ANAFRODIZIA
Pierderea totala a apetitului sexual. Se poate aplica un tratament de ordin neuro-psihiatric.
In toate aceste cazuri este indicata o discutie sincera intre partenerii de sex in care se vor explica greselile care s-au comis de fiecare. De asemenea se va discuta cu cea mai mare sinceritate explicandu-se partenerului car sunt punctele sau locurile unde acesta sau aceasta simte mai tare placerea. Aceste discutii aduc de cele mai multe ori rezolvarea problemei mai repede ca ori ce tratament.
Ginsengul de asemenea se gaseste sub forma de tablete si acestea se pot lua cate 3-4 tablete pe zi, chiar perioade mai lungi de timp.
Ghimbirul este de asemenea unul dintre cele mai utile plante care pot rezolva aceste probleme. Se poate lua sub forma de praf cate 1 lingurita sub limba pentru 10 minute, apoi se inghite cu putina apa. Tinctura-cate 1 lingurita diluata cu 100 ml apa sau ceai.
Este nevoie si de ajutorul unui psiholog.
te afrodiziace: angelica, ceapa, cuisoare, lemnul Domnului, macris, telina. Acestea pot da in unele cazuri rezultate. In toate cazurile se va stabili daca nu exista o afectiune organica. In cazul afectiunilor organice la orice nivel se vor lua masuri pentru vindecare si apoi se va face un tratament pentru lipsa apetitului sexual care de cele mai multe ori este de natura psihica.
Modul de folosire al plantelor medicinale- la afrodiziace.
Anexita macrolezionala.
Se va feri de frig si umezeli, la fel se va feri de baile locale reci. De asemenea se recomanda sa nu se stea mult in picioare.
Se pot folosi urmatoarele plante medicinale: coada soricelului, galbenele, grau, iasomie, marul lupului.
Modul de folosire al plantelor.
Coada soricelului (Alchillea milefolium)-2 lingurite de flori maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, indulcite cu miere.
Bai locale si spalaturi cu coada soricelului- 2 lingurite de flori maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se mai pot face bai locale cu coada calului, paie de ovaz, flori de fan, etc.
Tarate de grau- se macina cu rasnita de cafea apoi se amesteca cu miere si se iau de mai multe ori pe zi, cate 1 lingurita.
Coada soricelului, galbenele (Calendulla officinalis), iasomie (Philadelphus coronaris)- se pun toate aceste plante in parti egale. Se va pune cate 1 lingura din fiecare planta intr-un litru de apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se fac spalaturi cu irigatorul de 2 ori pe zi.
Marul lupului (Aristolochia clematis) 2 linguri de planta maruntita se vor pune la 1 litru de apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Cand ajunge la temperatura corpului se va pune in irigator si se fac spalaturi cu irigatorul in fiecare zi.
Capricon- supozitoare pe baza de rasina de conifere. Se gaseste la magazinele naturiste. Se pune intra rectal cate 2 supozitoare pe zi. Este bine sa se inceapa tratamentul din a 5-a zi a ciclului menstrual, timp de 19 zile. Se poate face mai multe luni la rand.
Supozitoare de propolis se pun intra-rectal cate 1 pe zi, dupa defecatie. Se incepe tot din a 5-a zi de menstruatie si tine tot 19 zile. In vagin se pot pune si ovule de propolis.
-Se pun tarate calde pe o bucata de panza si se aplica pe locul dureros. Se poate face de mai multe ori pe zi.
Iaurt- se pune pe un tampon de vata si se introduce apoi tamponul in vagin. Cele care pot este bine sa faca acest lucru o data pe saptamana si sa tina eventual tamponul peste noapte. Daca produce usturimi sau jena inseamna ca aveti in plus candida sau o alta infectie care se poate trata cu iaurt. Ideal ar fi sa se tina peste noapte o data la 7 zile.
Tincturi- se pot folosi 1 lingurita de tinctura pusa la 1 litru de apa fiarta si apoi racita la temperatura corpului. Se pune in irigator si se fac spalaturi in fiecare seara. Se poate folosi tinctura de: afin, angelica, cimbru, coada soricelului, echinacea, galbenele, guarana, lucerna, paducel, rostopasca, salvie, sunatoare, tataneasa, traista ciobanului, trei frati patati, urzica. Toate aceste tincturi se pot gasi la magazinele naturiste si sunt produse de textract Cluj-Napoca.
Unguente- in unele cazuri se pot folosi unguente cu care se unge local de 2- 3 ori pe zi (extern ) sau se pot aplica comprese calde cu diferite ceaiuri medicinale sau chiar apa simpla calda si bai.
In toate cazurile se evita constipatia.
Stare fiziologica instalata, în general, dupâ 40-45 de ani, ce se manifesta prin diminuarea progresiva a amplitudinii de acomodare, datorita pierder [...] |
Afecţiune gravă a globului ocular, care constă în creşterea tensiunii oculare, însoţită de scăderea vederii. Plante medicinale ce pot fi uti [...] |
Inflamaţia concomitenta a intestinului subţire şi a intestinului gros, de natura infecţioasa, parazitara sau alergică, ce se caracterizează prin [...] |
Copyright © 2010 - 2024
: eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact
Despre tratarea bolilor cu plante medicinale |
Alte sectiuni |
Ai o problema medicala? |