eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Tuberculoza pulmonara


Tuberculoza pulmonara
Boala contagioasa cu localizare la nivelul aparatului respirator, datorata patrunderii si inmultirii bacilului Koch in bronhiole si in plamanul omului sanatos. Principala sursa de infectie este omul bolnav, dar la aparitia acestei boli mai pot contribui si alti factori: diferite boli febrile, gripa, raceala, surmenajul, subalimentatia, viata dezordonata si orice cauze care scad puterea de rezistenta a organismului.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: catina, ciocul berzei, ciubotica cucului, coada calului, fasolea, hameiul, ienuparul, iarba mare, izma, jalesul, lumanarica, macesul, mierea ursului, napraznicul, patlagina, pirul, plamanarica, podbalul, scorusul de munte, teiul, troscotul, urzica, vascul, valeriana.


Retete utilizate



UZ INTERN:

Ciocul berzei - infuzie din 2 lingurite de ta maruntita, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Ciubotica cucului - infuzie din 1-2 lingurite flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Coada calului - decoct din 4-5 lingurite de ta maruntita, la 1,5 litri de apa. Se fierbe 15 minute si apoi se strecoara. Se bea caldut, in timpul unei zile. Fasolea - decoct dintr-o lingura de teci uscate si maruntite, la o cana (250 ml) cu apa rece. Se fierbe 20-25 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi, neindulcite. Hameiul - infuzie din 2-3 lingurite de conuri, la o cana cu apa clocotita (300 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Iarba mare - decoct din 4 linguri de radacina maruntita, la o cana (200 ml) cu apa rece. Se fierbe 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se iau 3-4 linguri pe zi. Ienuparul - infuzie din 2 lingurite frunze, peste care se toarna o cana cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se iau 4 linguri pe zi. Izma - infuzie dintr-o lingurita frunze uscate si maruntite, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani de ceai rece pe zi.
Jalesul- infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate si maruntite, la 100 ml apa clocotita.
Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.
Lumanarica - infuzie dintr-o lingura de flori uscate, peste care se toarna o cana cu apa
clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.
Mierea ursului - infuzie dintr-o lingurita de flori uscate si maruntite, peste care se
toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Napraznicul - infuzie dintr-o lingurita de ta uscata si maruntita, la o cana cu apa


clocotita (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.

Patlagina - infuzie dintr-o lingura de pulbere frunze uscate si maruntite, peste care se
toarna o cana (200 ml) cu apa cloco'ita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara.
Se bea treptat, in cursul unei zile.
Pirul - infuzie dintr-o lingurita rizom maruntit sau pulbere de rizom, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3-4 cani pe zi.
Plamanarica - decoet dintr-o lingura de pulbere frunze, sau frunze uscate si maruntitc, la o cana cu apa rece (250 ml). Se fierbe 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Podbalul - infuzie din 10 g flori si frunze, peste care se toarna 2 cani a 250 ml cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani de ceai pe zi, indulcit cu miere de albine.
Scorusul de munte - infuzie dintr-o lingurita de fructe uscate, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Teiul - infuzie din 1 -2 lingurite flori, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se indulceste cu miere. Se beau 2-3 cani pe zi.
Troscotul ~ infuzie din 2-3 lingurite de ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Urzica - infuzie dintr-o lingura de frunze maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. scul - macerat la rece din 3-4 lingurite de frunze, la o cana (250 ml) cu apa. Se lasa 7-8 ore. Se beau 2-3 cani pe zi.
leriana - macerat la rece din 3-4 lingurite radacina maruntita, la o cana (250 ml) cu apa. Se lasa 6-8 ore. Se beau 2-3 cani pe zi.


Ceaiuri complexe

1. Coada calului - ta (20 g), Plamanarica - frunze (20 g). Patlagina - frunze (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita. Se beau 3 cani pe zi.
2. Coada calului - ta (40 g), Troscot - ta (40 g). Ienupar- frunze (20 g), Izma
- frunze (20 g). Decoet dintr-o lingurita de amestec, la o cana (250 ml) cu apa rece. Se fierbe 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi.
3. Coada calului - ta (40 g), Podbal - frunze (40 g), Tei - flori (20 g). Decoet din 5 linguri de amestec, la 1,5 1 apa. Se fierbe 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 3-4 cani pe zi, indulcite cu miere de albine.
4. Coada calului ~ ta (20 g), Troscot - ta (15 g), Podbal - frunze (20 g), Izma
- frunze (5 g), Pir - rizom (15 g). Ienupar - fructe (5 g). Hamei - conuri (20 g). Decoet dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (300 ml). Se beau 2-3 cani pe zi, timp de 3-6 luni. in timpul acestei cure se recomanda, saptamanal, consumarea a 500 g miere amestecata cu hrean ras (1-2 radacini de hrean), din care se ia cate 1 lingura, cu o jumatate de ora inainte de masa de pranz si de seara.
5. Maces - fructe (40 g). Catina ;ilba - fructe (40 g), Urzica - frunze (10 g), Ciubotica cucului - frunze (10 g). Infuzie din 2 lingurite de amestec, la o cana cu apa (300 ml). Se beau 1-2 cani pe zi.


Galerie de imagini si poze medicale: tuberculoza pulmonara


imagine cu tuberculoza pulmonaraimagine cu tuberculoza pulmonara imagini tuberculoza pulmonaraimagini tuberculoza pulmonara poza despre tuberculoza pulmonarapoza despre tuberculoza pulmonara images tuberculoza pulmonaraimages tuberculoza pulmonara


Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Este obligatorie consultarea medicului. Este o boala pulmonara infectioasa, provocata de bacilul Koch. Regimul alimentar antitoxic este obligato [...]
Este obligatorie consultarea medicului. Este o boala pulmonara infectioasa, provocata de bacilul Koch. Regimul alimentar antitoxic este obligato [...]
Este o boala contagioasa, cu o localizare la nivelul pielii, in tratamente se indica printre altele si baile locale: - Muguri de plop. Baile [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile