eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Bufeuri


Bufeuri

Senzatie de incalzire brusca de jos in sus, insotita de transpiratii, care apare in unele dispepsii digestive sau dupa mese incarcate, cat si in perioada de climacteriu la ambele sexe. Bufeurile incep cu o senzatie de presiune la nivelul capului, urmata de o senzatie de caldura la nivelul pieptului, gatului si capului care treptat se intinde in intreg organismul. Femeile care au bufeuri transpira abundent si au pulsul usor crescut.

Bufeurile apar in mod diferit de la o femeie la alta. Ele pot aparea in timpul zilei si sunt favorizate de emotii sau de schimbarile de temperatura sau pot aparea in timpul noptii, femeia trebuind deseori sa se trezeasca din somn.

La unele femei aparitia acestor bufeuri este anuntata printr-o senzatie de rau, dupa care urmeaza un val de caldura. In cazurile mai grave femeia se simte scaldata pur si simplu de transpiratie, hainele se lipesc de umezeala si orice ar face femeia, problema nu mai trece. Alteori singurul semn clinic care apare este doar o roseata a pielii. Aici avem de-a face cu o dereglare vasculara sau hormonala, care de asemenea se poate trata naturist.

Sunt tulburari ce apar pe fondul unor modificari hormonale puternice, care au loc la debutul climaxului. Aceste simptome pot fi foarte bine tinute sub control de tratamentul naturist.

Alaturi de bufeuri femeile mai pot suferi si de alte probleme medicale, acestea fiind datorate scaderii nivelului de estrogeni din organism. Hirsutismul (adica cresterea parului in barba sau mustati sau chiar in alte locuri, ca la barbat), rarirea parului sau ingrosarea vocii sunt cateva din aceste probleme. Acestea sunt agravate de diabet sau alte afectiuni. De asemenea mai pot aparea cazuri de osteoporoza, insomnii, iritabilitate, dureri de cap, ameteli, boli de inima cu tahicardie, instabilitate afectiva, depresia si multe alte necazuri.

Consumati soia care reduce bufeurile, nuci, seminte, cereale integrale, uleiuri vegetale presate la rece si mai ales peste gras (3 portii pe saptamana) deoarece contin acizi grasi esentiali care ajuta la producerea de hormoni.

In cazul bufeurilor se pot folosi urmatoarele te medicinale: angelica, branca ursului, calin, coada racului, cretisoara, cretusca, cohos negru, hamei, levantica, maghiran, menta, mielarea, paducel, roinita, salata, salcie, salvie, schinduf, secara, soia, sulfina, sunatoare, talpa gastei, talpa gastei, tei, troscot, urzica moarta alba, valeriana, vasc, vinarita, zmeur.

Modul de folosire al telor medicinale.

Angelica - Dong Quai (Angelica sinensis- Angelica arhangelica) este numele sub care se poate regasi angelica in magazinele naturiste. Este un remediu chinezesc (tele de la noi probabil se exporta). Se va lua din extractul lichid 20 picaturi (1 pipeta) diluat in 100 ml apa de 2 ori pe zi. In cazul in care nu gasiti acest extract fluid puteti lua capsule de 2 ori pe zi. Este asemanator ca efect cu al estrogenilor sintetici, cu diferenta ca nu are atatea efecte secundare, totusi nu se va lua in timpul menstruatiei sau in sarcina. Ajuta la echilibrarea hormonala, stimuleaza circulatia pelviana, reduce spasmele uterine si are un usor efect sedativ. Se va face tratament de lunga durata pentru a se vedea rezultate.

Branca ursului (Heracleum spondylium) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.

Calin (Viburnum opulus) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.

Coada racului (Potentilla anserina). e pun 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute si se indulceste eventual cu miere dupa gust. Se pot bea 2 cani de ceai pe zi cu inghitituri rare sau eventual cu lingurita. Se recomanda si la dureri. Contine acid salicilic care este foarte util in tratarea inflamatiilor care exista la diferite nivele in organism. Utila atunci cand este insotita de nervozitate.

Cohosh negru (Cimicifuga racemosa) este o ta foarte populara in Occident, este o ta care a fost verificata de foarte multe autoritati medicale de prestigiu care au stabilit cu certitudine ca este foarte eficienta in cazul bufeurilor care apar in cadrul menopauzei. Aceasta combate de asemenea si uscaciunea vaginala. Atentie insa ca are si un efect sedativ contribuind prin acest efect la calmarea nervozitatii, fiind in general indicata si la femeile anxioase. Este de vanzare la magazinele naturiste sau farmacii si este bine sa se respecte indicatiile producatorului, pentru ca administrarea depinde de cantitatea de substanta care exista in gelulele respective. In general se iau 3 bucati de gelule pe zi, dar daca producatorul va spune ca trebuie luata o alta cantitate atunci adoptati fara rezerva sfatul producatorului, pentru ca acesta stie ce a pus in aceste gelule.

Cretisoara (Alchemilla vulgaris) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, cu efecte de reglarea hormonilor si ajutand la disparitia bufeurilor.

Cretusca (Filipendula ulmaria)- se pun 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute si se indulceste eventual cu miere dupa gust. Se pot bea 2 cani de ceai pe zi cu inghitituri rare sau eventual cu lingurita. Se recomanda si la dureri.

Hamei (Humulus lupulus) 2 lingurite de conuri maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.

Levantica (Lavandula angustifolia) 2 lingurite de flori maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 c[ni pe zi. Asigura un somn linistit.

Maghiran (Marjorana hortensis) se pun 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoara si se pot consuma 3 cani pe zi.

Menta (Mentha piperita) este utila pentru tratarea bufeurilor, avand efect benefic si racoritor asupra organismului. Puteti bea obisnuit ceai de menta sau puteti pune pe o panza curata cateva picaturi de ulei de menta si sa inhalati aerul acesta.

Mielarea (Vites agnus-castus)-exista in magazinele naturiste capsule din aceasta ta si se pot lua 200 mg de 2 ori pe zi, sau conform indicatiilor producatorului daca le gasiti sub alta forma. Aceasta ta ajuta la reglarea estrogenilor din organism si reface echilibrul hormonal.

Paducel (Crataegus monogyra)- 1 lingurita de flori maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi ultima seara inainte de culcare.

Roinita (Mellisa officinalis) se pun 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute. Asigura un somn linistit.

Salata (Lactuca sativa) se poate bea zilnic o cantitate de 200 ml de suc, care asigura un somn linistit. Se mai poate face un extract hidroalcoolic (peste 200 ml suc filtrat de salata obtinut cu storcatorul de fructe de spune 100 ml alcool alimentar de 40 de grade. Se va lua cate 1 lingurita in jurul orei 18 sau o lingura de preparat pus in 250 ml apa si indulcit eventual cu miere daca nu aveti contra indicatii, inainte de culcare. In general somnul vine dupa 2 ore.) Efectul terapeutic al salatei in cazul bufeurilor se datoreaza faptului ca aceasta contine o substanta numita lactucarium, care are efect similar opiului..

Salcia (Salix alba) se foloseste coaja care are compozitia aspirinei. De fapt din aceasta coaja a fost produsa prima aspirina. Spre deosebire insa de aspirina sintetica, aceasta nu are contra indicatii si nici reactiile adverse ale aspirinei. Se poate folosi in mai multe modalitati. Se pune 2 lingurite de coaja maruntita la 250 ml apa si se fierbe 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma pana la 3 cani pe zi in dureri. Se poate de asemenea coaja sa se macine sub forma de praf si sa se ia sub limba 1 lingurita sau un varf de cutit. Se tine putin sub limba si apoi se inghite cu apa. Este mai amara, dar trece durerea. Se pot face chiar si tincturi pentru aplicatii externe.

Salvia (Salvia officinale)- este o ta deosebit de utila. Nu este utila pentru barbati, pe care ii face impotenti, dar pentru femei este foarte utila. Se ia cate 1 cana pe zi.

Se pun 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara si se bea in cursul intregii zile. Aceasta va ajuta in cazul bufeurilor. Se poate lua perioade lungi de timp si ar fi foarte bine ca fiecare femeie sa o aiba la indemana. Trebuie sa mai spunem ca aceasta ajuta si la disparitia candidozei, fiind utila la gargara sau spalaturi, chiar si la barbati, cu conditia sa nu bea acest ceai.

Schinduf (Trigonella foenum-graecum)-cel mai indicat este sa se foloseasca sub forma de capsule fiind cu o actiune marcanta astringenta. Se foloseste conform indicatiilor producatorului. Si aceasta ta contribuie la complectarea hormonilor feminini din organism. Are in componenta ei fitohormoni asemanatori hormonilor feminini. Este o ta folosita inca din antichitatea cea mai veche pentru tonifierea organismului si o serie de afectiuni nervoase sau metabolice. Se pune 1 lingurita de seminte macinate la 250 ml apa si se lasa pentru 12 ore la temperatura camerei la macerat. Se pun apoi la fiert si cand dau in clocot se iau de pe foc, se acopere si se lasa sa se raceasca. Se strecoara si daca se doreste se consuma indulcit cu miere. Se pot consuma 2 cani pe zi.

Secara (Secale cereale) se indica consumul painii de secara si al semintelor incoltite in orice cantitate zilnic, pentru efectul care-l au asupra organismului.

Soia (Soja hipoida)- este foarte bogata in estrogeni si este indicat sa fie folosita de toate femeile. S-a constatat ca un consum regulat de soia poate diminua considerabil bufeurile de caldura ce insotesc instalarea menopauzei si de asemenea poate reduce pierderea masei osoase si a densitatii oaselor, ce conduce uneori la osteoporoza (cu conditia insa de a fi asociata unei activitati fizice regulate si a unui aport sporit de calciu, de asemenea se va diminua fumatul si alcoolul) Se poate folosi in alimentatie, in special sa se faca lapte de soia care este deosebit de util, dar se pot face foarte multe preparate, inlocuind carnea spre beneficiul intregului organism. Dar mai exista si sub forma de ulei, caz in care se poate lua cate 1 lingura sa zicem seara si atunci rezolva si constipatia si ajuta la drenarea culei biliare, pentru ca una dintre problemele care le au femeile la aceasta varsta este si incetinirea activitatii culei biliare si aceasta ta o rezolva cu succes. Exista si sub forma de comprimate produse de diferite firme. De asemenea soia ajuta la sanatatea inimii, previne cancerul si ajuta la slabire.

Sulfina (Melillotus officinalis) se pun 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute. Se consuma inainte de culcare cu o ora. Este bine sa se indulceasca cu miere de tei daca nu exista contra indicatii in acest sens.

Sunatoare (Hypericum perforatum) se pun 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute. Este recunoscuta pentru efectul deosebit pe care-l are in afectiunile neurologice, in special in depresii. In cazul femeilor care sufera de bufeuri de caldura ceaiul de sunatoare va reusi sa linisteasca si sa induca un somn linistit.

Talpa gastei (Leonorus cardiaca) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Din tinctura obtinuta din partile aeriene ale tei se ia de 3-4 ori pe zi, cate 1 lingurita diluata la jumatate de pahar de apa in cure de cate 30 de zile. Aceasta ta are efecte foarte puternice de reglarea ritmului cardiac, a presiunii arteriale, de reglare a activitatii nervoase si de combatere a simptomelor psihice neplacute. Este o ta excelent tolerata in tratamente de lunga durata, care protejeaza inima si vasele, are efect subtil, si totodata puternic, de echilibrare la nivel emotional. Este totodata cu actiune puternica sedativa si de calmare nervoasa.

Tei (Tylia tomentosa) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Este un ceai extrem de bun si placut la gust cu un efect foarte bun, inducand un somn linistit. Se poate folosi de asemenea la bai calmante.

Troscot (Polygonum aviculare)- o alta ta care contin acid salicilic in cantitate mare si nu este asa de amara ca salcia. Se pune 1-2 lingurite la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani pe zi. Este indicata atunci cand exista diferite dureri.

Urzica moarta alba (Lamium album) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.

Valeriana (Valeriana officinalis) este cel mai puternic sedativ din te. Se pune 1 lingurita de ta maruntita(radacina) la 250 ml apa se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoara. Se consuma dupa ora 18. In cazul in care nu suportati mirosul folositi tinctura. 5 picaturi de pun pe o bucata de zahar si se consuma. Cantitatea poate sa se mareasca pana la 1 lingurita o data. Se poate de asemenea consuma in diferite combinatii cu nalte te medicinale, de exemplu Levantica, o ta recunoscuta pentru mirosul sau placut.

Vasc (Vascum album) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa la temperatura camerei. Se lasa de seara pana dimineata cand se strecoara. Se va consuma in cursul zilei ajutand la trecerea afectiunii deoarece ajuta la reglarea circulatiei sangelui. Se poate consuma in amestec si cu alte te medicinale din cele de mai sus caz in care efectul este mai puternic.

Vinarita (Asperula odorata) se pun 1 lingurita de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, ceaiul acesta se consuma inainte de culcare.

Zmeur (Rubus idaea) 1 lingurita de ta maruntita (muguri sau ramuri tinere cu frunze.)se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Exista in comert si foarte multe preparate care se vor lua conform indicatiilor producatorului.

Se mai pot folosi;

Otet de mere si miere-

La bufeuri insotite de nervozitate: bai reci, in special cele la jumatatea inferioara a corpului de cateva secunde ajuta foarte mult. Se poate sa se asocieze si o serie de te medicinale care sunt sedative si utile in acest caz: coada racului, cretusca, menta, salcie, schinduf, talpa gastei, troscot, urzica moarta alba. Modul de administrare mai sus.

Bufeurile delirante.

Bufeul delirant este aparitia brusca si spontana a episoadelor delirante la o persoana fara probleme pana in acel moment. Aceasta afectiune este denumita bufeu deoarece debuteaza in general cateva saptamani, totusi nu depaseste 6 luni.

Afectiunea nu este perceputa de persoana atinsa, care considera ca duce o viata absolut normala.

Bufeul delirant se poate manifesta in mai multe moduri: halucinatii, alterari ale judecatii, senzatii de intuitie neasteptate si absolute interpretari fara sens ale evenimentelor trecute. Delirul poate fi manifestat prin impresia de posesiune, senzatia de grandoare, de putere, megalomanie, subiecte erotice sau mistice.

In aceasta perioada se manifesta o mare instabilitate a starii generale. Persoanele atinse trec usor de la o senzatie de bucurie intensa, euforica, la faze de depresie puternica, in cateva secunde.

Foarte des sunt asociate simptomelor psihice: absenta ciclului, tulburari de alimentatie (anorexie), insomnie.

Persoanele afectate, chiar daca nu sunt constiente de boala lor, sunt foarte angoasate, aceasta angoasa putand fi traita in maniera deliranta, ceea ce poate conduce la acte de suicid sau agresiune. In general delirul dispare complet in cateva saptamani, cel mult in luni. Aproximativ jumatate din bufeurile delirante nu mai recidiveaza.

Cauzele nu se cunosc. In unele cazuri poate fi declansat de emotii, dragoste, doliu, etc.

Tratament.

Bufeul delirant este de obicei tratat in spital. Se face insa si psihoterapie.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Inflamaţie a mucoasei stomacului şi a duodenului, care poale conduce la leziuni ce au tendinţa pătrunderii în profunzime. La ulcerul gastric, dur [...]
Chistul ovarian functional Chistul ovarian functional poate sa se formeze la orice femeie care are ciclu menstrual. Nu exista femeie care sa [...]
Metroragie Hemoragia ce se produce fara legatura cu menstruatiile ciclice obisnuite sau aparitia menstruatiei cu ciclu mai abundent si in af [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile