eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Colita


Inflamatia intestinului gros, datorata infectiilor microbiene sau micotice. De cele mai multe ori, procesul infectios afecteaza si intestinul subtire (enterita), sau ambele intestine, in acest caz afectiunea purtand denumirea de enterocolita. care se manifesta prin aparitia de scaune diareice apoase, mucoase, muco-sanguinolente. Colita acuta, localizata pe un singur segment (colonul ascendent, transvers, descendent), sau difuza, cu caracter infectios, parazitar sau toxic, survine brusc si are o durata de timp limitata. Colita cronica, consecinta unei colite acute, nevindecate, netratata suficient; are mai multe forme: colita dizcnterica (cauzata de bacilul dizenteriei), colita de fermentatie, de putrefactie, dupa localizarea ei pe colonul ascendent sau descendent.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: afinul, anghinarea, busuiocul, cerentel, cimbrisorul, cimbrul de gradina, coada soricelului, coriandrul, doeacul, feniculul, izma, jalesul de gradina, inul, mataciunea, murul, musetelul, nalba mare, roinita, smochinul, sulfina, sunatoarea, stejarul, talpa gastii, urzica moarta.
Retete utilizate
UZ INTERN: Afinul - infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate, maruntite, sau pulbere de frunze, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Anghinarea - infuzie din 2 lingurite de ta uscata, maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (300 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute. Se bea in 3 reprize, inaintea meselor principale.
Busuiocul

infuzie dintr-o lingurita frunze uscate si maruntite, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi. Cerentelul - decoct din 2 lingurite de radacini maruntite, la o cana cu apa. Cantitatea se bea dimineata, pe stomacul gol.
Cimbrisorul - infuzie din 1-2 lingurite de ta, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Cimbrul de gradina - infuzie din 1-2 lingurite de ta, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Coada soricelului - infuzie dintr-o lingura de flori, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Coriandru! - infuzie dintr-o jumatate de lingurita de fructe. la o cana cu apa (250 ml) clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se bea o cana, cu o jumatate de ora inaintea mesei.
Fcniculu! - infuzie dintr-o jumatate de linguri ta de fructe, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se bea cate o cana, inainte de mesele principale.
lzma - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 1-2 cani pe zi.
Inul - infuzie dintr-o lingurita de seminte, la un pahar cu apa calda. Se lasa in repaus
20-25 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi.
Murul - infuzie din 2 lingurite de frunze zdrobite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se Iasa acoperita 10-l5 minute si se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Musefelul- infuzie din 1-2 lingurite de flori, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2 cani pe zi, dupa mese, neindulcite.
Nalba mare - infuzie dintr-o lingurita de flori si frunze maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocolita (200 ml). Se lasa 30 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi.
Rachitanul - infuzie dintr-o lingurita pulbere ta, sau ta uscata maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi.
Roinita - infuzie dintr-o lingurita (5 g) pulbere de frunze, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Smochinul - decoct din 40-l20 g fructe, la 1 litru de apa. Se fierbe 15-20 de minute. Se acopera si se Iasa la racit. Se beau 2-3 cani pe zi.
Sullina - infuzie dintr-o lingurita cu flori uscate si maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1 -2 cani pe zi.
Sunatoarea - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi, dupa mesele principale.
Urzica moarta - 1-3 g pulbere din ta uscata, inainte de mesele principale. Ceaiuri complexe
1. Musetel - flori (10 g), Coada soricelului - flori (10 g). Sunatoare - ta (10 g), Roinita- frunze (10 g). Izma- frunze (10 g), Mac -capsule (5 g). Talpa gastii - ta (10 g), Fonicului- fructe (3 g). Infuzie din 1-2 lingurite de amestec, la o cana cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi, dupa mese.
2. Musetel - flori (20 g). Coada soricelului - flori (30 g), Izma - frunze (20 g), Jales de gradina - frunze (10 g), Malaciune - ta (10 g), Coriandru - fructe (10 g).



Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

PATOLOGIE Inflamatie a/m/come/colonului; rectul este aproape intotdeauna implicat, inflamatia extinzindu-se proxima! continuu (Iara zone respecta [...]
Colita este consecinta unui proces inflamatoriu al colonului. Cauzele pot fi numeroase (intoleranta alimentara acuta sau cronica, infectie, pa [...]
SIMPTOME a diaree persistenta sau recurenta, cu sange sau puroi in scaune a dureri abdominale a defecatii sau diaree in cursul noptii a [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile