eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Osteoporoza


Osteoporoza

OSTEOPOROZA

Osteoporoza este o afectiune care afecteaza oasele si se caracterizeaza prin reducerea treptata a masei osoase. De fapt reducerea aceasta se petrece incepand de la varsta de 20 de ani si se continua in mod lent pana la varsta de 50 de ani cand femeile prezinta o diminuare masiva a masei osoase.

Acest lucru depinde de cantitatea de calciu inmagazinata in decursul tineretii care la unele femei este foarte mica si atunci vor avea mai mult de suferit sau in cazurile in care au fost luate masuri din timp se vor produce modificari mai mici si mai putin dramatice.

Osteoporoza poate interesa intreg sistemul osos si atunci vorbim despre osteoporoza generalizata. In cazul cand este localizata numai la anumite oase, care de obicei se descopera in urma unei fracturi accidentale.

In cazul osteoporozei generalizate distingem doua mari grupe: osteozele primitive sau primare, care sunt prezente si nu li se cunoaste cauza declansarii si osteoporozele secundare in care se stie cu certitudine ce anume a produs acea afectiune.

Dintre cauzele cunoscute putem sa enumeram: in primul rand bolile endocrine care dau cel mai mare numar de asemenea diagnostice. Urmeaza apoi diferite afectiuni ale tubului digestiv, care nu a putut sa asimileze calciul si in acest fel se instaleaza afectiunea. Apoi, diabetul, administrarea de medicamente diferite intre care intra, prednisonul, diprophosul, hormonii, etc.

In mod normal omul pierde din masa osoasa incepand de la 20 de ani treptat, astfel la 90 de ani in general se pierde pana la 90% sau chiar mai mult.

Osteoporoza se instaleaza odata cu menopauza si ca urmare a lipsei hormonilor estrogeni, organismul sufera o demineralizare tradusa prin reducerea masei osoase.

Osteoporoza este o stare fiziologica pre sau post menopauza. Afecteaza in special sexul feminin. Oasele devin mai poroase, mai fragile.

Medicina clasica distinge doua tipuri majore de osteoporoza n functie de partea osoasa afectata: corticala formata din calciu si alte minerale si partea reticulara formata din intretesute de colagen, un tip de proteina. Tipul I de osteoporoza este caracterizat prin pierderea treptata a masei osoase corticale, iar tipul II prin diminuarea treptata atat a masei corticale cat si a celei reticulare.

Fenomenul incepe intre 40-70 de ani. Osteoporoza poate fi cauzata de dereglarile hormonale cauzate de multe ori de tratamentele prelungite cu corticosteroizi.

Harison si colab, constata ca bolnavii cu osteoporoza senila si dupa menopauza aveau o aviditate foarte pronuntata pentru calciu (adica o crestere a absorbtiei si a retentiei), care putea fi satisfacuta printr-o alimentatie bogata in calciu si calcioterapie. Acest tratament produce o ameliorare simptomatica si in plus evitarea fracturilor. Dupa acesti autori, nu s-ar cunoaste cauza osteoporozei.

Dupa Nordin ar putea fi datorita unei balante de calciu mult timp negativa. Pe masura ce se inainteaza in varsta, suprafata totala din os care sufera resorbtia creste si aceasta, impreuna cu incapacitatea (demonstrata) a bolnavilor osteoporotici de a-si reduce excretia urinara de calciu in cazul unei restrictii de calciu alimentar., ar constitui factori patogenici importanti. Studiile facute cu ajutorul radiocalciului n-au putut demonstra vre-o reducere a neoformarii osului, contestand astfel etiologia propusa de Albright si colab. Deci inca nu se stie cu certitudine cauza acestei afectiuni.

Simptomele: in general aceasta pierdere se petrece incet si omul nu simte nici un inconvenient. In acest caz se poate descoperi afectiunea doar accidental. Simptomele afectiunii nu sunt prezente pana nu apare fractura. Scaderea densitatii osoase nu este dureroasa. Fracturile pot surveni mai frecvent la: incheietura mainii, vertebre sau sold dar se pot produce si in alte locuri: bazin, partea superioara a bratului, etc.

Uneori insa se produce o fractura, care se vindeca foarte greu sau chiar nu se mai vindeca, pentru ca asimilarea calciului in organism se petrece foarte lent sau in unele situatii chiar nu se mai petrece. O alta caracteristica a acestei afectiuni este faptul ca se scade in inaltime, spatele se curbeaza, apar durerile din ce in ce mai mari care fac ca omul respectiv sa nu mai poata face miscari. Ne mai facand miscari, boala se agraveaza tot mai mult ducand progresiv la declin, care merge asa pana la decesul persoanei.

Cele mai dese si mai grave sunt fracturile care se produc in aceasta perioada la sold sau coloana vertebrala. Acestea dau cele mai multe cazuri de imobilizare, handicapuri severe, sau chiar deces.

Cand estrogenul nu este in echilibru cu progesteronul el poate produce cresterea in greutate, irascibilitate, oboseala cronica, lipsa interesului pentru sex- toate acestea facand parte din semnele clasice ale sindromului premenstrual.

Estrogenul ajuta la dezvoltarea cancerului de san si poate declansa afectiuni fibrochistice. Poate de asemenea cand nivelul estrogenului este prea mare sa se produca menstruatii neregulate, retentie de apa, hipertensiune, afectiuni cardiace si chiar cancer uterin.

Simptomele cele mai obisnuite care aduc bolnavul la medic sunt durerile dorso-lombare, insa nu rareori exista dureri in oricare din oase. Cel mai obisnuit afectate sunt vertebrele si pelvisul, ducand la deformari ale coloanei vertebrale, de tipul cifoza si scolioza. Este caracteristic mersul tarsit. Nu rareori bolnavii sunt anorexici. Sunt adesea debili; pielea lor este subtire si uneori transparenta. Pot face fracturi spontane sau la traumatisme minime. Un simptom important in special in osteoporoza de imobilizare, este o calculoza renala. Bolnavii pot pierde din inaltime din cauza prabusirii vertebrale.

In aceste afectiuni este normal sa se caute solutii de catre toate persoanele inclusiv in cadrul medicinei naturiste.

Incidenta.

Osteoporoza este o boala a varstei mai inaintate si predomina la femei. Aceasta predispozitie a fost atribuita readaptarii endocrine, datorita incetarii activitatii ovariene la menopauza. Probabil ca exista insa o alta explicatie, deoarece s-a demonstrat ca trebuie sa treaca cel putin 15 ani pana cand scaderea densitatii osoase devine evidenta radiologic. Este probabil ca procesul osteoporotic incepe cu catva timp inainte de climacteriu. Recent au fost comunicate 2 cazuri de osteopenie la baieti la pubertate. Boala care afecta vertebrele si pelvisul, incepuse dupa un traumatism relativ usor. Ambii copii ramasesera normal de activi, pana cand osteopenia i-a fortat sa-si inceteze activitatile.

Biochimie clinica.

Valorile sangvine ale calciului, fosfatului si fosfatazei alcaline sunt normale. Ritmul de formare al osului stabilit cu radiocalciu este normal.

Diagnosticul diferential.

Osteoporoza trebuie deosebita de osteomalcie, in care aspectul radiologic este caracteristic si biopsia osoasa decisiva. Osteoporoza fusese mai inainte descrisa ca singura manifestare osoasa de hiperparatiroidism. Azi se stie ca hiperparatiroidismul poate produce osteita fibroasa. Valorile normale ale calcemiei, fosfaturiei si fosfatazei alcaline din osteoporoza ne ajuta sa o distingem de celelalte doua afectiuni. Trebuie insa sa tinem seama ca osteoporoza poate coexista cu fiecare dintre ele.

Mielomul multiplu poate fi insotit de o osteoporoza generalizata si diagnosticul diferential este atunci foarte dificil, fiindca simptomele pot fi asemanatoare. Valoarea normala a globulinelor serice nu exclude mielomul multiplu. Examenul electroforetic va evidentia insa un exces al uneia dintre fractiunile globulinice.

Tratamente:

Osteoporoza raspunde bine la un aport crescut de calciu. Daca se cerceteaza cu grija alimentatia bolnavului, se va gasi adesea un aport insuficient de calciu care dureaza de ani. Bolnavii cu osteoporoza raspund altfel decat normalii la o crestere a aportului alimentar de calciu. La individul normal absorbtia calciului creste, insa si excretia sa urinara creste. La bolnavul osteoporotic absorbtia de calciu creste mult, mai mult decat la indivizii sanatosi de control, insa excretia urinara a calciului este mai putin ridicata decat la acestia.

Regimul alimentar este foarte important putand contribui substantial la ameliorarea afectiunii. Se vor consuma alimente bogate in calciu natural: lapte de vaca si produse lactate, branza proaspata de vaca in special pentru ca aceasta contine foarte mult calciu asimilabil. La fel se vor prefera iaurturile in special cele facute in gospodarie, dar orice produs alimentar provenit din lapte este bine venit. De asemenea vegetalele cu frunze verzi. Dintre fructe: coacaze, smochine, struguri rosii, toate fructele colorate care contin flavonoide si au un continut ridicat de calciu. Se evita de asemenea sarea alba fina preferandu-se sarea marina, dar in cantitate mica. Dintre produsele biologice: coaja de ou, cochilia scoicilor, faina de oase sunt foarte indicate sub orice forma.

Tratamentul cu vitamina D este contraindicat, pe de o parte din cauza actiunii sale calcemice asupra osului si pe de alta parte pentru ca favorizeaza formarea de calculi renali, asa cum s-a demonstrat la bolnavii osteoporotici.

Evitati de asemenea cafeaua si toate produsele care contin cafeina : cacao, ciocolata, ceai verde, etc, care contribuie la diminuarea calciului din sistemul osos.

Bauturile alcoolice tari sunt si ele contra indicate fiind indicat insa un pahar de vin rosu de struguri care de asemenea contine izoflavone, care ajuta la refacerea sistemului circulator si care pot de asemenea contribui chiar la vindecarea in cazul cancerului. De asemenea Soia contribuie si el la acest lucru avand de asemenea izoflavone.

Ca suplimente se poate lua siliciu, magneziu, izoflavone, dar toate acestea sunt de gasit

in tele medicinale si sunt perfect asimilabile de organism.

Se pot folosi urmatoarele te medicinale: alge marine, brusture, castan comestibil, coacaz negru, coada calului, coada racului, coada soricelului, dafin, fragi, ghimber, Ginseng, gulie, hamei, hrisca, in, lemn dulce, lucerna, marar, morcov, mur, soia, telina, urzica.

Modul de folosire al telor medicinale.

Alge marine -se pot folosi orice soi de alge marine care se gasesc la orice magazin naturist. Se pun 1-2 lingurite la o cana de apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se consuma 2-3 cani. Se mai pot folosi macinate si se ia cate 1 lingurita de 3 ori pe zi. Se iau datorita faptului ca au iod in compozitie si stimuleaza functionarea glandei tiroide.

Brusture (Arctium lapa) 1 lingurita de radacina maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Ajuta la eliminarea toxinelor din organism si pot totodata sa distruga o serie de germeni patogeni.

Castan comestibil (Castanea sativa) se consuma castane zilnic in orice cantitate (minimum 200g) in cure de mai lunga durata. Exista la magazinele Plafar o serie de preparate care se vor lua insa conform indicatiilor producatorului.

Coacaz negru (Ribes nigrum) se pune la macinat cu rasnita de cafea fructele si se ia cate 1 lingurita de praf de 3-4 ori pe zi. Se tine in gura pentru 15 minute, apoi se inghit cu apa. Este foarte indicata aceasta ta si in cazurile in care exista boli grave in organism sau se face chimioterapie.

Coada calului (Equisetum arvense)- se va macina cu rasnita de cafea si se ia sub forma de praf cate 1 lingurita sub limba, apoi se inghite cu putina apa. Contine foarte multe substante minerale si este indicat in cazurile de osteoporoza sa se foloseasca perioade lungi de timp. Se poate lua sub forma de praf cate 1 lingurita de 3 ori pe zi. Se pune sub limba pentru 5 minute, apoi se inghite cu apa. Contine o serie de minerale foarte utile la aceasta afectiune. Este foarte eficient in special datorita siliciului care este un oligoelement cu un rol esential in integritatea tesutului de sustinere, elasticitatea cartilajelor si soliditatea osoasa. Daca se foloseste constant in 2 luni se vor vedea rezultatele. Ajuta la remineralizare cu efect puternic, intineritor, ajutand si la stoparea pierderilor de calciu. De asemenea este foarte bogat in siliciu organic care se poate asimila foarte bine.

Coada racului (Potentila anserina) 1 lingurita de radacina maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Este o ta care diminueaza si secretiile. Este utila in special atunci cand exista si secretii mai mari in diferite locuri.

Coada soricelului (Achillea milefolium) 1 lingurita de ta maruntita (este mai activa floarea) se pune maruntita bine la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se consuma 2-3 cani pe zi. Se poate lua pentru efectul antibiotic, pentru efectul mai mare in cazurile de osteoporoza se indica insa folosirea prafului din flori uscate care se obtine cu rasnita de cafea, apoi se cerne. In acest caz se iau 4 lingurite de praf pe zi. Se tin in gura 15 minute, apoi se inghit cu apa. Se iau intotdeauna inaintea meselor principale cu minimum 15 minute.

Dafin (Laurus nobilis) intr-o oala acoperita se pun 5 frunze de dafin in 300 ml apa si se fierb pentru 5 minute. Se ia de pe foc si preparatul se strecoara intr-un termos. Se consuma intrega cantitate timp de 12 ore cu inghitituri mici. Sau se ia cate 25-50 ml la fiecare ora. Nu se consuma mai mult pentru ca poate sa produca hemoragii interne. Tratamentul se repeta numai 3 zile la rand. In acest timp nu se consuma nici o mancare gatita ci numai sucuri obtinute din fructe si legume proaspete obtinute cu storcatorul de fructe. Se poate repeta dupa o saptamana in bolile mai grave. Apoi doar peste un an. Ajuta la osteoporoza, osteocondroza, spondiloza, poliartrita chiar infectioasa.

Fragi (Fragaria vesca) se pot consuma zilnic in sezon fructele. Frunzele uscate se macina cu rasnita de cafea si se cern apoi se pun pentru 15 minute, in gura, dupa care se inghit cu apa. Sunt foarte utila datorita continutului in minerale.

Ghimber (Zinghimber officinalis) se face praf din radacina cu rasnita de cafea, apoi se cerne si se pune in gura pentru 15 minute. Se inghite apoi cu apa. Se face de 4 ori pe zi cu 15 minute, inaintea meselor. Este foarte util mai ales atunci cand exista si greata prezenta si pentru stimularea organismului.

Ginseng (Ginseng panax) se consuma conform indicatiilor producatorului. Este foarte util in toate cazurile, in special atunci cand exista si o degradare a organismului.

Gulie (Brasica oleracea) aduce calciu si magneziu usor asimilabile fiind ideala in cazurile de carente. Se bea zilnic 30 ml suc simplu sau combinat cu suc de morcovi ori telina.

Hamei (Humulus lupulus) este o ta exceptionala in tratarea tulburarilor de dinaintea si de dupa instalarea menopauzei in general si a osteoporozei in special. Are efect calmant, fiind de un imens ajutor persoanelor la care osteoporoza produce dureri. De asemenea actioneaza prin mecanisme hormonale, impiedicand pierderea de masa osoasa. Se fac cure de 3 saptamani, cu o saptamana de pauza, cu infuzie combinata de hamei din care se beau cate 3 cani pe zi, inaintea meselor principale. Infuzia combinata se obtine astfel: se pun 2-3 linguri de hamei maruntit la macerat in 500 ml apa timp de 8-l0 ore, dupa care se filtreaza. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar ta ramasa dupa filtrare se fierbe inca 5 minute cu alte 500 ml apa, dupa care se lasa sa se raceasca. Se filtreaza si dupa racire se amesteca cu maceratul. Se consuma in cursul unei zile.

Hrisca (Fagopirum esculentum) sub forma de infuzie din 2 linguri de faina de seminte puse la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 2 cani pe zi.

In (Linum usitatissimum)-Se va lua 4 linguri de seminte de in care se vor macina doar atunci cu rasnita de cafea. Nu se admit cele rasnite mai inainte pentru ca se oxideaza si nu mai este bun iar tratamentul nu-si mai atinge telul. Cele 4 linguri macinate se lasa in 750 ml de apa de seara pana dimineata, cand se va bea o cana, dupa ce se strecoara. Alta cana din acest produs dupa strecurare se va bea dupa masa de la amiaz, iar cea ramas se va bea inainte de cina cu 15 minute. Se poate face acest lucru in cura de minimum o luna timp in care se va face acest lucru zilnic.

Lemn dulce (Glycyrriza glabra) 1 lingurita de lemn maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 5 minute. Se strecoara si se pot consuma 3 cani pe zi. Se poate pune praf din acesta obtinut cu ajutorul rasnitei de cafea pe orice mancare. De asemenea se poate lua cate o jumatate de lingurita de praf sub limba, se tine pentru 5 minute, apoi se inghite. Se poate face de 3 ori pe zi. Se mai poate folosi tinctura care exista la toate magazinele naturiste, care are ca efect compensarea deficitului de hormoni estrogeni ce apare la menopauza, deficit care duce la pierderea de substanta osoasa. La debutul menopauzei se recomanda cure de 21 de zile, timp in care se ia cate 4 lingurite de tinctura pe zi. Se fac 8-l0 cure pe an, dupa fiecare dintre ele se face o pauza de 7-l0 zile. Pentru femeile la care menopauza este deja instalata (de peste 18 luni) se recomanda cure mai scurte de 14 zile, in care se iau 4 lingurite de tinctura de lemn dulce pe zi, cure urmate de 14 zile de pauza.

Se poate face perioade lungi de timp.

Lucerna (Medicago sativa) 1 lingurita de ta se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 5 minute. Se strecoara si se consuma 2 cani pe zi. Este contra indicat la cei care au tulburari ale sangelui sau diferite probleme digestive. Planta isi datoreaza efectele datorita unui continut foarte mare de estrogeni vegetali din frunze, fiind alaturi de coada calului si soia unul dintre cele mai utile remedii nu numai in osteoporoza ci in foarte multe alte afectiuni ale sistemului osos. De asemenea poate preveni cresterea colesterolului rau din sange.

Marar (Anthum gruveolens) Seminte de marar- o cantitate de un varf de cutit se vor lua de trei ori pe zi dupa ce se macina cu rasnita de cafea si se vor tine sub limba timp de 10 minute dupa care se vor inghiti cu putina apa. Acest lucru se va face de trei ori pe zi, preferabil inainte de mesele principale. Se poate folosi si tinctura care este mai eficienta, dar tinctura din seminte. Acestea contin la fel ca si lemnul dulce, substante estrogene, insa actiunea lor hormonala este mai blanda, putandu-se face cure de mult mai multa durata. Se administreaza zilnic cate 4 lingurite de tinctura, tratamentul durand 2 luni, urmate de 12 zile de pauza, dupa care se poate relua.

Morcov (Daucus carota) 1 lingurita de frunze si inflorescente se pune maruntit la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se consuma de 3 ori pe zi cate 1 cana inainte de mese. Contine fitohormoni.

Mur (Rubus hirsutus) gemoterapie- este o forma de tratament care foloseste exclusiv partile tinere (adica muguri, mladite radicele) ale telor, ce contin anumite substante cu efecte hormonale exceptionale, cu o actiune extrem de fina si eficienta asupra unor sisteme din organism. In osteoporoza se foloseste extractul glicerinat din muguri si mladite de mur, pe care il gasim la toate magazinele de profil sau farmacii. Se administreaza cate 50 picaturi de 2-3 ori pe zi, in tratamente de cate 1 luna cu 1-2 saptamani de pauza.

Soia (Soja hipoida) -Se mai poate asocia cu consumul de soia in orice cantitate si oricum preparata, dar mai ales sub forma de tinctura, care este cea mai eficienta. Contine izoflavone care sunt foarte utile la aceasta afectiune.

Telina (Apium graveolens) Suc din frunze sau radacina se poate consuma cate 20 ml impreuna cu alte sucuri de legume sau fructe sau se poate chiar folosi la fiecare masa telina pentru gatit sau daca nu radacina fiarta 50 g la 500 ml apa timp de 45 minute. Se strecoara si se consuma zilnic. Ajuta in toate afectiunile osoase.

Urzica (Urtica dioica) se prefera varfurile de la urzici tinere care se pot gati in orice mod. Se poate de asemenea lua cate 1 lingurita de praf obtinut din ta uscata. Se ia de 4 ori pe zi cu 15 minute, inainte de mese si se tine in gura pentru 15 minute, apoi se inghite. Are si foarte multe minerale si contribuie la redresarea organismului.

La aceste afectiuni se va administra calciu si anume se va da calciu biologic care este mult mai usor de asimilat de catre organismele acestea.

In plus, fosfor, vitamina D, iar pentru femei se va suplimenta te care dau fitohormonii estrogen care le-am mai numit la mai multe afectiuni. De asemenea este foarte importanta miscarea la aceasta afectiune, fara de care nu se mai poate produce vindecarea.

Apiterapie.

Se recomanda laptisorul de matca, care se administreaza diluat cu miere, in proportie de 2%. Se administreaza cate 2-3 lingurite pe zi, in cure de 2 saptamani, apoi pauza 2 si se poate relua.

Se cunoaste faptul ca daca se consuma propolis sub forma de tinctura se va asimila mult mai repede calciul de catre organism si va fereste de multele infectii care pot apare in organism., folosindu-se pentru aceasta 2 picaturi la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi. Se pune pe un miez de paine si se mesteca bine in gura, apoi se inghite. Se face o cura de 1-2 ani zilnic la cele care nu au alergie la acest produs.

Sa vedem ce se poate spune in acest sens si care ar fi tratamentul ideal al acestei afectiuni.

Se va vedea in primul rand ce medicamente se folosesc de persoana in cauza, deoarece este cunoscut faptul ca o serie de medicamente pot sa genereze chiar aceasta afectiune. De asemenea unele medicamente pot sa produca impiedecarea asimilarii calciului de catre organism.

Se vor lua dupa aceia masuri pentru tratarea afectiunilor existente cu produse care nu sunt nocive starii de sanatate, adica cu tratamente naturiste care nu pot sa produca agravarea afectiunii. Deci chiar si in cazurile in care nu ajuta, nu au cum sa strice un echilibru care este si asa precar la anumite varste.

Dupa rezolvarea acestui lucru se va face un program de consum de sucuri de legume si fructe care pot sa ofere atat vitaminele necesare cat si enzimele care pot sa ajute la asimilarea acestor substante de catre cei care le consuma.

In cazul in care intamplator este vorba si despre o obezitate atunci se va cauta prin miscare si administrarea de sucuri naturale sa se reduca cat mai aproape de greutatea ideala omul respectiv. Se va putea consuma insa tarate de grau in cantitate de minimum 3 linguri pe zi, acestea contribuind nu numai la scaderea greutatii corporale ci si la suplimentarea organismului cu minerale, aminoacizi, vitamine. Se pot lua perioade lungi de timp contribuind la imbunatatirea starii de sanatate si slabire. Nimeni nu va avea decat de castigat daca face o cura de slabire in aceste cazuri mai ales cu sucuri de legume si fructe si miscarea potrivita varstei pe care o are omul respectiv si in conformitate cu posibilitatile reale pe care datorita afectiunilor sale.

Deci aceste afectiuni sunt destul de usor de tratat daca exista suficienta vointa. In rest pana acum este simplu dar mai vine de abia acum tratamentul propriu zis.

-Se consuma miere in locul zaharului si de asemenea se va face cura cu polen: 2 lingurite de polen pe zi timp de 30 zile, apoi o pauza de 7 zile si se poate relua. Acestea (mierea si polenul) contin elementele necesare pentru sustinerea structurii sistemului osos.

-Se va consuma cel putin o data la saptamana conserva din carne de peste care are suficient calciu.

-Se poate de asemenea sa se consume lapte dar numai proaspat muls, restul laptelui (fiert, pasteurizat, etc) poate fi indigest pentru unele persoane deoarece nu mai are enzimele necesare asimilarii lui, acestea distrugandu-se la fierbere sau pasteurizare.

-Expunerea la soare este de asemenea necesara, pentru ca fara aceasta nu are cum se asimila calciul.

Se va consuma mai mult din: lapte, produse lactate, sardine, piftie, alune, nuci, seminte de floarea soarelui, fasole uscata, conopida, varza

-In cazul durerilor este cel mai util sa se foloseasca produsul stupului, Apireven- care este venin de albine si care este foarte eficient in aceste afectiuni.

Trebuie de asemenea sa fie evitate o serie de alimente care ajuta sa se formeze osteoporoza prin consumul calciului din organism. Pentru aceasta se vor evita: spanacul care are mult acid oxalic, de asemenea ciocolata. Alcoolul, tutunul, cafeaua, sarea si chiar proteinele animale sunt de inlaturat din dieta. De asemenea se va evita consumul alimentelor care sunt prea bogate in fosfor, deoarece prea mult fosfor strica prin impiedicarea absorbtiei calciului. Se evita pentru aceasta in special bauturile de tip Cola sau alte bauturi acidulate. De asemenea o mare grija trebuie sa aveti pentru folosirea vaselor de aluminiu, care vor trebui inlaturate din gospodaria dv. pentru ca acesta prin producerea oxizilor contribuie la imputinarea calciului din organism. Se evita de asemenea o serie de preparate care contin foarte multe adausuri (faimoasele E-uri).

In privinta medicamentele, este important sa se cunoasca faptul ca antibioticele, antidepresivele, corticosteroizii, medicamentele care se iau contra colesterolului, diureticele si laxativele. Toate acestea va trebui sa fie indepartate pentru ca acestea pot contribui la pierderea calciului din organism.

Dintre suplimente se pot lua Bor, care ajuta la asimilarea estrogenilor, magneziu, zinc, cupru, vitamina D. Si expuneti-va la soare. Consumati de asemenea cel mai ieftin medicament natural care este coada calului sub forma de praf care se poate obtine din ta uscata si macinata cu rasnita de cafea. Se ia cate o lingurita de 3 ori pe zi. Este de multe ori mult mai eficient ca multe medicamente foarte scumpe.

Nu putem incheia insa fara sa mai amintim o data importanta consumului de sucuri de legume si fructe care este de o importanta covarsitoare in orice reusita, pentru ca din nici un aliment nu obtineti atatea enzime, vitamine si minerale ca din consumul acestor sucuri.

Va dam si o reteta foarte utila de suc foarte util la aceasta afectiune si din care se va consuma un pahar de 200 ml in fiecare zi. Veti simti foarte repede cat de bun este si este foarte util pentru organism. Se va face din: 2 morcovi mai mari, 1 patrunjel, 1 telina de marime potrivita, 1 bucatica de ghimbir, salata verde frunze (utile pentru ca va scapa de dureri), o mana, un mar, o ridiche. La toate acestea dupa ce se storc cu ajutorul storcatorului de fructe se va pune 1 litru de apa. Se amesteca bine si se va lua in cursul zilei ca orice bautura racoritoare. Se mai poate adauga consumul uleiului sau semintelor de in care va asigura o defecatie foarte usoara si va dau inca multe alte lucruri foarte utile organismului.

Puteti tot cu bani putini sa va luati in zilele cu soare o sticla in care sa puneti otet de mere in combinatie cu apa 1\1 si sa va ungeti pe incheieturi, coloana, sau pe toate oasele cu aceasta apa cu ajutorul unui prosop. Ca sa fie mai eficient se va pune frunza de Brusture pe spate sau incheieturi si se lasa sa transpirati.

Se va schimba apoi frunza si se unge inainte de aceasta cu otet de mere cu apa pe locurile dorite. Se poate face acest lucru de 3 ori in aceiasi zi, cu efect foarte eficient pentru durerile de oase, reumatism, etc. Daca se face acest lucru timp de 15 -20 de zile de 3-4 ori pe zi, este echivalent cu un tratament la o statiune de odihna si tratament, cu bani mai putini bine inteles.

Se fac bai cu flori de fan sau coada calului de sezut zilnic. Pentru aceasta va trebui sa puneti o mana de ta la 2 litri de apa. Se fierbe apoi timp de 20 minute. Se strecoara si se va sta cu fundul in aceasta apa timp de 20 minute in fiecare seara- Daca aveti si bufeuri de caldura puteti sa faceti si bai reci, la temperatura camerei de doar 2-3 minute. Este bine in toate cazurile ca dupa baie sa terminati cu un dus rece de cateva secunde care va pune sangele in miscare si va face foarte bine.

Atentie la marii consumatori de calciu din organism: alcoolul, cafeaua, sarea, proteinele de origine animala, grasimile, tutunul, apa distilata, alimentele bogate in acid oxalic( spanac, ciocolata) si aluminiul (vesele in special de gatit din aluminiu). De asemenea trebuie sa aveti grija si de cat fosfor consumati pentru ca fosforul este si el un consumator al calciului, pentru ca acesta impiedica asimilarea calciului. Cele mai daunatoare sunt bauturile acidulate de tip cola si unele alimente procesate.

Calciu din coaja oualor macinate peste care se pune suc de lamaie, se lasa 3 zile apoi se strecoara, este foarte eficienta contribuind cu un calciu biologic usor asimilabil de organism. Se spala cojile de oua provenite de la oua de gaina crescute la curte. Apoi se maruntesc dupa uscare si se macina cu rasnita de cafea. Se cern si se pun intr-un borcan. Peste ele se pune suc filtrat de lamaie in cantitate dubla fata de cantitatea de praf. Se tine apoi timp de 3 zile, amestecand cu o lingura de lemn de 2-3 ori pe zi. Se verifica daca mai este acru. Daca nu mai este acru se mai pune suc de lamaie (se face acest lucru zilnic). Se strecoara si se pastreaza la frigider pentru maxim 10 zile (dupa care se altereaza) in borcan inchis. Se poate lua cate 1 lingurita de 3 ori pe zi, perioade lungi de timp.

De asemenea trebuie sa cunoasteti faptul ca exista foarte multe medicamente care perturba asimilarea calciului. In special antibioticele, antidepresivele, barbituricele, medicamentele anticolesterol, corticosteroizi, diuretice, laxative, etc.

Stimulati secretiile gastrice, pentru ca atunci cand exista suficient acid in stomac se asimileaza mai usor calciul. Stati la soare cel putin 1 ora pe zi.

Dintre suplimente: borul, cuprul, magneziul, zincul sunt necesare dar acestea sunt in majoritatea legumelor verzi. Atentie insa la bor pentru ca acesta stimuleaza nivelul estrogenilor si face sa creasca densitatea osoasa.

Biocalciu si Cagli sunt doua preparate care se gasesc la magazinele naturiste si care sunt foarte eficiente in cazul osteoporozei. Se iau conform indicatiilor producatorului.

Se pot lua suplimente de la Walmark: Osteostop cu izoflavonoide, Dolomit, Ca-Mg-Zn, Carilaj de rechin, Periodin. De asemenea exercitii fizice zilnice, preocupare pentru sport si pentru mentinerea greutatii corporale in limite normale.



Galerie de imagini si poze medicale: osteoporoza


imagine cu osteoporozaimagine cu osteoporoza imagini osteoporozaimagini osteoporoza poza despre osteoporozapoza despre osteoporoza images osteoporozaimages osteoporoza


Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Osteoporoza este una din bolile majore ale epocii moderne, tributara unui anumit stil de viata (dieta, lipsa de miscare fizica). Osteoporoza es [...]
Inflamaţia intestinului gros, datorată infecţiilor microbiene sau micotice. De cele mai multe ori, procesul infecţios afectează şi intestinul su [...]
Ciclu neregulat si celelalte afectiuni. Naprasnic (Geranium robertiarum) de la care se foloseste rizomul. Se pune 2 lingurite de rizom [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile