eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Mijloace terapeutice

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » frumusete » mijloace terapeutice

Cumisul




Este o bautura din lapte de iapa (mai rar, de vaca ori camila) fermentat, cunoscuta popoarelor nomade din cele mai vechi timpuri.
Contine 2-2,5% albumina, 1-2% grasime, 3,5-4,8% zahar, 100-200 mg/kg tamina C, taminele A, D, E, PP, B, 400-600 mg fosfor, 800-l000 mg calciu.
Utilizarea lui in scopuri terapeutice duce la o crestere a poftei de mincare, la imbunatatirea asimilarii de albumine si grasimi din alimente, la cresterea in greutate a pacientului.
Cumisul mai slab (0,6-0,8% acid lactic) are efect purgativ asupra intestinelor; cel mediu si tare (0,8-l%, respectiv 1-l,2%) incetineste peristaltismul intestinal.
Prepararea produsului: se ia 1 1 lapte proaspat (daca e de vaca, se va dizolva prin adaugarea a 250 ml apa fiarta la 750 ml lapte), se inacreste cu 3 linguri chefir sau lapte covasit, se adauga 3 linguri miere sau zahar (de preferinta, miere).
Se pune la cald timp de 12-l6 ore, pina ce incepe sa se aseze.
Laptele acru obtinut se amesteca, se strecoara prin tifon sau sita. Se dizolva in jumatate de pahar apa calda 3-5 g drojdie, se adauga 1 lingurita zahar tos si se lasa ragaz drojdiei sa creasca 1-2 ore, apoi se toarna in lapte acru strecurat, se amesteca bine continutul, se acopera cu capacul si se pune la cald timp de 18-20 ore, dupa care se distribuie in sticle, se astupa etans si se lasa 30-40 minute la cald (20-22AC). Se pastreaza la frigider.Inainte de a se consuma se ia cantitatea necesara si se incalzeste la temperatura camerei. Doza este strict indiduala, se incepe cu 6 reprize a 100 ml (in formele slabe de boala, cite 50 ml), se ajunge apoi la 250 ml (adica, de la 600 ml pina la 1,5 1 pe zi).


Tratamentul continua pina la deplina ndecare.





Alte materiale medicale despre: mijloace terapeutice

Este una dintre cele mai populare plante, cu o larga folosinta in tarile Asiei de Sud-Est. insusirile terapeutice ale ginseng-ului erau deosebit de ap [...]
Primele marturii in farmacopeea chineza despre utilizarea acestuia ca medicament dateaza din anul 250 i.H., fiind numit 'fructul cu mai multe gusturi\ [...]
se recolteaza in perioada de inmultire a albinelor, in prisacile mari, in timpul verificarii stupilor, din 3-4 celule de matca libere, destinate scoat [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre mijloace terapeutice

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile