eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Fisuri mamelonare


FISURI MAMELONARE

Tratament profilactic:

In ultima luna a sarcinii se vor aplica o serie de masuri igienice, menite sa pregateasca mamelonul in vederea alaptarii, si anume: dimineata si seara, areola si mamelonul se spala cu apa calda, dupa care se unge cu lanolina sau glicerina. Pentru ca pielea mamelonului sa se intareasca, se frectioneaza zilnic timp de cateva minute, cu o carpa aspra (canepa, etc). Daca mamelonul este nedezvoltat sau ingropat se apuca cu 2 degete si se trage ritmic (gimnastica mamelonului).

In primele zile de alaptare, punerea copilului la san va fi atent supravegheata. Inainte si mai ales dupa fiecare supt areola si mamelonul se spala cu ceaiuri din te medicinale sau cu acid boric 4%, dupa care se aplica pe mamelon o compresa imbibata in glicerina cu alcool in parti egale. De cea mai mare importanta este ca mamelonul sa fie bine spalat si uscat dupa alaptare, fiindca resturile de lapte si saliva copilului macereaza pielea. Mama isi spala mainile cu sapun inainte de alaptare. Unghiile sa fie totdeauna taiate scurt. Dupa ce copilul si-a terminat suptul, nu va fi lasat sa adoarma cu mamelonul in gura.

Tratament curativ:

-Fisuri mici: mamelonul se spala cu ceaiuri de te medicinale dupa fiecare supt. Se prefera de musetel sau nalba care vor fi calde. Se poate de asemenea spala cu solutie de acid boric si apoi se usuca bine dupa fiecare supt. Intre supturi se lasa la aer, dupa care se ating fisurile cu tinctura de arnica sau sunatoare si apoi se acopere cu o compresa imbibata in glicerina cu alcool. Se iau masuri de igiena foarte stricte si sanul se va da la supt regulat.

-Fisuri adanci si foarte dureroase: se intrerupe alaptatul 12-24-36 ore si chiar 48 ore, in care sanul este muls si copilul se hraneste cu lingurita. Mulgerea sanului se va face numai cu mana exprimand ritmic mamelonul, la baza lui. Exprimarea glandei cu degetele sau mulgerea cu pompa nu sunt recomandabile. Pentru a tempera congestia accentuata a sanilor (furia laptelui), se pun comprese reci.

Se pot folosi urmatoarele te medicinale: aloe, cartofi, crin, floarea soarelui, fragi, galbenele, grau, gutui (in special seminte), in, lamaie, marul lupului, mur, musetel, nuc, orez, patlagina, plamanarica, plop negru, raculet, salcie, salvie, stejar, tataneasa, ulm, varza. Se face un ceai mai concentrat si se strecoara apoi se lasa sa se raceasca.

Modul de folosire al telor medicinale.

Aloe (Aloe vera) exista in toate magazinele de profil o serie de preparate cu aceasta ta. Se foloseste in acest caz conform indicatiilor producatorului. Se poate de asemenea taia o frunza proaspata si se pune local cu ajutorul unui pansament cu partea taiata pe locul fisurii. Se poate de asemenea folosi sub forma de praf care se obtine din ta uscata cu ajutorul rasnitei de cafea. Se aplica apoi se pune un pansament steril. Se tine pentru 12 ore dupa care se spala si se aplica altul. Se face acest lucru pana la vindecare. Este una dintre tele cel mai des folosita.

Cartofi (Solanum tuberosum) proaspeti rasi sau fierti se aplica pasta eventual cu putin ulei din te.

Catina (Tamarix ramosissima) Foarte bun este uleiul de catina.

Crin bulb (Lilium candidum) sau petale fierte in lapte se aplica local.

Floarea soarelui (Helianthus annus)- uleiul acestei flori se poate folosi la ungeri locale de mai multe ori pe zi. Se pot face de asemenea o serie de creme prin adaugarea de ceara de albine sau se poate folosi cu diferite te medicinale fierte pe baie de apa si apoi facute creme.

Fragi (Fragaria vesca) 2 lingurite de frunze maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pun comprese pe locurile afectate pentru cicatrizare.

Galbenele (Calendula officinalis) se pot folosi atat florile cat si tele cu flori. 2 lingurite de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot folosi la comprese, cataplasme sau se fac diferite creme si unguente. Exista de asemenea la magazinele de profil creme si unguente care sunt foarte eficiente.

Grau (Triticum aestivum)- ulei din germeni si tarate se unge local de mai multe ori pe zi.

Gutui (Cydonia oblongata) semintele si casuta samburelui se fierb 1 lingurita in 250 ml apa apoi se strecoara. Se poate pune compresa cu acesta de 2-3 ori pe zi.

In (Linum usitatissimum) se folosesc semintele din care se extrage ulei cu care se unge local.

Lamaie (Citrus limoniu) se pune suc de lamaie cu ulei vegetal in diferite proportii. Este util pentru cicatrizare. De asemenea sucul se foloseste in cazurile de mancarimi de piele fiind foarte eficient.

Marul lupului (Aristolochia clematitis) 2 lingurite de frunze maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pun comprese pe locurile afectate pentru cicatrizare.

Mur (Rubus fruticosus) 2 lingurite de frunze maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pun comprese pe locurile afectate pentru cicatrizare.

Musetel (Matricaria chamomilla) 1 lingurita de flori maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pun comprese pe locurile afectate pentru cicatrizare. Exista o serie de creme si alifii cu aceasta ta care are un deosebit efect antibiotic.

Nuc (Juglans regia) 2 lingurite de frunze maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pun comprese pe locurile afectate pentru cicatrizare. Se folosesc atat pentru efectul astringent cat si pentru dezinfectie.

Orez (Oryza sativa) se macina semintele sub forma de faina care se presara local simplu sau se fierbe cu putina apa si se aplica local sub pansament.

Patlagina (Plantago lanceolata) 2 lingurite de frunze maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pun comprese pe locurile afectate pentru cicatrizare. Se poate folosi si frunze proaspete aplicate local sau suc din frunze proaspete.

Exista de asemenea creme si alifii din aceasta ta.

Plamanarica (Pulmonaria officinalis) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pun comprese pe locurile afectate pentru cicatrizare.

Plop negru (Populus nigra ) 1 lingurita de muguri maruntiti se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pun comprese pe locurile afectate pentru cicatrizare. Este un bun antibiotic cu efecte deosebite.

Raculet (Polygonum bistorta) 2 lingurite de ta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pun comprese pe locurile afectate pentru cicatrizare.

Salcie (Salix alba) 1-2 lingurite de coaja maruntita sau chiar macinata cu rasnita de cafea se pun la 250 ml apa si se fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoara, apoi se fac comprese sau chiar cataplasme pe locurile afectate. Este foarte utila chiar si pentru calmarea durerilor si ca antibiotic.

Salvie (Salvia officinalis) 2 lingurite de ta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pun comprese pe locurile afectate pentru cicatrizare. Este indicata si atunci cand este vorba despre o dereglare hormonala sa se ia si intern.

Stejar (Quercus robur) 1-2 lingurite de coaja maruntita sau chiar macinata cu rasnita de cafea se pun la 250 ml apa si se fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoara, apoi se fac comprese sau chiar cataplasme pe locurile afectate. Este una dintre tele cu o puternica actiune astringenta si totodata dezinfectanta.

Tataneasa (Symphytum officinale) 1 lingurita de radacina maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe pentru 10 minute. Se strecoara. Se pot pune comprese sau cataplasme pe locurile afectate. Exista in comert la toate magazinele de profil o serie de creme si unguente cu aceasta ta fiind foarte indicata pentru cicatrizare, fiind si emolienta.

Ulm (Ulmus campestre) 1-2 lingurite de coaja maruntita sau chiar macinata cu rasnita de cafea se pun la 250 ml apa si se fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoara, apoi se fac comprese sau chiar cataplasme pe locurile afectate. Este indicata chiar si in cazurile de cancer cutanat.

Varza (Brasica oleracea) se pot pune foi de varza proaspete strivite local si se pot tine 12-24 ore dupa care se schimba. Se face acest lucru pana la vindecare.

Se va unge local pe langa unguente si uleiuri din te cu slanina, untura simpla fara sare, seu de animale, cataplasme sau comprese cu tele medicinale de mai sus.

Se spala cu zer de lapte de 2 ori pe zi.

In cazurile cu infectii se va folosi propolisul sau rasina. Aceasta se aplica pe o bucata de panza. Se pune fierbinte si se intinde pe panza, apoi cand ajunge la temperatura corpului se poate aplica local. Se va tine in functie de toleranta.

In toate cazurile cu mancarimi se va spala cu otet in dilutii diferite cu apa sau cu suc de lamaie de asemenea diluat cu apa.

Se mai poate dupa ce s-a spalat bine sa se unga mamelonul cu diferite unguente sau uleiuri din te. Se pot folosi uleiuri vegetale sau chiar diferite creme din te.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Acestea se formeaza in jurul orificiului anal, sub forma de ulceratii in pliurile cutaneo-mucoase. Acestea sunt dureroase, chiar in pozitia s [...]
Inflamarea acută şi cronică a amigdalelor palatine, caracterizată prin deglutiţie (înghiţire) dureroasă. Plante medicinale ce pot fi utilizat [...]
Hiperkeratozâ netedă, scuamoasâ sau verucoasă, de culoare brun-gâlbuie, localizată în punctele de presiune a încălţămintei. Apare pe faţa [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile