eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Diareea


Diareea
Stare patologica ce se caracterizeaza prin accelerarea tranzitului intestinal, scaune frecnte si lichide. Cauza este iritatia peretelui intestinal fie prin secretia excesiva de lichid, fie prin absorbtia insuficienta a acestuia de catre peretele intestinal. in intestin se formeaza produse care excita peretele (musculatura) intestinal, provocand contractii, spasme.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: afinul, albastrita, busuiocul, calina alba, cerentelul, ciresul, coada calului, coada racului, coada soricelului, cimbrisorul, cimbrul de gradina, cretusca, dudul, fragul, izma, morcovul, murul, merisorul, musetelul, napraznicul, nalba mare, nucul, patlagina, pirul, porumbul, plamanarica, rachitanul, roinita, sclipetii, silnicul, stejarul, tataneasa, traista ciobanului, troscotul, turita mare, urzica, urzica moarta, ntriJica, zburatoarea, zmeurul.


Retete utilizate

UZ INTERN:
Afinul - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi. Decoct dintr-o lingurita de fructe, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi. Macerat la rece, timp de 8 ore, din 2 lingurite de fructe, la 500 ml de apa. Cantitatea se bea in cursul unei zile.
Albastrila - infuzie din 2 lingurite flori uscate si maruntite, peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se bea cate un sfert de cana, cu 20 de minute inaintea meselor principale. Busuiocul - infuzie dintr-o lingurita pulbere frunze, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi. Catina alba infuzie din 2 linguri fructe zdrobite, peste care se toarna 500 ml de apa clocotita. Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se bea, fractionat, in cursul unei zile.

Cerentelul - decoct din 2 lingurite de radacini, la o cana cu apa. Se bea pe stomacul gol (efectul creste in amestec cu izma, musetel sau sunatoare). Ciresul - infuzie dintr-o lingura de fructe uscate, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 3 cani pe zi.
Coada racului- infuzie sau decoct din 2 linguri de ta, la 500 ml de apa. Cantitatea
se bea in cursul unei zile.
Cretusca - decoct din 60 g radacina maruntita, la 1 litru de apa. Se fierbe 15-20 de
minute si apoi se strecoara. Se bea dimineata si seara, cate o ceasca.
Dudul - infuzie din 1 -2 linguri frunze maruntite, la o cana cu apa. Se beau 2-3 cani pe
zi, dupa mesele principale.
Fragul - infuzie din 2 lingurite frunze maruntite, la 200 ml de apa clocotita. Se lasa
acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 ceaiuri pe zi, neindulcite.
Izma - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi.
Merisorul - extractie din 2 lingurite frunze, in 100 ml de apa rece. Se lasa in repaus
60 de minute si apoi se strecoara. Peste aceleasi frunze se toarna 100 ml apa clocotita
si se fierbe la foc mic 15 minute. Se strecoara si se bea fractionat in timpul unei zile,


la 3-4 ore, cate o lingura.

Morcovul - supa din 500 g radacina rasa sau taiata marunt. Se fierbe in 750 ml apa, timp de 30 de minute. Se paseaza si se completeaza cu apa fierbinte, pana la 1 litru. Se ia cu lingurita.
Murul - infuzie din 2 lingurite frunze zdrobite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Musetelul - infuzie din 3 linguri flori, la o cana cu apa (200 ml) clocotita. Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Napraznicul - suc proaspat obtinut prin zdrobirea si stoarcerea tei. Se dilueaza in apa sau lapte si se bea.
Nalba mare - macerat la rece dintr-o lingurita pulbere radacina, la o cana (250 ml) cu apa. Se lasa 30 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi. Patlagina - infuzie dintr-o lingura pulbere de frunze sau frunze uscate, maruntite, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se ia cate o lingura, la 2-3 ore.
Pirul - infuzie dintr-o lingurita de rizom maruntit, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3-4 cani pe zi.
Porumbarul - decoct dintr-o lingurita de fructe, la o cana (250 ml) cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi.
Plamanarica - infuzie dintr-o lingura de pulbere frunze, sau frunze uscate, maruntite, peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa rece. Se fierbe 5-l0 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Rachitanul - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Roinifa - infuzie dinlr-o lingurita pulbere de frunze, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Stejarul - decoct din 2 lingurite de coaja, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2 cani pe zi, intre mese, neindulcit.
Tataneasa - decoct din 1-2 lingurite cu pulbere de radacina, sau radacina bine maruntita, la 2 cani cu apa. Se fierbe 20-30 minute, se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Turifa mare - infuzie sau decoct dintr-o lingura de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Urzica - infuzie dintr-o lingura cu frunze maruntite, peste care se toarna o cana cu apa (200 ml) clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Urzica moarta - infuzie dintr-o jumatate lingurita de flori, sau o lingurita pulbere din ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.
Ventrilica - infuzie dintr-o lingurita de ta, peste care care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi.
Zburatoarea

infuzie dintr-o lingurita de ta uscata si maruntita, peste care se toama 1 litru de apa clocotita. Se lasa acoperita 5-6 ore si apoi se strecoara. Se bea de 3 ori pe zi, cate 100 ml, inainte de mese.
Zmeurul - infuzie din 1-2 lingurite frunze uscate si maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se acopera 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.

Ceaiuri complexe
1. Stejar- coaja. Nuc- frunze. Coada racului- ta, Rachitan

ta, Turita mare - ta. Izma - frunze. Cimbrisor - ta, toate in parti egale. Infuzie din 1-2 lingurite de amestec, la o cana cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi.
2. Stejar- coaja (40 g), Obligeana - rizomi (10 g). Cimbrisor- ta (10 g). Nuc -frunze (40 g). Decoct dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 1 -2 cani pe zi.
3. Coada racului - ta (25 g). Troscot - ta (25 g), Traista ciobanului - (30 g), Izma - frunze (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi.
4. Troscot - ta (25 g). Izma - frunze (15 g). Afin - frunze (25 g), Nuc - frunze (20 g), Coada soricelului - flori (15 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa. Se fierbe 10 minute. Se beau 2-3 cani pe zi.
5. Nuc- frunze (4 linguri), Musetel - flori (2 linguri), Izma- frunze (2 linguri). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
6. Traista ciobanului - ta (5 linguri), Troscot- ta (3 linguri), Coada racului-ta (3 linguri). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
7. Coada racului - ta (4 linguri), Troscot - ta (2 linguri), Patlagina - frunze (2 linguri). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
8. Patlagina - frunze (2 linguri). Troscot - ta (2 linguri). Coada calului - ta rde (2 linguri). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
9. Stejar- coaja (2 linguri), Sclipeti- radacina (2 linguri). Decoct dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
10. Sclipeti- radacina (4 linguri). Nalba mare - radacina (2 linguri), Cimbru de cultura - ta (o lingura). Decoct din acest amestec, 2 lingurite, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.



Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Diareea se manifesta prin scaune moi, uneori apoase. Cauzele bolii sunt: stresul social si psihic, unele medicamente, alimentele alterate, apa de bA [...]
FUNCTIA GASTROINTESTINALA NORMALA ABSORBTIA FLUIDELOR Sl A ELECTROLITILOR Aportul de fluide calre tractul (ii este do S 10 l'zi. inclusiv cei 2 I i [...]
Definitie Diareea calatorilor este o boala acuta plurietiologica, autolimitanta si caracterizata prin tulburari de tranzit, de obicei neinsotite si d [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile