eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Hemoragia


Hemoragia
Se caracterizeaza prin iesirea sangelui din vase si trecerea in tesuturi (hemoragii interne), sau in afara (hemoragii externe). Pentru cele interne se va apela intotdeauna si de urgenta la medic. Pentru hemoragiile externe usoare, se utilizeaza te cu efecte hemostatice, care contin taninuri si tamina K.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: alunul, brusturele, cerentelul, ciubotica cucului, coada soricelului, coada calului, cretusca, dracila, iarba rosie, linarita, napraznicul, patlagina, porumbul, rachitanul, sanzienele galbene, salcia, stejarul, sunatoarea, tataneasa, traista ciobanului, troscotul, urzica.


Retete utilizate

UZ INTERN:
Afinul - infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate, maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 20-30 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Brusturele - decoct din 1-2 lingurite de radacini maruntite, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Cerentelul - decoct din 2 lingurite de radacini, la o cana cu apa (250 ml). Se bea neindulcit, dimineata, pe stomacul gol.
Coada racului - infuzie sau decoct dintr-o lingura de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Cretusca - infuzie dintr-o lingurita pulbere de ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 5-l0 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Dracila - decoct dintr-o lingurita pulbere scoarta, la o cana cu apa (200 ml). Se fierbe 5 minute, se lasa sa se raceasca 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi. Linarita - decoct dintr-o lingura de lastari infloriti, proaspeti sau uscati, la 1 litru de apa. Se fierbe 10 minute si apoi se strecoara. Se bea fractionat intr-o zi. Napraznicul - decoct dintr-o lingura de ta uscata, maruntita, la o cana (200 ml) cu apa. Se fierbe 5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Patlagina - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi. Porumbul - infuzie din 2 linguri de matase, la o cana cu apa (250 ml). Se ia cate o lingura, la 3 ore.
Sanzicnele galbene - infuzie dintr-o lingura de ta uscata si maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi.
Sunatoarea - infuzie dintr-o lingurita de ta uscata, maruntita, la o cana (200 ml) cu
apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
Traista ciobanului - infuzie din 1-2 lingurite pulbere ta sau ta uscata,
maruntita, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita
15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Troscotul

infuzie din 1 -2 lingurite cu pulbere de ta, peste care se toarna o cana
cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau
2-3 cani pe zi.
Urzica - infuzie dintr-o lingura de frunze. la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.


Ceai complex

Urzica - frunze (30 g), Coada racului - ta (20 g), Racbitan - ta (40 g), Porumb - matase (10 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi, dintre care una dimineata, pe stomacul gol.

UZ EXTERN:
Ciubotica cucului- infuzie din 1-2 lingurite de flori, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa sa se raceasca si se aplica cataplasme in zona afectata. Decoct dintr-o lingurita de radacini maruntite, la o cana (250 ml) cu apa. Se aplica cataplasme in zona afectata. Coada soricelului - infuzie din 2 lingurite de flori, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa sa se raceasca si apoi se aplica cataplasme in zona afectata Iarba rosie - decoct din 3-4 lingurite de ta. la o cana cu apa (200 ml). Se fierbe 5-l0 minute si se strecoara. Se aplica sub forma de cataplasme in zona afectata. Racbitanul - decoct din 4 linguri de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se aplica cataplasme caldute in zona afectata
Salcia - decoct din 2-3 lingurite de coaja maruntita, la o cana cu apa (250 ml). Se fac tamponari locale sau se aplica cataplasme caldute in zona afectata. Stejarul - decoct din 2-3 linguri de coaja, la o cana cu apa (250 ml). Se aplica cataplasme caldute in zona afectata.
Tataneasa - decoct din 60-80 g radacini maruntite, la 1 litru de apa. Se fierbe 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se aplica comprese locale.



Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Hemoragia cerebrala reprezinta aproximativ 10% din totalitatea accidentelor vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala. in special cea necontro [...]
Tumora, cu o evolutie maligna, care, netratata la timp, se dezvolta progresiv, producand moartea bolnavilor. Tumora creste prin inmultirea anarhica a [...]
Boala produsa de infectia organismului cu viermi intestinali (tenie, botriocefal, limbric, oxiur etc). In functie de natura parazitului, prezinta simp [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile