eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Vaccinul variolic

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » vaccinarile » vaccinul variolic

Vaccinarea

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Vaccinarea
Pina nu de mult se considera ca ccinarea oferea totdeauna o imunizare pe viata si ca ccinatii au o mare superioritate fata de nev accinati.In ceea ce priveste protectia individuala conferita de ccin, Dixon a calculat ca la indivizii primoccinati, la care starea de rezisienta nu a fost marita printr-o infectie inaparenia, posibilitatea de a face riola este redusa la 1/2 000 daca ccinarea a avut loc cu un an inainte, la 1/200 daca ccinarea s-a efectuat inainte cu 3 ani, ajungind la 1/2 daca ccinarea s-a facut cu 20 de ani inainte.
Pe baza acestor date se considera ca o persoana ccinata pina la virsta de 3 ani poate suferi ulterior un atac de riola si ca ccinarea poate sa nu confere nici un antaj individului ccinat , desi mortalitatea in lotul ccinatilor este mult mai redusa.

Cu cit ccinarea se efectueaza mai devreme, in perioada de incubatie a riolei, cu atit este mai mare posibilitatea de protectie, de a modifica boala si a preveni moartea.
Se sustine ca ccinarea in plina epidemie, intr-o populatie recepti, poate expune la forme grave (mortale) persoanele ccinate in ultimele 5- 6 zile ale perioadei de incubatie .
Individul reccinat in perioada de incubatie este insa mai protejat decit cel primoccinat.In ceea ce priveste electul ccinarii primare asupra colectivitatii, Dixon sustine ca in asa-zisele colectivitati ..bine ccinate" pot aparea cazuri de riola. El citeaza in acest sens datele inregistrate in 1897 la Middlesborough, unde intr-o populatie de 9 OCO de indivizi, din care numai 2A'A nu au fost ccinati, s-au produs 1 411 cazuri de riola, din care 1 213 (86%) erau persoane ccinate. La Sheffield, in izbucnirea epidemiei din 1887, intr-o populatie ccinata 97,9" 0, s-au inregistrat 7 ICC de cazuri, din care 653 mortale.
De aici necesitatea de a reccina la interle regulate.In favoarea ccinarii pledeaza si datele inregistrate in S.U.A., unde frecventa riolei este legata de legislatia sanitara. in zece state in care ccinarea este obligatorie, incidenta este de 6,6 la 100 000 de locuitori, fat'a de 31,3; 66,7; 115,2 la 100 000 in statele in care autoritatile locale decid daca ccinarea trebuie facuta sau nu, sau in care ccinarea nu are o legislatie ori este interzisa .
Este cert insa ca riola descreste progresiv in perioada ce urmeaza ccinarii .In acest sens, datele obtinute de OMS in urma aplicarii programului de eradicare sinl ilustrative.In 1967, cind s-a inceput programul de ccinare, s-a aratat ca in lume, in 1966, au fost inregistrate aproximativ 65 CC0 de cazuri de
riola .In faza de atac s-a incercat sa se obtina incetarea transmisiei. Teoretic, intreruperea transmisiei se poate obtine prin imunizarea simultana a intregii colectivitatii si in special a copiilor, care reprezinta de obicei 2/3 si chiar mai mult din totalul cazurilor inregistrate.In 1968, incidenta riolei a continuat sa creasca in Africa orientala si meridionala (probabil datorita unei mai bune raportari) si a scazut in America, Asia si Africa occidentala >i centrala, mentinindu-;.e insa in limitele obserte intre 1962 si 1966 .In 1968 s-a inregistrat o scadere de 38"



Alte materiale medicale despre: vaccinul variolic

Vaccinul cu virus viu, atenuat (Sabin) este administrat oral (pe gura) la toti copiii (in Statele Unite incepand de la 2 luni de viata). Acest [...]
in cazul utilizarii unei tehnici care produce un traumatism minim, dupa 35 zile de la vaccinare apare o papula care se transforma catre a 7-aa 8-a z [...]
Virusul vaccinai patogen pentru om poate provoca complicatii post-vaccinale cuprinse in doua mari grupe, dupa cum afecteaza dermul sau sistemul nervos [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre vaccinul variolic

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile