eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Nasterea

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » nasterea

Expulzarea placentei


Dupa iesire copilului, urmeaza o scurta perioada de acalmie in care va cunoasteti copilul. Apoi. contractiile uterine se reiau pentru catva timp. Ele au ca efect, douazeci pana la treizeci de minute mai tarziu, dezlipirea placentei: aceasta este expulzarea placentei. E ultima faza a nasterii care de cele mai multe ori este nedureroasa.

Copilul s-a nascut
In sfarsjt. copilul dumneaastra s-a nascut. Il auziti tipand. Cel mai adesea, moasa il aseaza pe abdomenul dumneaastra. Sa nu fiti mirata de culoarea lui usor violacee, nici de suprafata putin neobisnuita a pielii lui: el este acoperit cu o pelicula alburie sau de sange. Doua pense r ti plasate pe cordonul ombilical pe care il veti putea sectiona dumneaastra inseva, daca acest lucru nu este facut de moasa sau de tata. Uneori, cateva masuri sunt indispensabile inca de la nastere, atunci cand copilul a avut scaune in interiorul uterului. Atunci, copilul trebuie dus in sala de ingrijire pentru a evita inhalarea lichidului meconial.


Expulzarea artificiala a placentei

Moasa sau medicul apasa usor pe uter, pe abdomen, pentru a verifica daca placenta s-a dezlipit sub efectul ultimelor contractii. Daca expulzarea nu se produce spontan, obslelricianul va scoate placenta introducand mana in uter. Aceasta interventie necesita o anestezie. Daca va aliati deja sub anestezie peridurala, obslelricianul va puica actiona direct. in caz contrar, o anestezie generala va fi indispensabila. Daca o femeie pierde prea mu li sange dupa nastere, se rbeste despre o hemoragie a expulzarii placentei (asta nu are nimic de-a face cu slabele pierderi de sange destul de obisnuite dupa expulzarea fatului). Singurul mijloc de a opri aceasta hemoragie esle extragerea artificiala a placentei, facuta sub anestezie.

Examenul uterin
La iesirea sa. placenta este examinata cu multa grija de echipa medicala. Trebuie controlat daca ea a fost complet expulzata si daca nu a ramas o parle in uter. Daca exista cea mai mica indoiala, medicul isi va introduce mana in uter pentru a se asigura ca e complet gol, va profita si pcnlru verificarea absentei unor anomalii uterine. Acest examen, numit examen uterin. poate verifica starea unor eventuale cicatrice ale uterului. Daca ati fost supusa unei episiotomii, ea esle cusuta odata cu expulzarea placentei. in general. in aceasta ultima faza a nasterii, moasa da copilului primele ingrijiri-eventual in prezenta lalalui ( . 137). Dupa nastere, veti mai ramane inca circa doua ore culcata in sala de nastere, alaturi de copilul dumneaastra, in compania tatalui, daca e cazul. Moasa sau o infirmiera va veni in mod regulat sa va supravegheze tensiunea arteriala, temperatura, elutia sangerarilor. care trebuie sa fie minime, si uterul, care trebuie sa se retraga. in sfarsit, dupa o toaleta locala, veti fi1 dusa in camera dumneaastra. Daca ati fost supusa unei anestezii generale, acolo va veti intalni cu copilul dumneaastra.



Alte materiale medicale despre: Nasterea

Sarcina poate prezenta dificultati datorita unei proaste insertii a placentei care acopera si obtureaza (partial sau total) colul uterin. Un a [...]
Copilul dumneavoastra se va naste nu peste mult timp si va intrebati cand va trebui sa plecati la maternitate. Pregatiti-va sa recunoasteti semnele ca [...]
Daca asa crede natura ca-si dovedeste simtul umorului, eu, una, nu-s deloc amuzata! E cea mai proasta gluma posibila, care te deruteaza, te zapaceste [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre nasterea

    Alte sectiuni
    Frumusete
    Termeni medicali
    Sanatatea copilului
    Igiena
    Geriatrie
    Sarcina
    Nasterea
    Venirea pe lume a copilului
    Mama dupa nastere
    Sanatatea femenii
    Dermatologie
    Homeopatie
    Reflexoterapie
    Adolescenta
    Kinetoterapie
    Ginecologie
    Obstetrica
    Psihiatrie
    Medicina generala
    Oftalmologie
    Oto-rino-laringologie
    Ortopedie
    Anestezia
    Masajul
    Sanatatea barbatului
    Urgente si primul ajutor
    Neurologie
    Odontologie
    Planificare familiala
    Maturitatea
    Varsta a iii-a
    Nefrologie
    Cancerologie
    Pediatrie
    Responsabilitatea juridica medicala
    Genetica medicala
    Simptome
    Rinologia
    Faringologia
    Laringologia
    Sistemul endocrin
    Radiologie
    Stomatologie
    Medicina legala
    Analize
    Asistenta medicala
    Chirurgie
    Dependente
    Fiziologie
    Microbilologie
    Neonatologie
    Optometrie
    Psihologie
    Reumatologie
    Traumatismele oaselor
    Traumatologie

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile