eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli gastrointestinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » boli gastrointestinale

Colicile abdominale


Colicile abdominale
Apar in special la noi nascuti si sugari mici (pana la trei luni). Sugarul se roseste la fata, se agita, se contracta isi flecteaza picioarele, frecandu-si talpile, tipa violent Are \"gaze\" sau scaune mai moi dupa supt (post prandiale), in acest caz se va rifica daca:
-mama respecta un regim alimentar adecvat (consumul de fructe si legume crude, cafeaua in exces, alcoolul, unele medicamente, prajeli, pot produce colici sugarului alimentat natural);
daca exista greseli alimentare;


- cantitati (ratie insuficienta sau supraalimentatie);

- calitati: dilutii necorespunzatoare de lapte la sugarul alimentat mixt sau artificial.
- daca sugarul a avut scaun in ziua respectiva sau din contra, a avut scaune mai moi, dese, explozi.
-daca exista greseli in ingrijirea sugarului: infasat strans, este ud, are eritem (roseata) in regiunea fesei, este imbracat gros.
-daca exista o stare conflictuala in jurul sugarului, mama este stresata, obosita.

O data combatute aceste cauze, se va recurge la calmarea sugarului prin:
- comprese calde aplicate pe abdomen cu sare calda (saculet) sau comprese umezite cu alcool
- se va provoca scaun daca sugarul este constipat, cu termemetrul (introdus in anus numai cu partea cu mercur), sau cu supozitoare cu glicerina pentru copii Un remediu bun este ceaiul de musetel, indulcit cu miere si cateva picaturi de lamaie.
Dupa supt, se poate da sugarului cu colici, supa de morcovi sau decoct de orez 50-60 ml, indulcit cu glucoza (1/2 de lingurita) mai ales daca are scaune mai moi. Se va da sugarului infuzie de chimen sau anason (se fierbe apa, se pune o lingurita de te la un ibric de apa). Se lasa acoperit 15\'. Se indulceste cu glucoza sau miere de albine.
Ceaiul \"contra colicilor\", preparat la Plafar, il recomandam celor cu scaune normale, fiind usor laxativ. Se mai pot administra potiuni antispastice, sedati numai la recomandarea medicului pediatru.




Alte materiale medicale despre: boli gastrointestinale

SIMPTOME: Colicile nu reprezinta o boala, ci un tip de plans persistent si prelungit la un sugar. Medicii considera ca este vorba de colici daca un s [...]
Ingrediente: zece smochine uscate, o cana de apa fiarta, o jumatate de cana de lapte fierbinte si o lingurita de zahar. Preparare: taia [...]
Durerea abdominala recurenta este durerea abdominala suficient de intensa pentru a afecta activitatea copilului si consta in aparitia a trei s [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli gastrointestinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile