eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Alaptarea

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » alimentatia copilului » alaptarea

Mameioane retractate

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Cand mama are mameloane mici sau retractate (trase inspre interiorul sanului de catre tesutul de sustinere) s-ar putea sa fie mai dificila la incepui alaptarea, mai ales daca nou-nascutul este de felul lui mai agitat. Daca nou-nascutul, sa spunem ca este o fetita, cauta mamelonul si nu il gaseste, s-ar putea sa inceapa sa ga si sa se zbata. Sunt cateva tactici intelepte pe care le puteti incerca. Daca e posibil, puneti-o la san imediat cum s-a trezit, inainte sa aiba timp sa se enerveze. in cazul in care fetita incepe sa ga de la prima incercare nereusita, opriti suptul si mangaiati-o sa se linisteasca inainte de a incepe din nou, fara sa va grabiti. Uneori masajul delicat cu degelcle inainte de inceperea suplului face ca mamelonul sa fie mai bombat. Sunt foarte putine femei care au mameloane retractate, si in general acest lucru nu constituie o piedica pentru alaptare. Se pot obtine rezultate bune si folosind cupele speciale pentru mameloane ( paragraful 186), iar doctorul va poate explica in detaliu modul lor de folosire.
Asa cum am aratat in paragraful 166, mamelonul nu arc un rol atat de important in alaplare, ci mai mult este un indicator pentru sugar ca sa poata prinde in gura arcola. Cu toate acestea, tesutul de sustinere care face ca mamcloanelc sa tic retractate determina si o dificultate pentru sugar in apucarea areolci si mularea ei in interiorul catatii bucale.
Probabil ca cel mai valoros procedeu de usurare a dificultatilor este mulgerea unei cantitati reduse de lapte prin compresiune manuala (paragrafele 190-l91) astfel incai regiunea areolara sa dena mai moale, iar dupa mulgere se poale comprima arcola inlre degetul marc si aratator, pentru a-i da o forma mai bombata inainte de a pune sugarul la san.



Alte materiale medicale despre: alaptarea

Indiferent ce pozitie vi se pare mai comoda, trebuie sa va asigurati ca sugarul a prins corect sanul, deoarece introducerea ncadecvata in gura sugarul [...]
Nu exista nimic in laptele de vaca sau in formulele de lapte praf pentru sugari care sa se poata compara cu proprietatile laptelui de mama. Acestea nu [...]
Un biberon (cu lapte matern sau formule speciale pentru sugar) poate fi oferit la inceput o data sau de doua ori pe saptamana, incepand de la 3-4 sapt [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre alaptarea

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile