eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Metroragie


Metroragie

Hemoragia ce se produce fara legatura cu menstruatiile ciclice obisnuite sau aparitia menstruatiei cu ciclu mai abundent si in afara celor normale poate fi cauzata de: un avort, de o sarcina extrauterina, de un polip, cancer, sarcom, chist, etc. Va trebui sa se consulte medicul pentru a stabili cauzele care au dus la aparitia acestei afectiuni.

Se pot folosi urmatoarele plante medicinale: afin, anin, bujor, coada calului, coada racului, cretisoara, lemn dulce, frasin, lemn dulce, limba mielului, piperul baltii, porumb, rachitan, roinita, salvie, scanteiuta, sclipeti, sorbestrea, stejar, traista ciobanului, trifoiste de balta, urzica moarta alba, zmeur.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afin (Vaccinum myrtylis)- se vor folosi frunzele cate 2 lingurite de frunze maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot folosi la spalaturi vaginale pentru distrugerea infectiilor. Se pot folosi si in amestec cu alte plante medicinale fiind mai eficiente. Sunt indicate si datorita faptului ca sunt astringente si ajuta la diminuarea menstruatiei.

Fructele se pot consuma zilnic sub forma de cura zilnica in sezon cate 100 g de fructe pe zi. Se pot de asemenea folosi uscate sub forma de praf care se va consuma cate 1 lingurita dimineata mai multe zile la rand cu acelasi efect ca si frunzele.

Anin negru (Alnus glutinosa) 2 linguri de frunze se vor pune la 250 ml apa. Se vor fierbe timp de 5 minute, se strecoara si se pot consuma si din acesta 2-3 ceaiuri pe zi. Este o planta cu efect astringent puternic care se foloseste mai mult la spalaturi. Ajuta la diminuarea secretiilor.

Bujor (Paeonia officinalis)- radacina- se fierbe in vin 2 linguri de radacina de bujor pentru 15 minute in 500 ml vin rosu apoi se strecoara. Se da in cazurile metroragiilor fiind unul dintre tratamentele eficiente in aceasta afectiune. Se poate face zilnic.

Coada calului (Equisetum arverse)-1 lingurita de planta maruntita se va pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Este indicata persoanelor care au si menoragii si anemie asociata. Are actiune hemostatica marcanta. Este util atat pentru eliminarea surplusului de apa care se acumuleaza uneori in perioada menstruala in special la picioare cat si in cazuri de anemie deoarece remineralizeaza organismul. Este util si pentru ameliorarea menstruatiei prea abundente.

Coada racului (Potentilla anserina) 1 lingurita de planta maruntita se va pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se poate folosi si tinctura 30 picaturi diluate de 3 ori pe zi in 100 ml apa. Se indica pentru actiunea antispastica asupra musculaturii uterine si intestinale. Se indica bolnavelor cu dureri mari. Se vor pune 2 linguri la 500 ml apa clocotita. Se acopere timp de 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot face 2 spalaturi pe zi.

Cretisoara (Alchemilla vulgaris)- 1 lingurita de planta maruntita se va pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se bea aceasta cantitate pe parcursul unei zile. Se indica persoanelor care au si menoragii prelungite. Extern se vor folosi 2 linguri de planta maruntita la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se fac 2 spalaturi vaginale pe zi.

Frasin (Fraxinus excelsior), 3 linguri de frunze maruntite se vor pune in 500 ml apa si se fierb pentru 5 minute. Se strecoara si se fac 2 spalaturi pe zi. Se vor folosi frunzele cate 2 lingurite de frunze puse la 250 ml apa si fierte timp de 5 minute. Se strecoara si se vor consuma dupa mese 2-3 ceaiuri pe zi.

Lemn dulce (Glycyrriza echinata), se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Se poate folosi si tinctura care exista la magazinele naturiste. Se va folosi conform indicatiilor producatorului.

Limba mielului (Borago officinalis) ), se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Se pot face si spalaturi vaginale.

Piperul baltii (Polygonum hidropiper) 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi. Se fac si spalaturi. Este dezinfectanta si ajuta la curatirea vaginului stimuland circulatia sangelui local daca se folosesc la spalaturi vaginale.

Porumb (Zea majs) ulei din germeni 1 lingurita in fiecare seara pentru hormonii care-i contine. 1 lingurita de matase maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute apoi se strecoara. Se consuma pentru efectul diuretic 2-3 cani pe zi, dupa mese.

Rachitan (Lytrhum salicaria) 2 lingurite de planta maruntita se vor pune in 250 ml apa. Se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se pot face si spalaturi sau chiar comprese externe. Ajuta la diminuarea secretiilor, este astringenta, dezinfectanta si calmeaza durerile.

Roinita (Melissa officinalis)- 1 lingurita de frunze maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Este indicat si tinctura cate 15-30 picaturi de 3 ori pe zi. Se indica pentru actiunea antispastica si sedativa. Intern se vor pune 3 linguri de planta maruntita la 1 litru de apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot face 2 spalaturi vaginale pe zi.

Salvie (Salvia officinalis) 2 lingurite de planta maruntita se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoara si se beau 3 ceaiuri pe zi. Se pot face si spalaturi vaginale.

Ajuta prin diminuarea secretiilor. De asemenea ajuta la reglarea glandulara.

Scanteiuta (Anagallis arvensis) 2 lingurite se pun la 250 ml apa si se fierb pentru 5 minute. Se strecoara si apoi se bea dimineata la trezire o cana din acest ceai. Se poate folosi perioade lungi.

Sclipeti (Potentilla erecta) contine tanin galic in cantitate mare care-i da proprietati astringente puternice. Se pune 1 lingurita de rizomi maruntiti la 250 ml apa si se fierbe timp de 15 minute. Se strecoara si se bea in cursul zilei. Se poate incepe cu 7 zile inainte de menstruatie si se continua pe toata durata menstruatiei. Se poate asocia si cu alte plante.

Sorbestrea (Sanguisorba officinalis) 2 lingurite de planta maruntita se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoara si se beau 3 ceaiuri pe zi. Se pot face si spalaturi vaginale.

Stejar (Quercus robur) se va pune 2 lingurite de coaja maruntita la 250 ml apa. Se fierbe timp de 15 minute. Se strecoara. Se pot bea 3 cani pe zi. Atentie ca si acest ceai este foarte constipant. La fel se poate prepara si un ceai cu care se pot face spalaturi vaginale. Este cu efect puternic astringent, antiinflamator si hemostatic foarte puternic. In unele cazuri cu hemoragii mari se poate introduce intra-vaginal si praf obtinut din coaja macinata cu rasnita de cafea apoi cernut.

Traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris) 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Tinctura cate 30 picaturi de 3 ori pe zi, diluata la 100 ml apa. Este indicata pentru ca contine amine cu efect de calmarea durerii si este si antihemoragica. Extern de asemenea o planta pe care o cunoaste foarte multa lume si se gaseste din belsug in primavara cand se poate recolta. Se vor pune 4 lingurite la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se vor face 2 ceaiuri pe zi.

Trifoiste de balta (Menyanthes trifoliata) 2 lingurite de planta maruntita se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoara si se beau 3 ceaiuri pe zi. Se pot face si spalaturi vaginale, este si cu efect dezinfectant.

Urzica moarta alba (Lamium album) 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se pot face si spalaturi.

Muguri de zmeur (Rubus idaeus), are actiune sedativa asupra musculaturii uterine, se vor culege primavara devreme si se pun la uscat. Se pot folosi in urmatoarele feluri :

a) se macina fin cu rasnita de cafea, dupa care se cern cu o sita fina. Se pot tine in acest fel in borcane care se inchid ermetic. Se va lua din acest praf un varf de cutit pana la o lingurita de 3 ori pe zi. Se va pune sub limba unde se va tine pentru 10 minute, apoi se va inghiti cu putina apa.

b) se pun 2 lingurite de muguri zdrobiti la 250 ml apa si se fierb timp de 5 minute. Se strecoara si se pot consuma 3 cani pe zi din acest ceai.

c) Se va face o tinctura din 50 g de muguri maruntiti care se vor pune in 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se vor tine apoi timp de 15 zile la temperatura camerei agitand des pentru a se putea extrage principiile active din acestia. Se strecoara apoi si se pun in sticlute mici. Ar fi bine ca sa se lase totusi sa se decanteze la rece pentru 24 ore, deoarece oricat se va filtra tot vor mai fi depuneri. Se poate ca o data cu alcoolul sa se mai puna si sucul de la o lamaie. Se vor lua 20 picaturi- o lingurita de trei ori pe zi puse in 100 ml apa. Mentionez faptul ca exista la magazinele de profil gata preparat de catre textract Cluj acest preparat si este de o foarte buna calitate.

Pentru oprirea hemoragiei pentru moment, pana la prezentarea la medic se vor putea face spalaturi vaginale cu coaja de stejar, cu traista ciobanului sau sa se introduca in vagin carbune medicinal.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Reprezintă hidropizia peritoncului, adică reţinerea apei în membrana seroasă care căptuşeşte cavitatea abdominala. Plante medicinale ce pot f [...]
Complex de tulburări psihice care apar, în special, în urma suprasolicitărilor sistemului nervos. In general, după caracterele tulburărilor, se [...]
NIMFOMANIA Se pot folosi urmatoarele te medicinale: castraveti, hamei, maselarita, paducel, pepeni galbeni, pepeni rosii, portocale, roinita, [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile