eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Intoxicatiile


imbolnavirea organismului ca rezultat al ingurgitarii sau acumularii unor medicamente, sau a unor substante toxice in cantitate mare.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: anghinarea, brusturele, catina alba, cicoarea, coada soricelului, fasolea, iarba marc, ienuparul, izma, lumanarica, mesteacanul, osul iepurelui, papadia, pirul, porumbarul, sunatoarea, trei-frati-patati, trifoiul rosu, urzica.


Retete utilizate


UZ INTERN: Anghinarea - infuzie din 2 lingurite ta uscata si maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (300 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute. Se bea in 3 reprize, inaintea meselor principale.
Brusturele - decoct din 3-4 linguri pulbere radacina, la 1 litru de apa clocolita. Se continua fierberea 2 minute la foc scazut. Se strecoara si se indulceste. Se bea in timpul unei zile.
Catina alba - infuzie din 2 linguri de fructe zdrobite, peste care se toarna 500 ml apa clocotita. Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se bea fractionat, in cursul unei zile.
Cicoarea - decoct din 2 lingurite de ta (radacina plus partile aeriene), la 200 ml apa. Se fierbe 5 minute. Se bea caldut, in 3 reprize, inaintea meselor principale. Coada soricelului - infuzie dintr-o lingura de flori maruntite, peste care se loarnao cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi, inainte de mese.
Fasolea - decoct din 3 linguri de teci maruntite, in 750 ml de apa rece. Se fierb 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea in 3 reprize, in decursul unei zile. Iarba mare - decoct din 3-4 linguri pulbere radacina, la o cana cu apa rece (200 ml). Se fierbe 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se iau 2-3 lingurite seara, cu o ora inainte de culcare.
Ienuparul - decoct diluat din 10-20 galbuie (fructe), la 1 litru de apa. Se fierbe 15 minute si apoi se strecoara. Cantitatea se bea in cursul unei zile.
Izma - infuzie dintr-o lingurita frunze maruntite, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi. Lumanarica - infuzie dintr-o lingurita cu flori uscate, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.
Mesteacanul - infuzie din 4-5 lingurite de frunze, la 300 ml de apa clocotita. Se lasa 15 minute si apoi se strecoara. Se adauga un rf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se bea o cana, la interl de 3-4 ore.
Osul iepurelui - decoct din 4 linguri de radacina maruntita, la 1 litru de apa rece. Se fierbe 30 de minute. Se bea fractionat, in decursul unei zile.
Papadia- infuzie din 1-2 lingurite de ta intreaga (frunze, rizom, radacina), uscata si maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Pirul - infuzie dintr-o lingurita de pulbere rizom, intr-o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 2-3 cani de ceai caldut pe zi.
Porumbarul - infuzie dintr-o lingurita de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Sunatoarea - infuzie dintr-o lingurita de ta uscata, maruntita, peste care se toama o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Trei-fra(i-palati - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 3 cani pe zi.
Trifoiul rosu - infuzie dintr-o lingurita de flori uscate, maruntite, peste care se toama o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Urzica - infuzie dintr-o lingura cu frur,ze maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 ninute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.



Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

in toate cazurile de intoxicatii alimentare este recomandata cura de apa argiloasa. Datorita proprietatilor antiseptice, antibacteriene, bacte [...]
Sunt forme de utilizare a plantelor medicinale in uzul extem. Pentru a obtine un amestec de plante pentru bai (ceaiuri balneologice), plantele fragmen [...]
Se obtine din plante medicinale bogate in uleiuri volatile, sau chiar din uleiuri volatile care se pun in vase smaltuite sau de portelan, peste care s [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile