eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Alimentatia la biberon

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » alimentatia copilului » alimentatia la biberon

Steriiizarea veseiei

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Puteti cumpara un dispozitiv de sterilizare pentru aragaz (care de fapt e cam acelasi lucru ca o oala) sau unul electric, care se opreste automat dupa consumarea timpului de fierbere adecvat. Aceste dispozitive de obicei au si biberoanele, tetinele, discurile de protectie, capacele, suporturile de plasa metalica necesare; ca si perii pentru biberoane si tetine si clesti pentru manipulare. Sau puteti cumpara o oala suficient de mare si cu un suport de plasa metalica in care sa incapa cel putin 8 biberoane (cate sunt necesare in primele saptamani de viata), si restul veselei necesare.
Clestii pentru manipulare, sterilizati impreuna cu restul veselei sunt de folos pentru a putea scoate biberoanele din oala cat sunt inca fierbinti (daca si clestii sunt fierbinti puteti sa-i apucati cu o manusa groasa de bucatarie). Clestii ajuta la punerea tetinelor la gura biberonului fara a le atinge cu mana (care evident nu e sterila). Daca nu folositi clesti, prindeti tetinele numai de marginea de jos, nu de varf care se poate uda cu lapte si apoi e pus in gura de sugar.

Cand folositi o oala pentru fierbere, puneti biberoanele cu fundul in sus in suportul de plasa metalic, ca aburii sa poata usor patrunde in interior iar apa sa se scurga din ele repede. Procedati la fel cu containerul in care puneti tetinele, capacele etc. Puneti 6 - 10 cm de apa in oala, fixati suportul metalic cu biberoanele, acoperiti cu capacul si fierbeti la foc puternic timp de 5 minute (urmarite pe ceas). Lasati oala sa se raceasca.
Biberoanele sunt acum sterilizate, daca nu le umpleti imediat tineti-le intr-un loc curat.
Daca, eti sa puneti capacele, tetinele etc. pe o suprafata sterila cat timp turnati formula in biberoane, folositi capacul oalei pus pe masa cu partea din interior in sus.



Alte materiale medicale despre: alimentatia la biberon

Nu este nevoie sa scuturati biberonul cand il scoateti din frigider. S-a descoperit ca sugarilor le place la fel de mult laptele, fie ca este caldut, [...]
Daca se intampla vreodata sa nu puteti pastra laptele la temperatura scazuta adecvata pana la ora de masa a sugarului (de exemplu in cazul cand se str [...]
Puteti cumpara un dispozitiv de sterilizare pentru aragaz (care de fapt e cam acelasi lucru ca o oala) sau unul electric, care se opreste automat dupa [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre alimentatia la biberon

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile