Considerati candva semn al murdariei, 'al lipsei de civilizatie\" si al lipsei igienei din ">
eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli parazitare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli parazitare

'musafiri nepoftiti


Paraziti - 'Extraterestrii intestinelor\"
Considerati cand semn al murdariei, 'al lipsei de civilizatie\" si al lipsei igienei din tinuturile indepartate, parazitii intestinali sunt mult mai aproape de casa decat ati putea crede. Probabilitatea existentei in fecale a unui organism neidentificat in prealabil (extraterestru) este ametitor de ridicata. Conform celor mai multi specialisti parazitologici, 40 de procente din populatia lumii este infectata cu un anumit tip de paraziti. Anne Louis Gittelman, autoarea carti Chici cine a venit la cina?, estimeaza ca parazitii sunt prezenti intr-un numar chiar mai mare, fiind afectati opt din zece oameni.

Dole de laborator sustin afirmatiile celor de dinainte. Laboratorul Parascope din orasul Leeds, descopera ca 40 de procente dintre indivizi sunt purtatori de paraziti, in Statele Unite, unul dintre cele mai precise laboratoare pentru astfel de eluari, Doctor\'s Data Lab, identifica paraziti in 20 de procente din probele testate. Trebuie notat ca aceste laboratoare asigura o precizie extraordinara atunci cand testeaza existenta parazitilor. Centrele pentru controlul bolilor din Atlanta au descoperit ca unul din sase indivizi, testati aleator, poarta unul sau mai multi paraziti. Americanilor le-au fost descoperite peste 130 de tipuri diferite de paraziti. Chiar acum cati ani, frecventa infectiei cu Blastocysts hominis in Statele Unite a fost de pana la 12 procente, in timp ce in tarile tropicale procentul riaza intre 20 si 50.

Chiar daca acceptam estimarea cu cel mai scazut procent, tot avem un numar imens de persoane purtatoare de paraziti. Dr. Hermann Bueno este unul dintre cei cei mai experimentati parazitologi din lume si considera ca 'Parazitii reprezinta diagnosticul care lipseste din geneza multor probleme cronice de sanatate, inclusiv bolile trac-tului gastrointestinal si ale sistemului endocrin\".
Unul dintre motivele pentru care aceasta nu este intru totul apreciata este faptul ca metodele obisnuite si traditionale de determinare a prezentei parazitilor nu sunt exacte. Majoritatea laboratoarelor NHS nu folosesc tehnici care ajuta la identificarea parazitilor.
In anul 1976, un studiu realizat in Newcastle publicat in revista Lancet, a aratat ca in medie, adultii purtatori ai parazitului Ciardia lamblia au necesitat 16 investigatii consecutive pentru a diagnostica infectia. Alte studii au indicat ca organismele considerate mult timp rezidenti inofensivi ai tractului intestinal, pot de fapt cauza probleme de sanatate.
Din proprie experienta clinica, ne confruntam cu situatia in care, folosind un test de laborator cu metode exacte de testare, acesti musafiri nepoftiti sa fie identificati la un pacient care suferea de oboseala cronica, dupa sase - da, sase - teste medicale care au esuat in a-i identifica.

Cum m-am contaminat cu 'extraterestri\"?
In Marea Britanie, sursele majore de contaminare sunt apa de la robinet, prepararea necorespunzatoare a alimentelor sau depozitarea lor incorecta, animalele de casa si fecalele acestora, fecalele umane (de la scutece etc.) si infectiile dobandite in strainatate. Raspandirea infectiilor parazitare la nivel international a avut loc relativ usor si se datoreaza, cel putin in parte, acelorasi cauze din spatele aparitiei intolerantelor alimentare.
Rolul calatoriilor internationale nu trebuie neglijat ca sursa a infectiilor parazitare. De exemplu, nu voi uita niciodata vizita din 1989 la St Petersburg, unde intreaga alimentare cu apa a orasului era infectata cu Giardia. Am fost sfatuiti sa folosim apa imbuteliata chiar si pentru spalatul dintilor.

Viermii filariali, viermii cu carlig, viermii bici, viermii plati si amiba afecteaza peste doua miliarde de oameni din toata lumea, nelimitandu-se numai la dezvoltarea mondiala, cauzand o lunga lista de probleme, incepand de la elefantiazis pana la orbire si probleme intestinale grave. Ei reprezinta de asemenea una dintre cauzele cele mai mari ale intolerantei alimentare.
Nu conteaza cat de bogat sau sarac sunteti. Parazitii ataca toate paturile sociale si economice, inclusiv starurile de film si familiile a reputati chirurgi.

Cel mai des intalniti dintre extraterestri

Cel mai des intalniti paraziti identificati in Marea Britanie sunt:
Blastocystis hominis
Dientamoeba fragilis
Entamoeba coli
Ciardia lamblia
Endolimax nana
Cryptosporidium

Semnele si simptomele infectiei 'extraterestre\"

Cand organismul este locuit sau colonizat episoade indelungate de bacterii nedorite, exces de fermenti sau paraziti, aceasta situatie reflecta un dezechilibru nu numai al tractului digestiv dar si al sistemului imunitar. Imunitatea slabita sporeste semnificativ riscul infectarii cu aceste organisme nedorite, iar parazitii nu fac exceptie. in acest sens, decorul care favorizeaza intolerantele alimentare este acelasi care favorizeaza si parazitii.

De fapt, intoleranta alimentara este un posibil semn pentru infectia parazitara, iar simptomele pot fi similare. Se crede ca parazitii modifica activitatea imunitara in intestin si maresc inflamarea - ambele sporind riscul reactiei imuno-globulinei G la antigenii alimentari. Asocierea directa dintre paraziti si intolerantele alimentare este,in termenii diagnosticarii, o zona gri dar exista si cate legaturi solide.

Inflamatia cauzata de paraziti si de toxinele pe care le produc pot de asemenea spori riscul sindromului de intestin permeabil, si de aceea conduc cu siguranta la intoleranta alimentara. in acest sens, poate exista o asociere indirecta puternica intre infectia parazitara si intoleranta alimentara, dar si o posibila legatura directa. Verificati lista pentru a afla daca sunteti un candidat pentru gazduirea 'extraterestrilor\".
Sunt purtator de paraziti?

Adunati cate 1 punct pentru fiecare dintre aceste intrebari. Manifestati vreunul dintre urmatoarele simptome in mod regulat?
1. anemie
2. gaze in exces
3. balonare
4. satietate abdominala
5. greata
6. constipatie
7. diaree sau agitatia colonului
8. crampe sau durere abdominala
9. extenuare
10. stari febrile inexplicabile
11. sindrom de colon inflamat, precum colita sau boala Crohn
12. urticarie
13. macinarea dintilor
14. pierdere in greutate (inexplicabila si fara nici o modificare a dietei)
15. sangerare rectala
16. dureri articulare si musculare
17. intolerante alimentare
18. detinerea animalelor de casa
19. copin dumneavostra viziteaza copii care detin animale de casa
20. calatorii internationale frecvente
21. consum de apa numai de la robinet
22. istoric anterior cu infectii parazitare (chiar si tratate)
23. istoric cu diaree in timpul calatoriilor
24. istoric al membrilor familiei cu parazitii
25. dificultate in a invinge cresterea fermentilor intestinali
Punctajul dumneavoastra = /25 Punctaj ridicat = 15 sau mai mult

Interpretare

Chestionarul nu diagnosticheaza paraziti, ci subliniaza posibilitatea prezentei parazitilor. Astfel, un punctaj ridicat sugereaza sa luati in consideratie un test pentru identificarea parazitilor. Daca exista, atunci este foarte important sa tratati parazitii si nu numai problemele de intoleranta alimentara, mai ales pentru ca pot contribui la riscul de dobandire a intolerantei alimentare fata de orice aliment pe care il consumati cu regularitate.

0-5 Nu este nevoie sa faceti un test pentru prezenta parazitilor.
Continuati sa implementati ul care vi se potriveste cel mai bine ( Partea a treia), dar daca nu inregistrati nici un progres, atunci acordati din nou atentie acestei sectiuni impreuna cu raspunsurile la alte chestionare din aceasta sectiune, si incercati sa urmati programul de prevenire a parazitilor asa cum este descris in Partea a treia precum si ul de sustinere a digestiei.

6-9 Deja acumulati un punctaj prea ridicat pentru a simti conforil si apare probabilitatea unui intrus in tractul digestiv. Deoarece multe dintre simptome se suprapun cu posibilele dezechilibre, trebuie sa introduceti acest rezultat in contextul corect. Se poate intelege ca ati fost sfatuiti sa faceti un test de coprocultura pentru alta afectiune; aceasta poate dezlui mai multe informatii despre posibilii paraziti. Urmati programul de prevenire a parazitilor asa cum este descris in Partea a treia, precum si ul de sustinere a digestiei.

10-l4 DACA dupa patru saptamani, modificarile dietei privind intoleranta alimentara (inclusiv ul de sustinere a digestiei) NU micsoreaza punctajul sub 10, trebuie sa realizatii un test parazitologic detaliat.

15 sau mai mult Cu cat punctajul dumneavoastra depaseste 15 puncte, cu atat este mai important sa eliminati prezenta parazitilor printr-un examen de coprocultura numit examen coproparazitologic detaliat. Acest test examineaza de asemenea fermentii si bacteriile. Realizati testul intr-un laborator si implementati modificarile de dieta si ul de sustinere a digestiei conturate tinand cont de intoleranta alimentara..

Studiu de caz: Parazitii se dovedesc a fi cheia
Michael Jones, in rsta de 21 de ani suferea de extenuare indelungata dar si simptome digestive precum balo-nare, exces de gaze si colon neregulat, si se parea ca si sindrom de colon iriil. Interesant, acesta a aparut numai in ultimele sase luni, in timp ce oboseala inexplicabila se manifesta de cati ani. Un test pentru intoleranta alimentara a identificat alimentele netolerate, pe care Ie-a evitat. Simptomele digestive au fost imbunatatite in proportie de 75 de procente. Apoi, un examen de coprocultura a identificat prezenta unui parazit, abordat prin mijloace nutritio-niste. Dupa cate saptamani, a descoperit ca putea consuma alimentele 'netolerate\" fara a manifesta simptome neplacute. Ameliorarea a durat atat in timpul cat si dupa ul anti-paraziti.

Teste relente: examen de coprocultura (examen coproparazitologic detaliat)
Cea mai buna metoda de testare pentru paraziti este cu una sau doua probe de scaun, care sunt analizate cu un microscop performant. Trebuie urmat de testarea corespunzatoare pentru anticorpi, insemnand ca laboratorul verifica daca organismul dumneavoastra creaza anticorpi pentru intrusi. Aceast fapt mareste precizia testelor cu proximativ 40 de procente. Testul oferit de IWDL este unul dintre cele mai bune si precise din lume ( Resurse, p. 339).

Nota privind bacteriile nedorite
Nu exista nici un chestionar care sa ajute sa identificati prezenta bacteriilor nedorite deoarece semnele si simptomele acestora precum Proteus species, Klebsiella pneumoniae, Citrobacter freundii si Pseudomonas aeruginosa sunt identice celor pentru paraziti sau exces de fermenti. Raspunsurile date la chestionarele privind fermentii si parazitii ar trebui sa arate cursul actiunii de abordare.



Alte materiale medicale despre: Boli parazitare

DATE GENERALE Oncocercoza este boala provocata de prezenta unui parazit filarian apartinind genului Onchocerca. Exista 2 specii ale acestui gen paraz [...]
DATE GENERALE Aneylostomidoza este boala provocata de prezenta in organismul uman a 2 specii de nematozi, din familia Ancylostomidac, si anume: Anci [...]
DATE GENERALE Prezenta parazitului Dicrocelium dendrilicum in canalele biliare determina aparitia acestei boli. Este al 2-lea trematod hepatic al omu [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli parazitare

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile