eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Mineralele

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NUTRITIE » mineralele

Consumati minerale


Obosit, ners, nu aveti interes pentru sex?


Poate ca va lipsesc minerale importante.



Magicul magneziu
Doamne, cat de simplu pare totul astazi. Nu l-ai batut niciodata pe tipul aflat de cealalta parte a fileului. De fapt, el joaca tenis mult mai bine decat tine, dar astazi lucrurile stau altfel. Tu ai castigat primul set cu 6-3, iar acum este 5-2 in al doilea set, servind la 40-l5. Mai ai neie de un punct si victoria iti apartine.
Adversarul tau trimite un serviciu bun pe partea ta de teren, dar ce mai conteaza azi? Tu raspunzi atat de bine, ca ai putea sa iti saruti mainile. Adversarul tau abia apuca sa atinga mingea si sa o trimita inapoi. Ea cade usor peste fileu si va ateriza undeva in dreapta terenului tau. Nicio problema, o lovitura usoara. Doi pasi si ajungi mingea. Unul. Apoi, brusc, gamba ta nu iti mai preia comenzile si ti se pune un carcel. Timp de o secunda, nu mai poti face niciun pas. Mingea cade o data, apoi a doua si a treia oara. Nu iti pasa de acest lucru deocamdata. Reusesti sa te tarasti spre un scaun de pe partea terenului tau si incerci sa iti masezi piciorul ca sa fie iar in forma. Poti termina meciul, dar victoria, care era atat de aproape ca o puteai mirosi, nu mai poate fi obtinuta.

Prea putin magneziu te va face sa pierzi in sport si la birou
Mai tarziu, un coleg de club care a vazut meciul vine la tine si spune: "Ar trebui sa iei magneziu, batrane. Vei vedea cum crampele r fi de domeniul trecutului". Si este adevarat. Joci urmatorul meci fara nicio problema. Nici urma de crampe. Nu mai conteaza daca pierzi din nou.


Zinc pentru un sex mai bun

Asa-numita "usoara deficienta de minerale' este un fenomen mai frecvent decat cred oamenii. Te simti lipsit de vitalitate, obosit si fara energie. Performantele in sport sunt drastic primejduite. Esti extenuat, ners si ai probleme de concentrare. Nu ai prea multa pofta de mancare si ai dificultati sa dormi. La birou esti intotdeauna primul care raceste si ultimul care se face bine.
Un regim alimentar prost si un mod gresit de a pregati alimentele, principalele cauze ale deficientelor de minerale.
Timp de multi ani, mineralele nu au fost considerate foarte importante. Acum, un numar tot mai mare de do arata ce ajutor incredibil pot furniza corpului mineralele. Magneziul combate stresul, seleniul este bun pentru inima, zincul, pentru raceala, calciul, pentru osteoporoza, si, din nou, zincul, pentru un apetit sexual sporit. Sansele de a fi sanatos sunt in continua crestere. Rareori putem satisface toate cerintele pe care ni le impune activitatea noastra zilnica.
a Ne hranim necorespunzator. Regimul nostru alimentar nu este echilibrat. Nu mancam suficiente legume si fructe.
a Nu gatim corespunzator. Preparam hrana prea mult timp, astfel incat vitaminele si mineralele pretioase sunt, practic, carbonizate.
a Nu ducem un mod de viata corect. Cream prea mult stres la serviciu, la fel si in timpul liber. Asadar, consumam mai multe minerale decat inainte.
a Gandim incorect. Suntem din ce in ce mai pacaliti de produse alimentare care doar ne dau impresia ca au o cantitate mare de minerale. Dar spanacul cel verde deschis are cu 68% mai putin magneziu decat in urma cu 15 ani. Morcovii si-au pierdut 57% din continutul de magneziu, cartofii, o treime, iar broccoli, un sfert. in urma cu doar cativa ani, un cos de legume continea cu 30% mai mult magneziu decat astazi.

Deficienta de minerale este mai des intalnita astazi decat deficienta de vitamine.
Produsele noastre alimentare nu au fost vrajite ca sa isi piarda mineralele. De vina este cercul vicios al lucrurilor facute gresit, in primul rand in sol, apoi in cazul telor, animalelor si oamenilor. Magneziul este doar unul dintre mineralele disparute de pe pamant din pricina ploii acide.


Prea putin seleniu si calciu

Unde avem cele mai mari deficiente? in cazul magneziul ui, un studiu german a gasit do ca o cantitate corespunzatoare poate fi mentinuta cu mare dificultate printr-o dieta normala. Un studiu efectuat in Viena si imprejurimile ei a descoperit ca trei patrimi din populatia examinata avea deficiente de zinc si seleniu. Potrivit unui raport de nutritie din Germania, unul din trei copii si unul din patru tineri, precum si una din cinci femei sufera de deficienta de calciu. Rezultatele unui studiu al Institutului de Medicina Sportiva din Freiburg a aratat ca unul din cinci atleti are un nivel extrem de scazut de potasiu in corp. Consecinta acestui fapt, pe langa scaderea nivelului de reusita, este si o performanta redusa a inimii. Mineralele sunt absolut esentiale corpului nostru. Fara ele, organismul nu poate functiona. Muschii, creierul, nervii si inima ar fi private de combustibilul de care au neie pentru a functiona.
Dimensiunea unica a Formulei 50, insa, este combinatia de magneziu si potasiu, o combinatie rar intalnita in alte suplimente alimentare. Magneziul este, practic, uleiul motorului inimii. Fara magneziu, asa-numitele pompe ionice ale inimii nu pot sa asigure procesul regulat al sistolelor si dias-tolelor. Potasiul, pe de alta parte, este combustibilul motorului. Daca pompa de ulei nu functioneaza corect, combustibilul nu poate functiona nici el. Nu mi se pare logic sa ai grija de pompa, dar sa neglijezi combustibilul.
Exista multe studii care confirma efectele pozitive ale magneziului asupra inimii. Cel mai spectaculos dintre acestea a fost studiul British Limit, realizat in 1992. Pacientilor suspecti de a fi suferit un atac de cord li s-au administrat injectii cu magneziu. Aceasta Ie-a redus rata statistica de deces cu 25%.
O alta dovada impresionanta a cat de spectaculos sporeste magneziul performantele a fost descoperita de niste cercetatori austrieci in colaborare cu specialisti americani de la Academia Fortelor Aeriene din Colorado Springs. Soldatilor li s-au dat sarcini fizice foarte dificile. Dupa o saptamana, grupul de soldati carora li s-au administrat capsule de magneziu a avut performante cu 30% mai mari decat ceilalti.


Potasiul impotriva hipertensiunii arteriale

Potasiul joaca un rol major in batalia impotriva hipertensiunii, unul dintre cei mai mari factori de risc in cazul atacului de cord. in tarile industrializate, una din cinci persoane sufera de hipertensiune arteriala. Numai in Germania exista zece milioane de oameni cu aceasta problema. in cazul persoanelor de peste 65 de ani, una din doua sufera de hipertensiune.
Hipertensiunea reduce drastic speranta de viata. Studii de specialitate au aratat ca un om de 45 de ani cu o tensiune arteriala normala are, in medie, inca 32 de ani de trait. Un om cu aceeasi varsta, care sufera de hipertensiune, mai are de trait, in medie, doar 20,5 ani. Reperele de astazi sunt urmatoarele: nivelul tensiunii sistolice nu trebuie sa depaseasca 140 mm/Hg, iar. cea diastolica nu trebuie sa fie mai mare de 90 mm/Hg. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, vechile repere (100 plus varsta persoanei) nu mai sunt valabile.
Nu mai este valabila nici opinia ca sarea ar fi singurul factor decisiv in dezltarea hipertensiunii. intre timp, a devenit bine cunoscut faptul ca unul din doua cazuri de hipertensiune are cauze genetice. Un studiu de specialitate de la Universitatea din Bonn a demonstrat ca un regim dur cu un continut scazut de sare are rezultate mult mai slabe decat s-a crezut initial. in cadrul studiului, doar unuia din trei pacienti i-a scazut tensiunea arteriala doar prin dieta. La 16% dintre pacienti, tensiunea arteriala a crescut. Acest lucru arata ca sarea nu este singura cauza a hipertensiunii. Cheia este relatia dintre sodiu si potasiu. Prea mult sodiu si foarte putin potasiu si tensiunea explodeaza.
Nu pavati drumul spre atacul de cord. Consumati mineralele de care aveti neie!



Alte materiale medicale despre: Mineralele

De un respect sacru in terapeutica, milenii de-a randul, s-au bucurat nu numai tratamentele cu plante medicinale, ci si cele care foloseau apele miner [...]
De un respect sacru in terapeutica, milenii de-a randul, s-au bucurat nu numai tratamentele cu plante medicinale, ci si cele care foloseau apele miner [...]
O ratie alimentara echilibrata furnizeaza organismului toate elementele minerale de care acesta are nevoie, cu exceptia clorurii de sodiu, care trebui [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre mineralele

    Alte sectiuni
    Retete
    Stiati ca
    Alimentatie
    Vitaminele
    Sa mancam sanatos
    Diete
    Secretele nutritiei
    Cura de slabire
    Exercitiile fizice
    Mineralele
    Grasimile
    Cum ne hranim
    Regimuri alimentare
    Intrebari despre nutritie
    Silueta
    Nutritia si sexualitatea
    Nutritia si bolile cronice
    Aminoacizii
    Acizii grasi
    Bucatarie
    Retete de slabit

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile