eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Eczemele


Eczemele
Boli de piele produse de sensibilitatea organismului fata de diferite substante. Boala incepe printr-o roseata a pielii, insotita de mancarimi. Pe aceste zone inflamate apar cule care, datorita scarpinaturilor, se rup, lasand sa se scurga, la suprafata pielii, un lichid, apoi se formeaza cruste. Cauzele care pot sensibiliza si declansa eczema sunt: substante chimice nocive, frigul, caldura, substante de origine vegetala, microbi (streptococul).
Plante medicinale ce pot fi utilizate: aloea, bradul, brusturele, cicoarea, cimbrul, ciulinul alb, coada calului, coada soricelului, frasinul, galbenelele, iarba mare, iedera, ienuparul, ipcarigeaua, izma, jalesul de gradina, lemnul dulce, lumanarica, morcovul, musetelul, murul, nucul, ovazul, papadia, patlagina, plopul, rogozul, sapunarita, scaiul, schinduful, socul, sunatoarca, stevia, tataneasa, teiul, trei-frati-patati, tintaura, ulmul, urzica, varza, ventrilica.


Retete utilizate

UZ INTERN: Aloea - se ia 1,5 kg de ta si se trece prin masina de tocat carne. Se adauga 2,5 kg miere de mai si 3,5 I vin rosu. Acest amestec se pune intr-un borcan din sticla. Se pastreaza 5 zile intr-un loc racoros si intunecos. Din acest extras se ia cate o lingurita, de trei ori pe zi, cu 2 ore inaintea meselor, timp de 7 zile. Se continua apoi cu o lingura, de trei ori pe zi, cu o ora inainte de masa. Cura dureaza 2-3 saptamani sau o luna. in timpul tratamentului nu se consuma lapte si oua.
Brusturele ~ infuzie dintr-o lingura de radacina, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Cicoarea - infuzie din 3 linguri de ta, la 1 litru de apa. Cantitatea se bea in cursul unei zile. Decocl din 3 linguri de ta, la 1 litru de apa. Cantitatea se bea in cursul unei zile.
Iarba mare - decoct din 20 g de radacina maruntita, la o cana cu apa rece (200 ml). Se
fierbe 15-20 de minute. Se iau 3-4 linguri pe zi.
Papadia - infuzie din 1-2 lingurite de radacina, la o cana cu apa (250 ml). Se beau
2-3 cani pe zi.
Trei-frati-patati - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se beau
2-3 cani pe zi.


Ceaiuri complexe

1. Musetel - flori (40 g). Soc - flori (30 g), Tei- flori (30 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
2. Lemnul dulce - frunze (20 g), Urzica - frunze (20 g), Ulm - scoarta (30 g). Infuzie din 2 linguri de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
3. Mur- frunze (40 g). Stejar- scoarta (40 g), Jales de gradina - frunze (40 g), Coada calului - ta (40 g), Tintaura - ta (40 g). Infuzie din 2 linguri de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
4. Brad alb - frunze (120 g), Lemnul dulce - frunze (40 g), Tintaura - frunze (40 g). Infuzie din 2 linguri de amestec. la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
5. Ovaz - paie (80 g), Ienupar - fructe (80 g), ntrilica - frunze (60 g). Infuzie din 2 linguri de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
UZ EXTERN: Brusturele - infuzie preparata din 2 linguri de radacini, la o cana cu apa (250 ml). Se aplica comprese in zona afectata.
Cimbrul - infuzie sau decoct din 2 linguri pulbere din ta, la o cana cu apa (250 ml). Se fac spalaturi locale.
Ciulinul alb - decoct din 2 lingurite de radacini, la o cana cu apa (250 ml). Se fac spalaturi locale.
Coada soricelului - infuzie din 2 linguri de flori, la o cana cu apa (250 ml). Se aplica sub forma de comprese in zonele afectate.
Frasinul- infuzie din 100 g flori sau frunze, peste care se toarna 1 litru de apa clocotita. Se lasa acoperit 30 de minule si apoi se strecoara. Se aplica spalaturi in zonele afectate. Galbenelele - infuzie din 20-30 g flori, la 1 litru de apa. Tinctura din 20 g flori macerate 8 zile in 100 ml alcool. Se fac comprese cu 10 g tinctura, la 100 ml apa fiarta si racita.
Iedera - decoct din 200 g frunze proaspete tocate marunt, la 1 litru de apa. Se fierbe 10 minute si apoi se strecoara. Se fac spalaturi in zona afectata. Ienuparul - decoct din 100 g fructe, la 1 litru de apa. Cantitatea se adauga in baie. Ipcarigeaua - decoct din 2 lingurite de pulbere din radacina, la 100 ml apa. Se fierbe 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se fac spalaturi locale, folosindu-se un tampon de vata.
Izma - decoct sau infuzie din 200-300 g frunze uscate, la 3 litri de apa. Se fierb 10-l5 minule intr-un vas acoperit. Se lasa sa stea 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se adauga apei din cada, care nu trebuie se depaseasca 30AC.
Jalesul de gradina - infuzie din 3 linguri de frunze uscate, maruntite, la o cana cu apa (250 ml) clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se fac spalaturi locale.
Lemnul dulce- decoct din 15-20 g radacini, la 100 ml de apa. Se fierb 5 minute si apoi se lasa acoperit 15 minute. Se fac spalaturi locale.
Lumanarica - decoct din frunze in lapte. Se pun 20 g de frunze, intr-un litru de lapte. Se fierbe 10-l5 minute si apoi se acopera. Se aplica sub forma de cataplasme in zona afectata.
Morcovul - cataplasme cu radacini rase sau cu frunze zdrobite. Musetelul - infuzie din 2 linguri de pulbere flori, la o cana cu apa (250 ml). Se aplica comprese locale.
Murul - infuzie din 2 linguri de frunze maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se Iasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se fac spalaturi locale.
Nucul - decoct din 30-40 g de frunze, la 1 litru de apa. Se fac bai locale si generale. Sapunarita - decoct din 2 lingurite, la o cana cu apa (250 ml). Spalaturi locale. Scaiul - decoct din 4 linguri de frunze si inflorescente uscate, maruntite, la 1 litru de apa. Se fierb 10 minute si apoi se strecoara. Se fac spalaturi locale. Schinduful - decoct dintr-o lingurita de seminte macinate, peste care se toarna o cana cu apa rece (250 ml). Se fierbe timp de 10 minute si apoi se strecoara. Se aplica cataplasme in zona afectata.
Sunatoarea - infuzie din 30 g ta uscata, peste care se loama 1 litru de apa clocotita. Se lasa acoperit 20 de minute. Se aplica cataplasme sau se fac bai locale. Stevia - decoct dintr-o lingura de radacina maruntita, la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe 15 minute si se lasa acoperita 20-30 minute. Se aplica sub forma de cataplasme. Tataneasa - infuzie din doua parti de radacini, la o cana cu apa (250 ml). Se aplica sub forma de cataplasme sau bai locale.
Teiul- infuzie din 500 g-l kg de flori, peste care se toarna 3 litri de apa clocotita. Se fac bai generale si locale.
Varza - frunzele proaspete se strivesc bine cu o sticla sau cu un cutit, se fixeaza pe un pansament care se aplica in zona afectata.
ntrilica - alifie pregatita dintr-o ceasca de suc proaspat, obtinut din stoarcerea tei, peste care se toarna o ceasca de alcool. Se lasa la macerat 5-7 zile si apoi se filtreaza. Se adauga 125 parti sapun de buna calitate, 100 ml de apa de trandafir, 250 ml alcool 70A. Se amesteca totul bine pe baie de apa pana se omogenizeaza preparatul. Se aplica sub forma de unguent local.


Lotiuni complexe

1. Coada soricelului - flori (20 g), Tataneasa - radacina (20 g), Sapunarifa - radacina (20 g). Decoct din 2 linguri de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se aplica comprese in zonele afectate.
2. Coada calului - ta, Podbal - frunze. Urzica - frunze, Trei-frati-patati - ta,
Cimbrul de cultura - ta. Bai generale. Punga de tifon cu te se inmoaie in 100-l50 ml de apa rece, pana ce tele se imbiba, apoi se face o decoctie scurta (5 minute). Dupa 10 minute decoctul se toarna in apa de baie. Se fac cure de 18-21 bai, cate o baie la 2 zile.
3. Coada soricelului - flori (20 g), Musetel - flori (20 g), Galbenele - flori (20 g). Decoct din 2 linguri de amestec, la o cana cu apa (250 ml), din care se aplica comprese in zonele afectate.
4. Nuc - frunze, Tataneasa - radacina, Plop - muguri. Decoct din 2 linguri din acest amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se aplica comprese sau se fac bai in zonele afectate.
5. Schinduf- seminte (50 g). Galbenele - flori (50 g). Iedera - frunze (30 g). Decoct din 2 linguri de amestec, la o cana cu apa. Se aplica comprese in zonele afectate.


Galerie de imagini si poze medicale: eczemele


imagine cu eczemeleimagine cu eczemele imagini eczemeleimagini eczemele poza despre eczemelepoza despre eczemele


Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Baile indicate se fac cu: - coada soricelului. Comprese si bai locale in eczeme zemuinde cu infuzie din 2 lingurite la cana de apa. -flori d [...]
Mic furuncul care apare la marginea pleoapei, avand forma unui bob de orez. Este o infectie, mai ales stafilococica, a glandelor de la marginea pleoap [...]
Boala a pielii, cu leziuni inflamatorii ale glandelor sebacee si ale foliculilor pilosi, avand ca substrat un dezechilibru intre hormonii androgeni si [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile