eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Furunculoza


Furunculoza
Infectie locala care apare, adesea, ca afectiune secundara in anumite boli (diabet, astenie, nefroze), fiind de obicei o infectie la nivelul pielii produsa de stafilococi, fata de care organismul si-a pierdut rezistenta.

Plante medicinale ce pot fi utilizate: bruslurele, busuiocul salbatic, ceapa, cicoarea, crinul alb, inul, ipcarigeaua, lumanarica, macesul, musetelul, nalba mare, nalba, nucul, osul iepurelui, papadia, patlagina, sapunarita, sanzienele, scaiul, socul, trci-frati-patati, ungurasul, urzica moarta, varza, viorelele, volbura, zamosita.

Retete utilizate

UZ INTERN:
Brusturele - infuzie din 2-4 linguri de radacini, la 1 litru de apa. intreaga cantitate se bea in cursul unei zile.
Cicoarea - infuzie din 8-l5 g de ta, la 1 litru de apa, sau decoct din 15-40 g de radacini uscate si maruntite, la 1 litru de apa. Cantitatea se bea in cursul unei zile. Macesul - infuzie sau decoct din 2 linguri de fructe, la 500 ml de apa. Se fierbe numai 5 minute. Cantitatea se bea in cursul unei zile.
Osul iepurelui - decoct din 20 g radacina uscata si maruntiia, la 1 litru de apa. Se fierbe si apoi se strecoara. Se bea fractionat, in timpul unei zile, in trei reprize. Papadia - decoct din 1-2 lingurite de pulbere radacina, la o cana (250 ml) cu apa. Se fierbe 5-l0 minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi.
Sapunariiu - infuzie dintr-o lingurita pulbere de rizom si radacina, la un pahar cu apa (250 ml). Se Iasa la macerat 6-8 ore. Cantitatea se bea intr-o zi. Socul - infuzie din 2 lingurite de flori, peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute. Se beau 2 cani pe zi.
Trei-t'rati-patafi - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute, apoi se strecoara. Se ia cate o lingura, la 3 ore. Infuzie din 4 linguri de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se ia cate o lingura, la 3 ore.
Ceai complex Maces - fructe (20 g). Nuc - frunze (20 g), Urzica - frunze (30 g), Trei-frati-patati -ta (20 g). Soc - flori (10 g). Infuzie din 3 linguri de amestec, la 1 litru de apa. intreaga cantitate se bea intr-o zi.

UZ EXTERN:
Busuiocul salbatic - infuzie din 2-3 lingurite pulbere ta, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se spala local cu un tampon cu vata inmuiat in infuzie, apoi se aplica o cataplasma, cu un pansament steril inmuiat in infuzie.
Ceapa - cataplasme cu ceapa coapta, la care se adauga putina ceara de albine. Crinul alb - cataplasme cu bulbi copti sau fierti, care se aplica in zona afectata si se bandajeaza.
Inul - catasplame din faina de seminte, amestecata cu apa fierbinte, pana se face o pasta ce se pune intre doua bucati de panza si se aplica pe locul bolnav. Se mentin in permanenta calde, timp de 2-3 ore.
Ipcarigeaua - decocl din 2 lingurile amestec parti egale de pulbere radacina si Sapunarita, la o cana cu apa (250 m'.). Se fierbe 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se fac spalaturi locale cu un tampot de vata.
Lumanarica - decoct din 2 lingurite de radacina maruntita, la o cana cu apa (250 ml), sau 8 lingurite, la 1 litru de apa. Se fierbe 20-25 de minute. Se lasa acoperit pentru a se raci pana la caldut si apoi se strecoara. Se aplica sub forma de spalaturi locale sau cataplasme cu pansamente sterile.
Musetelul - infuzie din 3 linguri flori, la o cana (200 ml) apa clocotita. Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Pe locul afectat se aplica bai locale sau cataplasme. Nalba mare- cataplasme din frunze oparite cu apa clocotita si aplicate in zona afectata. Nalba - infuzie din 2-3 lingurite frunze si flori uscate, bine maruntite, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se fac spalaturi locale, folosindu-se un tampon cu vata. Patlagina - cataplasme cu frunze proaspete, usor strivite prin presare cu o sticla. Sanzienele - decoct din 6-8 linguri de ta uscata, maruntita, la 1 litru de apa. Se fierbe 15-20 de minute la un foc mic si apoi se strecoara. Se fac bai locale sau se aplica sub forma de cataplasme.
Scaiul - decoct din 4 linguri de frunze si inflorescente uscate, maruntite, la 1 litru de apa. Se fierbe 10 minute si apoi se strecoara. Se fac spalaturi locale, folosindu-se un tampon de vata.
Socul- infuzie din 40 g de flori, la 1 litru de apa. Se fierbe 30 de minute si apoi se lasa la racit. Se fac bai locale sau se aplica sub forma de cataplasme. Sovarvul - frunzele crude se aplica pe locurile afectate.
Ungurasul - infuzie din 1-2 linguri de ta maruntita, la o cana (250 ml) cu apa fierbinte. Se lasa acoperita 20-30 de minute si apoi se strecoara. Se fac bai locale, folosindu-se un tampon cu vata.
Urzica moarta - infuzie din 50 g ta sau flori, la 1 litru cu apa clocotita. Se lasa acoperita 20-30 de minute si apoi se strecoara. Se aplica bai locale sau cataplasme. Varza - cataplasme cu frunze strivite cu o sticla, aplicate direct pe piele, fixate cu un pansament.
Volbura - cataplasme cu frunze intregi, proaspete, care se pun pe piele pe locul afectat si se bandajeaza.
Zamosila - decoct din 1-2 linguri pulbere ta, la o cana (250 ml) cu apa, respectiv 4-8 linguri pulbere ta, la 1 litru de apa. Se fierbe 5-l0 minute. Se lasa la racit 30 de minute si apoi se strecoara. Se tamponeaza furunculele sau se asaza pe ele comprese cu decoctul obtinut.

Ceai complex
Scaiul - radacina (20 g). Ceapa - bulbi (20 g), orele - bulbi (20 g). Decoct din acest amestec. Se aplica sub forma de cataplasme.



Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Furunculoza este acea stare creata de repetarea furunculelor timp de mai multe saptamani, luni sau chiar mai multi ani. Furunculoza poate fi c [...]
Inflamatia articulatiilor are diferite forme si cauze, printre care: poliartrita reumatismala acuta, prezenta, de cele mai multe ori, la copii si adol [...]
Formatiuni dure, adesea de consistenta pietroasa, formate din urati, oxalati, fosfati sau saruri de calciu localizati la nivelul rinichilor (pietre la [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile