eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu reflexoterapie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » reflexoterapie » tratarea bolilor cu reflexoterapie

Splenomegaliile


Splina apartine sistemului sangn. Avand rol in producerea de limfocite, este un organ limfoid.
Splina este asezata in partea superioara stanga a catatii abdominale, in loja splenica. Functiile pe care le indeplineste splina sunt multiple:
- este rezervor de sange ;
- are rol in meolismul fierului, al glucidelor si al mineralelor ;
- are rol hematopoetic ;
- are capacitatea de a elabora anticorpi pentru functia de aparare a organismului.
Splina poate prezenta afectiuni de sine statatoare (boli vasculare, parazitare etc.) sau poate reactiona in cadrul altor boli ca:


- boli infectioase (hepatita epidemica, febra tifoida);

- boli de sistem (leucemii, boala Hodgkin);
- boli hepatice (hepatite, ciroze, ictere hemolitice etc).
Zona reflexa a splinei se afla in talpa stanga, sub pernuta, spre marginea externa a piciorului, in dreptul degetului 4 ( sa 1, punctul 20).
Tratamentul reflexoterapeutic va urmari si aici depistarea si tratarea cauzelor ce produc splenomegalia. Uneori zona reflexa a splinei poate fi confundata cu zona colonului transvers.
In cadrul afectiunilor de sine statatoare ale splinei se va masa zona ei reflexa timp de 15-20 de minute/zi, pentru a-i reface structura prin dezvoltarea circulatiei sangne. Se vor masa traseele renale pentru eliminarea deseurilor, zona ficat si pancreas pentru o mai buna colaborare intre aceste organe. De asemenea, daca zona colonului este dureroasa, se vor face masaje pentru descongestionarea lui, scapand de balonarile care apasa pe splina, perturbandu-i actitatea.
In splenomegaliile provocate de perturbarea altor organe se va insista mai mult pe zona organului cauzant si pe sistemul limfatic.


Schema de masaj

a zona reflexa a splinei - 10-l5 minute;


a zona reflexa a ficatului - 5 minute;

a zona reflexa a pancreasului - 2 minute de fiecare picior;
a zona traseelor renale (rinichi, uretere, ca) - 5 minute de traseu;
a zona intestin gros (la nevoie) - 5 minute in sensul evacuarii;


a zone limfatice - 2 minute de fiecare punct.

Sedintele se pot face de 1-2 ori pe zi la interval de 8-l0 ore. Rezultatele obtinute prin masajul reflexoterapeutic in cadrul spleno-megaliilor sau al splinelor dureroase sunt favorabile in peste 75% din cazuri, daca se executa injur de 40-60 de sedinte (aproximativ o luna de tratament reflexoterapeutic).


Splina rene la volumul normal dupa circa 20-30 de sedinte.

Remedii naturiste: extractul rece din radacina de obligeana (Acorus calamus) da rezultate foarte bune in afectiunile tractiilui digestiv, ale ficatului, splinei si pancreasului. Mod de preparare: o lingura de radacina se lasa peste noapte in 1/4 litru de apa rece. Dimineata se incalzeste putin si se strecoara. Se beau 3-4 cesti/zi.
De asemenea, un ceai indicat pentru splina este cel de rostopasca (infuzie), deoarece curata sangele si ajuta la formarea lui (rol hemato-poetic).
Bolnai care sufera de splenomegalie trebuie sa foloseasca "mantaua spaniola" de 2 ori/saptamana ( modulul "Alte mijloac"e de intarire a organismului").



Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu reflexoterapie

Bolnavii prezinta tulburari ale auzului (surditate relativa) datorate unor afectiuni ale aparatului auditiv. Surditatea constituie o infirmitate manif [...]
Tulburarile de menstruatie se impart in mai multe categorii: a tulburari la intervale normale, dar cu cantitati de sange mai mici sau mai mari de [...]
Vaginita este inflamatia vaginului, de cele mai multe ori prinzand si vulva (vulvovaginita). Cauze: - igiena insuficienta a regiunii vulvo-vaginale [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu reflexoterapie

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile