eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile aparatului cardio vascular la copii

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » bolile aparatului cardio vascular la copii

Fibrilatia atriala


Fibrilatia atriala
Este o tulburare de exciilitate cu ritm, ai carei stimuli atriali sint foarte frecnti, in jur de 400 pe minut, ce dau nastere unor contractii auriculare neregulate, incomplete si disociate, numai o parte dintre acesti stimuli ajungind sa actize ntriculul, de asemenea, prin contractii neregulate.
Cauzele pot fi variate, de natura infec-tioasa, toxica cu deosebire digitala, sau unele cardiopatii, mai ales cele care se insotesc de dilatatia marcata a atriului.
Din punct de dere clinic, aritmia poate fi recunoscuta prin pulsatii rapide, neregulate si inegale, ca amplitudine si forta, existind in acelasi timp o diferenta marcata intre numarul pe minut al batailor pulsului si contractiile ntriculare, in defavoarea pulsului.
Examenele electrocardiografice pun in evidenta impulsurile atriale cu numar foarte mare prin undele fibrilare neregulate, ce inlocuiesc unda P, complexele QRS fiind mai reduse la numar si la intervale neregulate.
Tratamentul consta din administrarea digitalei in doze mari, mai ales daca se asociaza si o insuficienta cardiaca. Daca raspunsul nu este satisfacator, atunci se va recurge la chinidina, nu inainte de a fi fost data digitala.
Cind alura ntriculara scade sub 60 pulsatii pe minut, digitala trebuie intrerupta.
Tratamentul cu chinidina se recomanda a fi continuat timp de 3 luni, sub control electrocardiografie.
Mai poate fi folosita procainamida sodica si, in formele refractare, defibrilarea electrica.



Alte materiale medicale despre: bolile aparatului cardio vascular la copii

Una dintre tulburarile de ritm cele mai spectaculoase este fibrilatia atriala. Se manifesta prin batai rapide si neregulate, care sunt astfel p [...]
Riscul pentru embolii sistemice la bolnavi vah-ulari cu fibrilatie atriala este de mult cunoscut. Recent s-a apreciat riscul pentru accident vascul [...]
Fibrilatia ventriculara este usor de recunoscut prin morfologia haotica, ondulanta, datorata deplasarii continue a impulsului prin cai de cond [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile aparatului cardio vascular la copii

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile