eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile stomacului si duodenului

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile stomacului si duodenului

Hematemeza


Este eliminarea de singe prin voma, reprezen-tind exteriorizarea unei hemoragii digestive superioare. Hemate-meza debuteaza de obicei ca un accident brutal, prin expulzarea pe gura a unei cantitati mai mici sau mai mari de singe rosu sau negru digerat. Singele poate fi amestecat cu alimente sau se poate exterioriza la sfirsitul vomei alimentare.
Din punct de vedere terapeutic sint esentiale cite constatari : i) Recunoasterea ca atare a hematemezei, ceea ce este usor de facut. O falsa hematemeza este vomarea singelui inghitit dupa un epis-taxis prelungit. 2) Aprecierea marimii hematemezei. Din acest punct de vedere, hematemeza poate fi mica, mijlocie, mare sau cataclis-mica. O hematemeza mica poate fi insotita de o melena abundenta, deci pierderea volemica trebuie apreciata si din acest punct de vedere. Hematemeza mijlocie si abundenta (depasind deci 500 ml singe pierdut) se insoteste de modificari ale pulsului, T.A. si de alte semne ale socului hemoragie.

Orice hematemeza trebuie urmarita si tratata in mediu spitalicesc, de preferinta intr-un serviciu de reanimare. Bolnavul fi pus la pat si supravegheat. Cantitatea de singe pierduta se aprecia prin aspiratie. Aspiratia gastrica permite de a controla In acelasi timp oprirea sau continuarea hemoragiei In urma tratamentului. Se vor supraveghea, dinamic, pulsul si T.A. Se instaleaza oxigenoterapie. Se incepe administrarea de substante volemice, lichide cristaline, lichide macromoleculare si, mai ales, singe izo-grup izo-Rh. Se urmareste oprirea spontana a hemoragiei sau, In caz contrar, hemostaza prin interventie chirurgicala ( "hemoragia digesti superioara").




Alte materiale medicale despre: Bolile stomacului si duodenului

Fata de alte localizari ale cancerelor care pot beneficia de un tratament asociat complex chimiohormono-radiochirurgical, tratamentul cancerului gastr [...]
Poate fi mai difuza sau localizata la gura de anastomoza si zona perianastomotica. Este fie preexistenta interventiei chirurgicale, cind aceasta o acc [...]
Ca si la stomacul operat si aici este valabila conceptia ca nu se incadreaza in sindromul post-vagotomie suferintele preexistente sau cele ce apar dup [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile stomacului si duodenului

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile