eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Diagnostic

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente » diagnostic

Febra tifoida


Febra tifoida
Dintre febrele eruptive, febra tifoida poate crea dificultati de diagnostic in formele de debut, in formele atipice, precum si in formele tratate insuficient cu antibiotice, inaintea precizarii etiologiei starii febrile. Kste astazi o raritate forma febrei tifoide clasice, asa cum este descrisa in tratatele mai vechi. Evolutia tipica a curbei febrile nu s;v mai vede decit rar.

Urmatoarele elemente oliniee pot sugera diagnosticul : febra, bfla-dicardie absoluta sau relati, leucopenie, V.S.H. moderat crescuta. Acest debut poate fi confundat cu boala Hodgkin, forma abdominala, tuberculoza pulmonara, lupus, criptoleucoza. in cursul epidemiilor, dificultatile de diagnostic pot fi si mai mari, deoarece subfebra poate fi izolata, neinsotita de tulburari subiective sau obiective.
La ccinati, evolutia este de asemenea atipica cu o febra pina la 38 ', prelungindu-se timp de saptamini, insotita de simptome nesugestive pentru febra tifoida : artralgii, nevralgii, coriza, tuse, herpes sau altele putin evocatoare (eefalee, astenie). Vaccinarile masive au schimbat, profilul bolii. Adesea lipsesc splenomegalia, petele lenticulare, bradi-cardia, leucopenia cu limfocitoza si aneozinofilia. Coprocultura este rar poziti. Examenele de laborator sint necesare pentru diagnostic, hemo-cultura si serodiagnosticul Widal pastrindu-si loarea lor deosebita.



Alte materiale medicale despre: diagnostic

Definirea FON la copil a evoluat mult in ultimii ani, dar un crite-riu precis de definire incA nu existA. Se acceptA cA persistentA unei febre se [...]
in realitate, febra este o arma de lupta naturala a organismului pentru combaterea virusilor. Daca dorim distrugerea microbilor prezenti in ap [...]
Este o afectiune produsa de inhalarea unor aerosoli de oxizi metalici in stare nascanda. Cel mai frecvent apare inhalarea aerosolilor de Zn() (f [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre diagnostic

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile