eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Alimentele

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NUTRITIE » alimentatie » alimentele

Cerealele germinate


Cerealele germinate
Nici o capsula cu polivitamine nu inlocui cerealele germinate! intelepciunea naturii izbandi mereu asupra stiintei moderne, care, deseori, cauta sa se impuna ca singur si unic ader.
Semintele germinate provenind din cereale, leguminoase, oleaginoase si legume contin vitamine, minerale, ami-noacizi, enzime si clorofila. Ele sunt usor de digerat si de asimilat. in plus, poseda o vitalitate exceptionala. Procesul de germinare face sa creasca nutrimentii de pana la aproximativ noua ori fata de cantitatea initiala.
De exemplu, graul, care nu contine deloc vitamina C si are doar urme slabe de lizina (aminoacid care lipseste din majoritatea cerealelor si pe care organismul nostru nu il poate fabrica), dupa germinare se constata ca ii creste continutul de lizina in mod semnificativ si apare vitamina C.
Semintele germinate se consuma crude, adaugate la o salata, la o mancare de cereale sau usor inabusite in cratita si apoi amestecate cu legume sau alte alimente gata preparate (metoda asiatica cu germeni de soia), intr-o cantitate de cam un pumn pe zi.
Procesul de germinatie se poate aplica si cerealelor sau leguminoaselor destinate sa fie gatite. in felul acesta, ele devin mai usor de digerat. in plus, sub forma aceasta vor avea un aport sporit de nutrimenti.

lata cate exemple:


- naut germinat si apoi fiert;

- bulgur de grau, de orez sau de orz: acesta are la baza ce-
reale germinate, uscate la soare si apoi zdrobite. in magazinele cu produse dietetice, bulgurul se gaseste germinat, prefiert si zdrobit, dar se gasesc si feluri de bulgur care nu au fost supuse germinatiei. Cititi cu atentie indicatiile de pe ambalaj; - painea eseniana (in magazinele cu produse dietetice) preparata pe baza de cereale germinate, sfaramate si apoi uscate la soare sau coapte la temperatura scazuta (40A C).
Puteti foarte bine sa preparati singuri bulgurul si painea eseniana. Veti gasi retete delicioase in sectiunea lui Claude Aubert Une autre assiette
Obtineti voi insi seminte germinate, e usor! Exista numeroase carti care pot oferi informatii pe aceasta tema.


Galerie de imagini si poze medicale: cerealele germinate


imagine cu cerealele germinateimagine cu cerealele germinate imagini cerealele germinateimagini/poza cerealele germinate


Alte materiale medicale despre: alimentele

Alegeti cereale integrale sau semi-integrale, mai degraba decat cele rafinate si, desigur, provenind din agricultura biologica, netransformate (s [...]
Multi copii refuza cerealele in timpul celui de-al 2-lea an de viata, mai ales la masa de seara. Nu incercati sa le varati pe gat daca c [...]
De milenii, cerealele au constituit alimentul de baza al omenirii. Pacat ca omul modern tinde sa scoata din alimentatia lui aceasta sursa de h [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre alimentele

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile