eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli cerebrale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli cerebrale

Hemoragia intratumorala


Hemoragia intratumorala

Hemoragia intratumorala

O patologie tumorala subiacenta a fost identificata in 10% din cazurile de hemoragie intracraniana. Tumorile cerebrale asociate cu hemoragie sunt de obicei maligne : primitive- astrocitoame (astrocitomul anaplazic, glibl 434i81e astomul multiform) sau metastaze (frecvent carcinomul bronhogen, melanomul, coriocarcinomul, carcinoame tiroidiene sau renale). Alte tumori care se pot asocia cu hemoragia sunt oligodendrogliomul, meningiomul, adenomul pituitar, hemangioblastomul, schwanomul de acustic.

Aspectul in RM al hemoragiei intratumorale nu are aceeasi evolutie temporala si morfologica cu HIP primitiva. In tumorile hemoragice, stadiul de deoxihemoglobina poate fi prelungit, cu hipointensitate centrala, mai mult de 1 saptamana si de obicei nu se intalneste un inel complet de hemosiderina. Depozitele de hemosiderina pot apare de maniera punctata sau pot fi complet absente. De obicei edemul si efectul de masa sunt mai pronuntate decat in hematomul simplu ; un edem vasogenic persistent este de asemenea prezent. Un alt indiciu este existenta a multiple focare de hemoragie intr-o masa sau hemoragia neregulata. In unele cazuri hemoragia poate interesa structuri precum corpul calos ceea ce ar fi neobisnuit ptr hemoragia hipertensiva. Hiperintensitatea inconjurand hemoragia non neoplazica dispare in mod normal in 4 8 saptamani si tot in aceasta perioada dispare efectul de masa in majoritatea cazurilor ; se observa pierdere de tesut parenchimatos. In cazul tumorilor mici caracteristicile diferentiale sunt ascunse de hemoragie si doar persistenta edemului vasogenic atipic poate ridica suspiciunea de tumora subdiacenta.

Diagnosticul diferential include malformatia cavernoasa hemoragica, melanomul metastatic, anevrism trombozat, infectiile fungice, infarctul embolic septic si infarctul venos.

Administrarea de contrast este utila : in cazul tumorilor primitive demonstrand priza de contrast periferica componentei hemoragice a leziunii si in boala metastatica reveland leziunile aditionale la distanta. De asemenea se poate suspecta hemoragia intratumorala si pe criterii clinice : pacienti cu malignitate cunoscuta, persoane in varsta nonhipertensive, pacienti cu simptomatologie progresiva inaintea ictusului hemoragic .





Alte materiale medicale despre: Boli cerebrale

Hemoragia cerebrala reprezinta aproximativ 10% din totalitatea accidentelor vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala. in special cea necontro [...]
Infarctul hemoragic Hemoragia apare secundar in tesutul infarctizat. Initial este ocluzia arterei cerebrale, in majoritatea cazurilor prin e [...]
Hemoragia intratumorala O patologie tumorala subiacenta a fost identificata in 10% din cazurile de hemoragie intracraniana. Tumorile cerebral [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli cerebrale

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile