eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Frumusete

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » frumusete

Strategie antirid


Aparitia ridurilor este legata de procesul normal de imbatrinire. Dupa 60 de ani, celulele pielii se regenereaza intr-un ritm de doua ori mai lent decit intre 18 si 30 de ani. Colagenul

Acimentul A pielii

formeaza, dupa cum au aratat cercetatorii japonezi, un sistem de fibre care dau consistenta epidermei. Odata cu virsta, aceste fibre se lungesc si se leaga unele de altele : pielea se rideaza si isi pierde supletea. Acest fenomen de legare incrucisata (cross-Iinking) pare sa fie provocat de radicalii liberi, molecule puternic reactive, care, in contact cu oxigenul, explodeaza, inainte de a recurge la cosmetica, este indispensabila stavilirea efectelor dezastruoase ale radicalilor liberi printr-o alimentatie care sa puna in prim- antioxidantii: beta-carotenul, vitaminele C si E, seleniul, cisteina. Fabricantilor de produse cosmetice nu le lipseste creativitatea cind este vorba sa-si faca reclama produselor. Consumatorul este supus unui foc incrucisat de sloganuri pseudo-stiintifice care vorbesc de A coeziune celulara A, de A fibre de colagen A, de A autorevitalizarea pielii A. In realitate, cremele sint ineficace pentru ridurile profunde, dar pot diminua anumite riduri de suprafata si pot face pielea mai luminoasa.
Cremele bazate pe acizii din fructe au tocmai acest efect. Efectul deritilor de vitamina A acida este si mai evident, dar eliberarea acestor produse se face numai pe baza de reteta medicala (vitamina A sub forma de retinol nu are aproape nici un efect in aplicare locala). Acestea fiind spuse, produsele cosmetice, chiar daca nu sterg ca prin minune ridurile deja existente, pot totusi contribui la prevenirea unor noi riduri. Asigurati- ca in aceste produse exista substante antioxidante, precum filtrele anti-UVA si UVB. Si, mai ales, orientati- catre produsele de tip A apa in uleiA. Atunci cind aplicam un strat gras pe piele, frinam deshidratarea, deci imhjtrinirea. Or, majoritatea produselor A antirid A sint emulsii A ulei in apa A (mai multa apa decit ulei), ceea ce este contrar realitatii fiziologice, dupa parerea doctorului Aron-Brunetiere, un celebru dermatolog. Puteti utiliza, ca tratament preventiv, emulsii apa in ulei de tip Niveai sau Effadianei. Iata cite sfaturi pentru a lupta contra ridurilor:
* Evitati uscarea pielii. Atit femeile cit si barbatii pot aplica o crema hidratanta dupa dus, baie sau dupa ce s-au spalat pe fata.
9 Nu spalati pe fata cu sapunuri prea detergente. Optati pentru sapunurile foarte grase sau, mai bine, stergeti- pe fata cu lapte de toaleta (solutie care ar trebui adoptata si de barbati).
Luati suplimente de :I Multivitamine/multiminerale : 1-2 comprimate


* Vitamina C : 500-l 000 mg pe zi

* Vitamina E: 100 UI


* Beta-caroten : 2 000 ER (echilenti retinol)

* L-cisteina : 300-500 mg


* Seleniu: 100/xg




Alte materiale medicale despre: Frumusete

Spalarile cu musetel Va puteti mentine un par frumos, blond, pana la adanci batraneti, daca, dupa spalare, il clatiti cu infuzie de musetel. Planta [...]
Majoritatea oamenilor se uita mai putin in oglinda pe masura ce imbatranesc. Este greu sa ne impacam cu faptul ca ochii nostri, odata mari si frumosi [...]
Medicamentele: putini medici va previn asupra posibilelor efecte nefaste ale anumitor molecule asupra pielii. Lista de mai jos va va ajuta sa-i cereti [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre frumusete

Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
Traumatologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile