eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu argila

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » terapia cu argila » tratamente cu argila

Ulcerul gastric


Ulcerul gastric


Cauzele sunt stresul, alimentatia necorespunzatoare, fumatul, abuzul de alcool, tulburari ale scularizatiei gastrice si in producerea sucului gastric (hipersecretie).
Terapia cu argila, asociata cu cea de rza, are efecte benefice asupra acestei afectiuni. Ambele au proprietati antiseptice, antitoxice, bactericide, absorbante, cicatrizante, remineralizante si reconstitutive. Argila este cunoscuta ca un pansament gastric eficient.
Regimul atoxic este obligatoriu, se renunta total la bauturile alcoolice, cafea, carne grasa, afumata, prajita, bauturi Cola si derite, condimente. Se consuma salata de rza inaintea meselor, morcovi, mere, cartofi, mamaliga, hrean, spanac. Se beau sucuri de rza, 2-3 pahare pe zi, intre mese, asociate cu cele de morcovi, telina, patrunjel, sau sucuri naturale de lamaie si portocale.
Apa argiloasa se pregateste de preferinta cu apa de pe tarate. Se bea dimineata. Pudra de argila se poate combina cu ceaiuri din pulberi de sunatoare, coada soricelului, musetel, papadie, obligeana. Aceasta apa argiloasa se poate consuma in locul apei de baut, in timpul zilei.
Cataplasmele se aplica direct pe piele, groase si reci, pe scobitura epigastrica si stern, dupa mese si siesta. Durata este de 3-3V4 ore.
Noaptea se utilizeaza cataplasme de argila, care pot alterna uneori cu cele din foi de rza, cladite in doua straturi, care se lasa pana dimineata, cand se arunca.
Cura dureaza trei saptamani si se poate relua dupa 7 zile de pauza.


Galerie de imagini si poze medicale: ulcerul gastric


imagine cu ulcerul gastricimagine cu ulcerul gastric imagini ulcerul gastricimagini ulcerul gastric poza despre ulcerul gastricpoza despre ulcerul gastric


Alte materiale medicale despre: tratamente cu argila

Ulcerul peptic este ulcerul care apare dupa rezectia gastrica si poate fi localizat fie pe gura de anastomoza, in cazul anastomozei gastro-duodenale, [...]
Ulcerul de decubit sau, cu Aermenul mai folosit in clinica, escara (de la grecescul "eskhara", care s-ar traduce prin crusta pe o rana), "ulcerul de [...]
Aceasta afectiune este foarte frecventa, ea cuprinzand 10% dintre bolnavii cu boli digestive. Formele acute ale ulcerului gastro-duodenal se insotesc [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu argila

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile