eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile valvelor cardiace

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile cardiovasculare » bolile valvelor cardiace

Endocardita microbiana


O alta categorie de boli ce afecteaza supapele este infectia vallara numita endocardita. Endocardul captuseste in interior intreaga inima, dar cel din dreptul camerelor cardiace este rareori bolnav, doar endocardul ce acopera supapele inimii se imbolnaveste mai des.
Endocardita poate fi cauzata de diversi microbi sau de virusuri; acestia infecteaza direct supapele, nu ca microbul reumatismului articular acut, care le afecta in mod indirect, in felul descris mai devreme. Asadar, este vorba de o infectie locala, adeseori cu puroi. Consecinta e distrugerea etanseitatii supapelor, adica aparitia insuficientei vallare.
Infectarea valvelor nu apare foarte frecvent, este necesar ca ele sa aiba in prealabil o afectiune care sa le faca susceptibile de a se infecta. Bolile vallare aparute ca urmare a reumatismului articular acut, bolile sclerozante, prolapsul mitral sunt tot atatea conditii ce permit cantonarea mai usoara a unor microbi aflati in mod natural in fluxul sanguin, dar care sunt de obicei eliminati ca atare, pentru ca nu au puterea sa dezvolte o infectie inconjurati fiind de un marc numar de anticorpi, existenti si ei in mod natural in sange.
La bolnavii predispusi la infectarea valvelor, unele manevre aparent inocente, care mobilizeaza insa microbi cantonati latent in diverse zone ale organismului, pot face ca acesti microbi, antrenati in numar mai mare de fluxul sanguin, sa se prinda de valve. Astfel, la bolnavii diagnosticati cu afectiuni vallare, procedurile stomatologice, procedurile ginecologice, unele manevre cum ar fi deschiderea unui panaritiu (infectie cu puroi a degetului) si alte mici tratamente chirurgicale sau semichirurgicale ale unor infectii locale pot deveni punctul de plecare al infectarii valvelor de catre microbii mobilizati din locul respectiv si transportati de sange. La omul nepredipus, asa cum spuneam, acesti microbi sunt eliminati dupa doua-trei cicluri prin rinichi sau pe alte cai, sau sunt pur si simplu distrusi, pe cand la individul predispus ei se prind pe structurile inimii si dau endocardita. Acestor bolnavi medicul le atrage atentia ca trebuie sa ia o priza de antibiotic inaintea procedurii si o priza imediat dupa, pentru a impiedica grefarea, insamantarea microbilor.

Este deci sarcina medicului, dar si sarcina bolnalui vallar de a preveni infectia valvelor, endocardita. Endocardita bacteriana este grava in primul rand pentru ca e o boala tacuta. Mult timp dupa insamantare, bolnal nu are decat un 37-37,1AC, temperatura pe care o trece cu vederea, dar cu timpul focarul infectios creste, devine purulent si sunt necesare saptamani si luni de tratament cu antibiotic si adeseori extirparea chirurgicala a focarului, care inseamna totodata extirparea valvei si inlocuirea ei cu o proteza, ceea ce complica foarte mult lucrurile. Este infinit mai simplu, daca avem o boala vallara, sa ne pazim de procedurile chirurgicale in zonele infectate, AsepticeA.



Alte materiale medicale despre: bolile valvelor cardiace

Cunoscute si ca antiseptice, aceste plante, daca sunt folosite corect, reprezinta alternative fitoterapeutice eficiente la antibioticele moderne. U [...]
Reumatismul articular acut este o boala a adolescentei, el practic nu se mai intalneste dupa 25 de ani si apare foarte rar dupa 20 de ani. Este o boal [...]
Notiunea de prolaps mitral a devenit foarte populara in ultimii ani si multi pacienti pleaca de la doctor cu un astfel de diagnostic. Reactia lor este [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile valvelor cardiace

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile