eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Gripa


Gripa
Afectiune acuta produsa de virusul gripal, care se manifesta prin guturai, febra, cefalee, indispozitie, oboseala, dureri articulare etc.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: anasonul, brusturele, busuiocul, cerentelul, cimbrisorul, cimbrul, ciubotica cucului, coacazul negru, coada soricelului, coriandrul, fumarica, feniculul, frasinul, ghintura, hameiul, ienuparul, isopul, izma, jalesul, Ientica, lumanarica, lichenul de piatra, macul, molidul, musetelul, mustarul negru, pirul, papadia, salcamul, scaiul nat, socul, sorvul, teiul, trandafirul de dulceata, tintaura, ungurasul, usturoiul.


Retete utilizate



UZ INTERN:

Anasonul - infuzie dintr-o lingurita fructe, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.
Brusturele - decoct din 3-4 linguri pulbere de radacina, la 1 litru de apa clocotita. Se continua fierberea 2 minute la foc scazut si apoi se strecoara. intreaga cantitate se bea in timpul unei zile.
Busuiocul - infuzie dintr-o lingurita pulbere de frunze, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi. Cerenfelul - decoct din 2 lingurite radacina maruntita, la o cana cu 250 ml apa. Se fierbe 30 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.
Cimbrul - infuzie dintr-o lingurita de pulbere ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Ciubotica cucului - infuzie din flori, sau decoct din radacini dintr-o lingurita, la o cana cu apa (250 nil) clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
Coada soricelului - infuzie din 2 linguri de flori maruntite, la 1/2 litru de apa clocotita. Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea in cursul unei zile, in 3-4 reprize. Frasinul - decoct dintr-o lingura scoarta uscata si macinata, la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe 5 minute si apoi se strecoara. Se ia cate o lingurita, de mai multe ori pe zi. Ghintura galbena - infuzie dintr-o jumatate lingurita pulbere radacina, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se bea un sfert de cana, inaintea meselor principale.
Ienuparul - infuzie dintr-o lingurita de "fructe" galbuie, la o cana (250 ml) cu apa. Se beau 2 cani pe zi.
Isopul- infuzie din 1-2 lingurite de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Izma - infuzie din 2 lingurite frunze maruntite, la o cana cu apa (250 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se bea treptat, in cursul unei zile. Lentica - infuzie dintr-o lingura de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Macul de camp - infuzie dintr-o lingurita de petale uscate, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se bea, fractionat, intreaga cantitate intr-o zi.
Molidul- sirop din 1 kg muguri, la 2 litri apa. Se da in clocot 15-20 de minute si apoi se lasa la racit. Se adauga 900 g zahar la 1 litru.
Pirul - infuzie dintr-o lingurita de rizom maruntit sau pulbere din rizom, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3-4 cani pe zi.
Salcia - decoct din 2 linguri de coaja, la o cana cu apa (200 ml). Se iau 3^1 linguri pe zi. Scaiul nat - decoct din 2 linguri de ta maruntita, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Socul - infuzie din 1 -2 lingurite de flori, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Sorvul - infuzie dintr-o lingurita de ta, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Teiul - infuzie din 1-2 lingurite de flori, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Trandafirul de dulceata - infuzie din 2 lingurite cu petale proaspete, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Tintaura - infuzie dintr-o lingurita pulbere din ta, la o cana (250 ml) cu apa fierbinte. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se bea in cursul unei zile, in 3-4 reprize.
Ungurasul - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Usturoiul - decoct din 2-3 bulbili zdrobiti, fierti in 200 ml de apa sau lapte, timp de 15 minute. Cantitatea rezultata se bea in cursul unei zile.

Ceaiuri complexe
1. Scortisoara - scoarta (10 g). Soc - flori (30 g), Sorv - ta (30 g), Cimbrisor -ta (10 g), Cerentel- radacina (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana (200 ml) cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi, indulcite cu miere.
2. Soc - flori (20 g), Tei - flori (20 g), Tintaura - ta (10 g), Papadie - ta (10 g). Salcie - coaja (20 g), Hamei - conuri (20 g). Decoct (prin fierbere 5 minute) dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi, indulcite cu miere.
3. Musetel - fiori (20 g). Soc - flori (20 g). Tei- flori (20 g), Sorv - ta (30 g). Cimbrisor- ta (10 g). Infuzie din 2 lingurite de amestec, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
4. Scortisoara - scoarta (10 g), Cuisoare - flori (5 g), Piper negru - fructe (5 g), Coriandru - fructe (20 g). Fonicului- fructe (20 g), Sorv- ta (15 g). Musetel -flori (15 g). Tei - flori (10 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana (250 ml) cu apa. Se beau 3 cani pe zi, indulcite cu miere (sau zahar); la fiecare cana se adauga sucul de la jumatate de lamaie.
5. Tei- flori (50 g), Jalcs - frunze (30 g), Eucalipt- frunze (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
6. Soc - flori (20 g), Lumanarica - flori (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
7. Coada soricelului

flori (20 g), Anason

seminte (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
8. Soc - flori (20 g), Cimbru - ta (40 g), Molid - frunze (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana (250 ml) cu apa. Se beau 2 cani pe zi.
9. Izma - frunze (20 g), Tei - scoarta (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.


UZ EXTERN:


Mustarul negru - bai fierbinti la picioare, cu faina de mustar. Ceaiuri complexe
1. Menta - frunze, Jales - frunze, Lentica - flori. Trandafir de dulceata - petale. Frectii cu otet din aceste te.
2. Busuioc - ta, Musetel - fiori. Urzica - frunze. Galbenele - flori. Inhalatii cu abur de infuzie obtinuta din aceste te.



Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Definitie Boala infectioasa si foarte contagioasa specific umana, data de virusurile gripale si caracterizata printr-o evolutie autolimitanta cu febr [...]
Aceasta infectie a cailor respiratorii e determinata de un virus ce provoaca febra, dureri de cap, curbatura si o stare de oboseala. Boala contagioasa [...]
Sa incercam sa descriem putin, la modul general, aceasta 'fiinta\" misterioasa. Si aici ne ajuta seminificatia cuvantului: 'virus\" [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile