eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


REFLEXOTERAPIE

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » reflexoterapie

Reflexoterapia


Este componenta reflexologiei care se ocupa cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile (dureroase). Masajul se practica cu varful degetului mare de la mana (policele) sau cu articulatiile interfalangiene, intr-o ordine care tine seama de ecoul biologic al fiecarui organ reprezentat si fara obiecte intermediare (betisoare, baghete etc).In timpul executarii masajului, punctele reflexe trebuie controlate in permanenta pentru a nu se traumatiza zonele invecinate si a evalua deblocarea cristalelor, deoarece defectiunile organelor se manifesta si sub forma aglomerarilor in punctele reflexe corespunzatoare de cristale (de exemplu: acid uric, saruri, alte impuritati).
Prin masaj se faciliteaza circulatia sangvina, "impunand" accelerarea transportului toxinelor spre organele de eliminare sau de detoxi-fiere. Perturbarea circulatiei in zonele reflexe face ca suferinta organului corespondent sa avanseze. Masarea zonelor reflexogene afectate, pe parcursul mai multor sedinte, implica fisurarea cristalelor de toxine, depuneri pe care circulatia sangvina le va trimite prin fluxul sangvin spre organele de eliminare, imbunatatind astfel starea de sanatate.

Buna circulatie a sangelui este vitala pentru fiecare organ sau zona din organism, deoarece transporta material nutritiv si plastic, hormoni, anticorpi, oxigen, deseuri meolice si alte substante neidentificate inca. Cu cat circulatia sangvina este mai aneioasa, cu atat mai greu va surveni vindecarea. Miile de metri de material tubular prin care circula sangele (artere, vene, capilare) in corpul nostru se mentin in activitate prin vasoconstrictie si vasodilatatie, functionarea lor depinzand de activitatea musculara. O circulatie buna se mentine prin activitati musculare adecvate pentru fiecare zona din corp (exercitii de gimnastica, sportul in general).
Daca activitatea muschilor slabeste, tesuturile se fibrozeaza, circulatia sangvina in acea zona devine greoaie, articulatiile de la maini, picioare si coloana devin rigide, dureroase, exercitand presiuni asupra unor terminatii nerase sau vasculare.In consecinta, activitatea nervilor si cea sangvina este stanjenita, fluxul sangvin perturbandu-se datorita produselor toxice care se acumuleaza in organele afectate si in punctele lor reflexe. Si reversul este, din pacate, valabil. Daca circulatia sangvina este deficitara intr-un anumit segment din corp sau intr-un organ, functia acelui segment, respectiv organ, este perturbata, ajungandu-se (daca situatia nu se remediaza) la distrugerea structurilor proprii. Toate acestea conduc cu timpul la anchiloze, dureri, boli organice, intoxicarea organismului, slabirea puterii de aparare impotriva bolilor. Picioarele se resimt, devenind reci si chiar intens dureroase.
Daca nu se acorda atentia cuvenita acestor stari in faza incipienta, se r descoperi ulterior tulburari la distanta in corp, in organele de legatura.



Alte materiale medicale despre: REFLEXOTERAPIE

Ca ramura a medicinei orientale, reflexologia este stiinta zonelor reflexogene ale organismului situate pe suprafata corpului, in general la distanta [...]
Este componenta reflexologiei care se ocupa cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile (dureroase). Masajul se pr [...]
Factorii care determina, intretin si agraveaza depunerile toxice pentru organism in zonele reflexe sunt multipli si depind de specificul biologic al f [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre reflexoterapie

Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
Traumatologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile