eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Enterocolita


Inflamatia concomitenta a intestinului subtire si a intestinului gros, de natura infectioasa, parazitara sau alergica, ce se caracterizeaza prin dureri abdominale si scaune frecvente, uneori sanguinolente sau mucopurulente.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: afinul, anasonul, anghinarea, brusturele, busuiocul, cerentclul, chimenul, cimbrul, cimbrisorul, ciubotica cucului, coada racului, coada soricelului, cornul, cretisoara, fragul, frasinul, galbenelele, izma, lentica, macesul, murul, musetelul, nalba mare, obligeana, paducelul, roinita, sclipetii, scumpia, sulfina, turita mare, urzica moarta.


Retete utilizate

UZ INTERN: Afinul - decoct dintr-o lingurita de fructe, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi. Macerat la rece, timp de 8 ore, din 2 lingurite de fructe, la 1/2 litru de apa. Cantitatea se bea in cursul unei zile. Lichiorul de afine (afinata) se consuma cu moderatie. Infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi. Anasonul - infuzie dintr-o jumatate lingurita de fructe, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Anghinarea - infuzie din 2 lingurite de ta uscata, maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Brusturele - decoct din 3-4 linguri pulbere radacina, la 1 litru de apa clocotita. Se strecoara, intreaga cantitate se bea intr-o zi.
Busuiocul - infuzie dintr-o lingurita de pulbere frunze, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi. Cerentelul - decoct din 2 lingurite de radacini, la o cana cu apa, care se bea pe stomacul gol.
Chimenul - infuzie dintr-o lingurita de fructe, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Cimbrisorul - infuzie din 1-2 lingurite pulbere de ta uscata, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Cimbrul ~ infuzie dintr-o lingurita pulbere de ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute. Se bea o cana pe zi, cu inghitituri rare. Ciubotica cucului - infuzie din 1-2 lingurite de flori, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Coada calului - decoct din 2 lingurite de pulbere din ta uscata, la 500 ml de apa. Se fierbe 15 minute si apoi se strecoara. Se bea caldut, in 3 reprize, dupa mesele principale.
Coada soricelului - infuzie din 2 linguri de flori maruntite, la 1/2 litru de apa clocotita. Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea calduta, in cursul unei zile, in 4-5 reprize.
Cornul - tinctura medicinala obtinuta din fructe puse la macerat in alcool 70A. Se iau cate 20 de picaturi, de 3 ori pe zi.
Cretisoara - infuzie din 4-5 g de pulbere din ta uscata, la o cana cu apa (250 ml). Se bea in 3 reprize, in cursul unei zile.
Fragul - decoct din 375 g de frunze, in 1 250 ml alcool 40A. Se fierbe pana cand lichidul scade la 550 g. Se iau 3 linguri pe zi.
Frasinul - infuzie din 2 lingurite de frunze sau flori, la 300 ml apa clocotita. Se bea fractionat, in timpul unei zile, dupa mesele principale.
Galbenelele - infuzie din 2 lingurite de flori, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se bea fractionat, inaintea meselor principale, pe stomacul gol.
Izma - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Lentica - infuzie din 2 lingurite de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml) Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Macesul - decoct din 2 linguri de fructe zdrobite, la 500 ml de apa. Se introduc in apa cand clocoteste. Se fierb 10 minute. intreaga cantitate se bea intr-o zi, in 2 reprize. Murul - infuzie din 10 g de frunze, la 1 litru de apa. Se beau 2-3 cani pe zi. Musetelul - infuzie din 2 lingurite pulbere din flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi, pe stomacul gol.
Nalba mare - infuzie dintr-o lingurita de flori si frunze maruntite, peste care se toama o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 1-2 cani pe zi.
Obligeana - tinctura medicinala obtinuta din rizomi maruntiti ai tei, pusi la macerat in alcool 70A. Se iau cate 10 picaturi, de 3-4 ori pe zi.
Paducelul - macerat din 100 g fructe, la o cana cu apa, timp de 12 ore. Apoi se fierbe 10 minute si se strecoara. Cantitatea se bea in 3 reprize, in cursul unei zile. Roinita - infuzie din 5 g de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 3-4 cani pe zi. Sclipetii - tinctura medicinala obtinuta din rizomii maruntiti ai tei, pusi la macerat in alcool 70A. Se iau cate 3 picaturi, de 3 ori pe zi.
Scumpia - decoct din 5 g de scoarta maruntita, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 1-2 cani pe zi.
Sulfma - infuzie dintr-o lingurita cu flori uscate si maruntite, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 1 -2 cani pe zi.
Turita mare - infuzie din 50 g de flori si frunze, la 1 litru de apa. Se beau cate 3 cesti pe zi.
Urzica moarta - infuzie dintr-o lingura de frunze maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.



Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Tulburari locale si generale, produse prin actiunea frigului. Degeraturile sunt grave prin urmarile lor si sunt mai frecvente la membrele inferioare. [...]
Viroza neurocutanata, care se manifesta prin eruptii foarte dureroase, de-a lungul unui traiect nervos. Plante medicinale ce pot fi utilizate: busuio [...]
Boala de piele infectioasa, dar putin contagioasa, provocata de patrunderea unui streptococ hemoiitic printr-o zgarietura, rosatura sau plaga. La ince [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile