eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamentul cancerului

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente » cancerul » tratamentul cancerului

Imunoterapia

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Imunoterapia incearca sa stimuleze mecanismele de aparare ale organismului sau sa le corecteze atunci cand sunt deficitare. Domeniu complicat si inca in studiu, imunoterapia este insa o mare speranta pentru viitor. Va vom da doar cate exemple bine cunoscute la ora actuala.In cancerul incipient de ca urinara se administreaza printr-o sonda introdusa in interiorul cii - BCG - un produs facut din bacterii moarte care determina imediat o concentrare masi a fortelor de aparare ale organismului la nivelul mucoasei. Statisticile arata ca in cazurile de cancer incipient de ca urinara - localizat doar la nivelul mucoasei -administrarea de BCG intracal dupa operatie duce la vindecare in proportie de aproximativ 70% din cazuri.
Produsele preparate din bacterii moarte sau resturi de bacterii se pot introduce si direct intratumoral (in metastazele de la nivelul pielii ale melanomului) si in cavitatea toracica sau abdominala cand exista aici lichid ce contine celule canceroase.
Interferonul. de care foarte multa lume a auzit, este folosit cu succes in unele forme de leucemie si in mielomul multiplu. Da rezultate bune uneori si in melanomul malign sau in cancerul renal.
La ora actuala s-au pus la punct o serie de substante numite factori de crestere hematopoetici care stimuleaza producerea de globule albe si rosii. Folosirea lor permite cresterea dozelor de citostatice ce pot fi administrate intr-o cura fara sa creasca riscul anemiilor severe sau al infectiilor aparute in urma scaderii numarului de globule albe.
Se studiaza realizarea unor ccinuri preparate chiar din celulele canceroase care ajuta "soldatii" organismului sa le recunoasca mai repede si mai usor.
Cercetarile sunt in curs in ceea ce priveste imunoterapia, iar sperantele de viitor mari si, credem noi. pe deplin justificate.

Ce facem dupa ce tratamentul atat de lung si complicat a luat sfarsit iar medicul, multumit de rezultat, ne scuteste de raze, injectii sau pastile? Zicem: Sla Domnului! - si nu mai calcam intr-un cabinet medical decat daca ce incepe sa ne supere? Nu. Ar fi o mare greseala. Proaspata experienta a bolii si a tratamentului prin care tocmai au trecut ar trebui sa-i convinga pe oameni cat de importante sunt controalele medicale periodice.
SUNT SITUATII CAND, DESI NE SIMTIM PERFECT SANATOSI. CORPUL NOSTRU POARTA SEMNELE DEBUTULUI UNEI BOLI PE CARE DOAR MEDICUL LE POATE DESLUSI!
ESTE MULT MAI USOR, MAI PUTIN DUREROS SI MAI IEFTIN SA TRATEZI O BOALA - ORICARE AR FI EA - LA DEBUT, DECAT INTR-UN STADIU AVANSAT!
CANCERUL ARE SANSE REALE DE VINDECARE DOAR IN STADIILE PRECOCE!
RECIDIVELE CANCERULUI POT FI REZOLVATE EFICIENT DOAR DACA SUNT TRATATE DIN PRIPA!
Pe orice bilet de iesire din spital sunt trecute informatii legate de boala atat pentru bolnav cat si pentru medicii cu care acesta veni in contact pe viitor. in prima parte a biletului sunt cuprinse toate datele importante legate de boala pentru care omul a fost internat, eventualele alte boli pe care le are si tratamentul care i s-a efectuat in spital. Acestea sunt adresate medicilor ce-l vor citi in viitor si sunt scrise intr-un limbaj de specialitate. La sfarsitul biletului sunt trecute, la modulul "Recomandari" indicatiile pe care pacientul trebuie sa le respecte la iesirea din spital si unde trebuie (daca trebuie) sa se prezinte in continuare. Ei bine, in practica de zi cu zi am obsert cu stupoare ca se intampla cam asa:
o mica parte din bolnavi citesc si respecta cu strictete recomandarile din biletul de iesire;
cei mai multi se chinuie sa citeasca datele strict medicale, din care nu inteleg nimic sau aproape nimic ori le inteleg gresit, dar in care cauta sa descifreze printre randuri ce "boala speciala" au ei, pe care medicul si familia le-o ascunde. in schimb nici nu se uita la modulul de recomandari ce le-a fost destinat altii ignora cu totul biletul de iesire sau il considera doar un document bun pentru a-si lua concediu medical sau a obtine o pensionare; o parte dintre ei fie nici nu se obosesc sa-l ia la externare, fie fug
practic din spital cu o zi doua inainte de intocmirea actelor; sunt si situatii cand biletul de iesire este luat de familie, care, dintr-o grija prost inteleasa, nu vrea sa-si streseze ruda cu ideea ca dupa externare trebuie sa mai mearga la controale si eventual la tratament.


Cred ca orice comentariu este de prisos.

Sa revenim la bolnavul de cancer care a terminat toate secventele de tratament specifice boli. Primii trei ani sunt cei mai nesiguri. in acest interl apar 80-90% din recidivele locale si peste 80% din metastaze la cei pe care tratamentul nu i-a putut vindeca. Ca urmare in aceasta perioada controalele vor fi mai dese, frecventa lor fiind silita de medic de la caz la caz. Dupa cinci ani in care boala nu a dat nici un semn ca ar fi pe punctul sa revina, riscul de a muri de cancer devine din ce in ce mai mic pe an ce trece. Devine din ce in ce mai mic dar nu dispare cu totul (oricum este ce mai mare decat al restului populatiei care nu a avut cancer). De aceea medicul hotari daca pacientul trebuie sa faca unul, doua sau chiar trei controale anual. Pana cand? Ei bine, sunteti legat de medicul dumneavoastra " la bine si la rau pana cand moartea desparti".




Alte materiale medicale despre: tratamentul cancerului

Va amintiti ca la factorii de risc am vorbit despre actiunea favorizanta a unor hormoni. Asta inseamna ca exista tumori canceroase a caror aparitie, c [...]
Chirurgia este foarte eficienta, dar insuficienta ca singura modalitate de tratament la mai mult de trei sferturi din cazuri datorita prezentei invazi [...]
Imunoterapia incearca sa stimuleze mecanismele de aparare ale organismului sau sa le corecteze atunci cand sunt deficitare. Domeniu complicat si inca [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamentul cancerului

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile