eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Amigdalita


Amigdalita
Inflamarea acuta si cronica a amigdalelor palatine, caracterizata prin deglutitie (inghitire) dureroasa.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: aninul negru, cerentelul, cimbrisorul, fenicu-lul, galbenelele, gorunul, iarba neagra, izma buna, jalesul de gradina, lentica, macul, musetelul, nalba de cultura, nalba mare, nalba mica, patlagina, patrunjelul de camp, salcia, sunatoarea, teiul argintiu, toporasii, trandafirul, turita mare.


Retete utilizate

UZ INTERN: Feniculul - infuzie din 1-2 lingurite de fructe, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se bea calduta, dupa mesele principale. Iarba neagra - decoct din 15-20 g ta uscata, maruntita, la 1/2 litru de apa; se fierbe 10-l5 minute, se strecoara si apoi se bea o ceasca pe zi.
Musetelul - infuzie dintr-o lingurita de flori, la 200 ml apa clocotita. Se beau 2 cani pe zi, sau se foloseste ca gargara.
UZ EXTERN: Aninul negru - decoct din 10 g scoarta maruntita, la 300 ml de apa clocotita. Se administreaza sub forma de gargara, de 3 ori pe zi.
Cerentelul - decoct din 2 lingurite de radacina maruntita, la 300 ml de apa rece. Se fierbe 30 de minute si se foloseste sub forma de gargara, de mai multe ori pe zi. Galbenelele - infuzie din 30 g flori, la 300 ml de apa clocotita. Se administreaza sub forma de gargara, de 2-3 ori pe zi. Tinctura medicinala din 2-3 flori, la 100 ml alcool. Se administreaza sub forma de gargara, cu 30 de picaturi puse in 200 ml de apa, de 3 ori pe zi.
Gorunul - decoct dintr-o lingura de pulbere de scoarta, la o cana cu apa (200 ml). Se fierbe 5 minute, apoi se acopera si se lasa 15-20 de minute. Se administreaza sub forma de gargara, de cate ori pe zi.
Izma buna - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la 100 ml de apa data in clocot. Se beau 2 cani pe zi, sau se foloseste sub forma de gargara.
Jalesul de gradina - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la 100 ml de apa data in clocot. Se beau 2 cani pe zi, sau se foloseste ca gargara.
Nalba de cultura - infuzie dintr-o lingurita de frunze sau flori uscate, la 100 ml de apa data in clocot. Se beau 2 cani pe zi, sau se foloseste ca gargara. Nalba mare - infuzie dintr-o lingurita de frunze sau flori, la 100 ml de apa data in clocot. Se beau 2 cani pe zi, sau se foloseste ca gargara.
Nalba mica - infuzie dinlr-o lingurita de frunze sau flori uscate, la 100 ml de apa data in ciocoi. Se beau 2 cani pe zi, sau se foloseste ca gargara.
Patlagina - tinctura medicinala obtinuta din 2-5 g de frunze, la 100 ml alcool. Se administreaza sub forma de gargara, cu 40 de picaturi de tinctura puse in 100 ml apa, de 3 ori pe zi. Patrunjelul de camp - tinctura medicinala obtinuta din o parte pulbere de radacina sau radacina uscata, bine maruntita, si 5 parti alcool 70A sau tuica. Se lasa la macerat timp de 10 zile. Se iau apoi 4 picaturi din tinctura, se amesteca cu 4 linguri de apa si se face gargara zilnic.
Salcia - decoct din 4 linguri de coaja maruntita, la o cana (200 ml) cu apa. Se foloseste ca gargara, de cate ori pe zi.
Sunatoarea - infuzie dintr-o lingurita din ta uscata, la 100 ml de apa data in clocot. Se beau 2 cani pe zi, sau se foloseste ca gargara.
Teiul argintiu - infuzie din 10 g flori, la 1 litru de apa; se fierbe in clocot. Se beau 2 cani pe zi, sau se foloseste ca gargara.
Toporasii- decoct din 15 g de flori, la 400 ml apa data in clocot. Se administreaza ca gargara, de 3 ori pe zi. Trandafirul - otet de trandafir preparat din 250 g petale proaspete, peste care se toarna
2 litri de otet de mere; se lasa la macerat 8-l0 zile, perioada in care se amesteca zilnic continutul pentru uniformizare. Se strecoara si se trage in sticle separate. Se pun cate picaturi de otet de trandafir intr-un pahar cu apa si se face gargara zilnic.
Turita mare - decoct din 10 g din partile aeriene florifere ale tei, la 300 ml de apa; se fierbe pana cand solutia scade la 100 ml. Se administreaza sub forma de gargara, de
3 ori pe zi.

Ceai complex pentru gargara
1. Musetelul - flori, Cimbrisorul - partea aeriana a tei, Jalesul de gradina - frunze, Nalba mare - frunze, Macul - capsule, Cerentelul - radacini, toate in parti egale. Din acest amestec se face o infuzie din 2 lingurite, la o cana cu apa. Se administreaza sub forma de gargara, de 3 ori pe zi.
2. Lentica - flori, Musetelul - flori, Cimbrisorul - partile aeriene ale tei, toate in parti egale. Din acest amestec se face o infuzie din 2 lingurite, la o cana cu apa. Se administreaza sub forma de gargara, de 3 ori pe zi.


Galerie de imagini si poze medicale: amigdalita


imagine cu amigdalitaimagine cu amigdalita imagini amigdalitaimagini amigdalita poza despre amigdalitapoza despre amigdalita


Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Amigdalita este o inflamatie, adesea purulenta, a amig-dalelor, provocand o ingreunare a deglutitiei (inghitirii) si/ sau a respiratiei. Trat [...]
Amigdalita: a dureri foarte intense in gat, cu amigdale rosii, marite ca volum; pe amigdale poate exista o secretie sau pot aparea pete albe. a [...]
Boala de piele, sub forma unei pete rosii care poate sa apara pe fata, pe gat sau pe piepl. Plante medicinale ce pot fi utilizate: cedrul, chiparosul [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile