eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Copilul de la 1 la 3 ani

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » copilul de la 1 la 3 ani

Despre babysitteri


inca o mare greseala pe care am facut-o noi cu prima noastra fetita, si pe care sper ca tu sa fii destul de desteapta si sa n-o repeti, a fost aceea de a nu apela la o babysitter, in primul an cel putin, de teama sa n-o afecteze cumva in emotional. (Pe fetita noastra, nu pe babysitter, evident.) Rezultatul? in toata aceasta perioada abia daca am schimbat cateva cuvinte cu sotul meu, exceptand sporovaiala pe tema copilului, si am uitat complet cum obisnuiam sa fim inainte. O reteta infailibila pentru dezastru, esti de acord cu mine, nu?
Nu toate babysitterele sunt niste descreierate carora le place sa traga la masea si zgaltaie copilul si-l pleznesc, ba isi mai cheama si iubitii lor slinosi, de indata ce-ai plecat tu de-acasa, si se ingramadesc sa faca sex cainesc pe canapeaua din sufrageria ta, cu sonorul de la televizor dat la maximum, ca sa nu se mai auda bebelusul gand in patutul lui. Majoritatea babysitterelor la care vei apela sunt persoane foarte blande si competente, serioase si cu experienta in ingrijirea copiilor, care se r ocupa de bebelusul tau cel putin la fel de bine ca tine. Noi chemam acum un babysitter o data la fiecare cateva saptamani, dar, in ceea ce-l priveste pe mezinul nostru, respectam cu strasnicie o regula stricta: nu acceptam decat pe cineva cu care deja s-a obisnuit. Pe copin ceva mai mari probabil ca nu-i deranjeaza prea tare, daca in cate-o seara vine sa stea cu ei vreo pustoaica lituanianca, de exemplu, ajunsa in Marea Britanie sa invete limba engleza si sa faca un banut prin sistemul au pair, fiindca lor le poti explica si ii poti momi cu promisiunea de a putea privi un film pe DVD de la cap la coada, cat timp esti tu plecata. Bebelusii, insa, se r speria ingrozitor, daca se trezesc noaptea din somn si vad o persoana complet straina care vine sa le potriveasca paturica si sa-i acopere la loc. Asa am patit eu, se pare, si cred ca de-aici mi se trag tendintele astea nevricoase in materie de siguranta - altfel spus, nu mai am incredere in nimeni. Vorbeste cu prietenele tale sau cu personalul de la policlinica unde mergi de obicei cu copilul si daca poti gasi pe cineva care sa vai placa, tie si partenerului tau, si care sa vrea sa va pazeasca odorul, cat timp dati i fuga sa beti repede, cu ochii pe ceas, un paharel de ceva, dupa care sa va napustiti inapoi acasa si sa verificati daca e totul in regula. (intotdeauna este, daca tot veni rba, fiindca altfel v-ar fi sunat!) Lasati cateva saptamani sa treaca, in care bebelusul stru sa se obisnuiasca cu prezenta persoanei respective, dupa care luafi-va inima-n dinti si plecati amandoi. Cel mai rau lucru care se poate intampla ar fi sa apucati sa faceti 200 de metri, dupa care sa va intoarceti in goana mare acasa. Iar cel mai bun, sa va dati seama cat de usor este si ce senzatie de eliberare aveti, sa plecati fara bebelusul stru dupa i si sa faceti din nou toate lucrurile pe care obisnuiati sa le faceti impreuna si sa va simtiti iarasi un cuplu.

SFAT DE AURIntotdeauna s-o tratezi bine si s-o platesti bine pe cea care sta cu copilul tau! O babysitter serioasa si de incredere valoreaza cat greutatea ei in aur, chiar daca tariful perceput e destul de piperat, si zau nu merita sa-i numeri la fix minutele, ca s-o platesti exact cat a stat. Nu te uita la cativa firfirei in plus, daca vrei sa nu te mai doara capul cateva luni de-acum inainte, si ai grija sa-i lasi la dispozitie ceva filme pe DVD, dintre cele de curand iesite pe piata, de mancat si de baut in cantitate suficienta (si de buna calitate!), si exemplare neatinse din revistele de rigoare, pe care sa le rasfoiasca in ie, daca are chef. O babysitter multumita inseamna o mamica multumita!



Alte materiale medicale despre: copilul de la 1 la 3 ani

Persoanele corpolente erau socotite fn trecut cele care au o bunastare, iar femeile cu forme pline erau considerate 'grase si frumoase\". Astazi [...]
Intre 1 si 3 ani, copilul dumneavoastra va vrea sa isi afirme autonomia pe care si-a cucerit-o incetul cu incetul. Va manifesta in privinta dumneavoas [...]
Copii care se dezvolta mai lent. Dezvoltarea fiecarui copil in pane e diferita, si constituie un amestec complex a mai multor tipare cunoscute (paragr [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre copilul de la 1 la 3 ani

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile