eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Dermatoze

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » dermatologie » dermatoze

Stafilodermii cutanate


Furunculoza maligna (sUiilo-dermie maligna a fetei) este una din cele mai gra complicatii, care apare dupa un furuncul al buzei superioare, nasului, santului nazo-genian sau al obrazului. In jurul furuncului apare un edem important cu tegumentul rosu-violaceu, infiltrat; starea generala a bolnavului este alterata, cu frison, febra. Pot surni complicatii reduile, ca tromboflebite ale sinusurilor laterale cu septicemie, tromboflebite ale sinusurilor carnoase, cu edem al pleoapelor si conjuctilor, xeroftalmie uni sau bilaterala, glob ocular voluminos si dureros, cu paralizii ale nervilor motori, ocular si facial. O adenopatie satelita este prezenta.
Tratamentul trebuie instituit de urgenta cu eritromicina in doze mari asociata cu penicilina G, sau peniciline semisintetice (meticilina, cloxacilina). Dupa efectuarea antibiogramei in functie de rezultat se mai pot folosi urmatoarele antibiotice : spiramicina, oleandomicina, lincomicina, rifampicina, tetraciclina, vibramicina, kanamicina si gentamicina. Seritatea afectiunii ne obliga sa asociem 2 sau chiar 3 antibiotice. Dupa colectarea furunculului, fara a face manevre, care sa faciliteze diseminarea infectiei prin mobilizarea microtrombusurilor, se poate deschide prin electrocoagulare, tn continuare se vor face spalaturi cu solutii antiseptice, badijo-naje cu cristal violet 1%, pomezi cu tetraciclina 3%, cloramfeni-col 5% sau neomicina 5%.
Interntii de urgenta mai necesita furunculul antracoid, sta-filodermiile care se complica cu septicemii, infectia stafilococica ombilicala la nou-nascut si stafilococia necrozata maligna, toate acestea reclamind administrarea de antibiotice per os sau pa-renteral.



Alte materiale medicale despre: dermatoze

Iodidele apar la inceput sub forma de bule, care devin apoi ulcero-vegetante, conflueaza si formeaza placarde intinse, marginite de un tiv bulos sau p [...]
Este o stafilodermie a glandei sudoripare apocrine, intilnita in regiunea axilara, mai rar in regiunea areolei mamare, perineala, care apare sub forma [...]
Stafilodermie a glandelor sudoripare ecrine, apare la sugarii si copii mici neingrijiti, debilitati, sub forma unor mici noduli, care se pot transform [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre dermatoze

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile