. O portie echileaza cu 15 g de glucide, ceea ce corespunde aproximativ cu:
1 mar de marime mijlocie sau


1 para sau

1 portocala sau


70 g struguri sau

200 g fructe de padure (fragi, zmeura, mure, afine, coacaze) sau


1 grepfrutsau

2 kiwi sau


1/2 pepene sau 1/4 ananas sau

3 caise mici sau 15 cirese sau


1 piersica sau

2 prune sau


1,5 dl suc de fructe etc.

Iarna, posibilitatile de a alege sunt mai putine, asa ca orientati- spre fructe uscate: prune, caise, struguri etc.
Singurul inconvenient al fructelor uscate este ca sufera o pierdere importanta de vitamina C, prin uscare. Compensati aceasta pierdere prin suc de lamaie: in sosurile salatelor, pe legume, cereale, tofu sau, pur si simplu, cate picaturi in paharul cu apa.
Coaja citricelor are mari proprietati antioxidante. Va propun un mic truc: coaja de citrice rasa peste salate, legume, cereale, carne de pui, deserturi face preparatele mai suculente.
Castanele: se apropie mult, prin compozitia lor, cu cerealele, bogate in hidrati de carbon si in vitamine din grupul B, dar sunt mult mai sarace in proteine, in atie cu acestea din urma. Usor de digerat, foarte apreciate in timpul iernii, ele sunt recomandate, in mod deosebit, sportivilor. in sud-estul Frantei, castanele au constituit multa vreme o baza de alimentatie. A se consuma de preferinta intregi, coapte sau, ocazional, sub forma de faina pentru prepararea painii, turtelor sau a clatitelor Unele persoane le prefera sub forma de piure, peste inghetata de nilie!


Galerie de imagini si poze medicale: fructele


imagine cu fructeleimagine cu fructele imagini fructeleimagini/poza fructele


Alte materiale medicale despre: alimentele

in Muntii Anzi, America de Sud, la altitudinea de peste 2.000 de metri, deasupra liniei de cultura a porumbului indian, incasii detineau vaste bogatii [...]
Pana nu de mult, se credea ca lot amidonul din alimente este digerat usor si absorbit de intestinul subtire. Studii recente au aratat ca o parte din [...]
Organismul nostru a evoluat pe baza unei diete zilnice de 1,3-1,6 kilograme de legume si fructe. Astazi mancam numai cateva zeci de grame. 'Daca singu [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre alimentele

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile