eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Mijloace terapeutice

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » frumusete » mijloace terapeutice

Siliciul (argila)


Siliciul (argila)


In China si India antice, apoi in rasaritul Peninsulei Arabice, actiunea terapeutica a oxizilor de siliciu, precum si a telor ce contin respectivul element era cunoscuta cu mult inainte de Hristos. Se stia, desigur, si ca argila si talcul favorizeaza vindecarea ranilor, plagilor.
Siliconii isi afla intrebuintarea in hematologie si in practica stomatologica, in confectionarea supapelor artificiale pentru inima, in confectionarea cristalinului, a protezelor glandelor mamare, a arterelor, tendoanelor, oaselor, in chirurgia estetica.
Silaminul vindeca nu doar ranile si arsurile, ci favorizeaza si cresterea dintilor, a unghiilor si a parului. Compusii de siliciu influenteaza sanatatea omului, au un efect pozitiv asupra tegumentului, asupra tesuturilor, organelor interne si cailor respiratorii.In Japonia au fost fabricate o serie de preparate anticancerigene. Au fost descoperite substante care slabesc musculatura, diminueaza substantial activitatea de deplasare si maresc de 2-3 ori rezistenta la otravirea cu doza letala de corazol.
Se stie ca unele semintii din Africa, din insulele Oceanului Pacific consumau diferite rietati de argila ca delicatesa. in caz de insuficienta a compusilor de siliciu in organism, copin maninca instinctiv argila (uneori o jupesc de pe peretii cuptorului, o curata de r si o inghit).
Compresele de argila vindeca procesele inflamatorii articulare, reumatismul, precum si alte afectiuni enumerate mai sus. Vindecarea este deplina. Iata cum se pregatesc aceste comprese : se inmoaie cantitatea corespunzatoare de argila, se face din ea o pasta consistenta, se intinde pe o bucata de pinza, se infasoara de jur imprejur hirtie-pergament, se izoleaza termic cu ta sau cu un bandaj cald. Astfel de comprese sint recomandate indeosebi peste noapte. Daca este posibil, se vor pastra mai mult timp; din cind in cind se controla efectul.



Alte materiale medicale despre: mijloace terapeutice

Ce este argila? Argila este o roca alcatuita din minerale argiloase, aluminosilicati, silicati de aluminiu, montmorillonit, caolinit, halloysit, illi [...]
Tumorile maligne sunt situate in cadrul supero-extern al sanului sau spre extremitatile sanului. Consultarea medicului de specialitate este oblig [...]
Prostata se gaseste sub vezica urinara, la nivelul de unde pleaca uretra, prin care se elimina urina. La barbatii in varsta, se produce o c [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre mijloace terapeutice

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile