eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu argila

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » terapia cu argila » tratamente cu argila

Hemoroizii


Hemoroizii


Chiar daca unele persoane sunt neincrezatoare in utilizarea tratamentului cu argila, nu am avut decat un singur caz cand rezultatele nu au avut eficienta maxima.
Hemoroizii pot fi externi (in afara orificiului anal) si interni (in interiorul anusului).
Dupa cum a aratat prof. Graeser, argila, luata in cantitati chiar mai mari, nu are efecte daunatoare asupra organismului , daca este naturala si fara a fi tratata sau imbunatatita cu alte materiale.


In toate cazurile, s-a indicat si cura de apa argiloasa.

Apa argiloasa se ia dimineata, cu V2 ora inainte de masa. Cura dureaza trei saptamani. Regimul alimentar atoxic este obligatoriu.
Cataplasmele se aplica la fel ca in cazul fisurilor anale. Cataplasma de dupa masa sau cea de seara se poate inlocui cu cataplasme de frunze de varza. Frunzele de varza, dupa cea doua ore, incep sa aiba un miros fetid, aceasta datorita proprietatilor bactericide, absorbante, antiinflamatorii si antitoxice si a continutului mare de sulf, calciu, fosfor, cupru, magneziu si iod, confirmand extragerea toxinelor si a reziduurilor din zona.

Dupa utilizare, cataplasmele se arunca, zona anusului se spala cu apa rece.In perioada curei se pot bea sucuri de varza in amestec cu suc de morco, mere, telina, gutui.
Unii autori recomanda ca, inaintea utilizarii cataplasmei, sa fie facute bai de sezut cu ceai antihemoroidal, muguri de pin, de plop, galbenele, urzica etc. Aceste spalaturi si bai nu afecteaza terapia cu argila.
Pentru hemoroizii interni este indicat a se face, dimineata clisme cu apa argiloasa de mare densitate.



Galerie de imagini si poze medicale: hemoroizii


imagine cu hemoroiziiimagine cu hemoroizii imagini hemoroiziiimagini/poza hemoroizii


Alte materiale medicale despre: tratamente cu argila

Dilatatii ale venelor hemoroidale ; ele apar mai frecvent intre 3060 ani pe un teren pletoric, hipertensiv, obez. Exista o predispozitie ereditara fa [...]
Din nou ne intilnim cu o afectiune frecventa a tractului gastrointestinal care poate fi evitata de obicei prin mentinerea unei cantitati adecvate de f [...]
Hemoroizii sint dilatatiile varicoase ale plexurilor hemoroidale din submucoasa ano-rectala (fig. 13). Boala se intilneste destul de frecvent atit la [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu argila

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile