eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Contuzia


Comprimarea tesuturilor prin lovire sau apasare, fara rupturi externe, insotita de invinetirea epidermei (echimoze).
Plante medicinale ce pot fi utilizate: amica, coada calului, coada soricelului, napraznicul, socul, sulfma, talpa gastii, lataneasa, varza.


Retete utilizate

UZ EXTERN:
Amica - tinctura care se prepara prin macerarea, timp de 10 zile, a 20 g flori, in 100 ml alcool. Se aplica comprese in zona traumatizata, din 10 ml tinclura, la 100 ml apa de plumb.
Coada calului - infuzie sau decoct din 2 lingurite de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se aplica sub forma de cataplasma in zona traumatizata.
Coada soricelului - infuzie preparata din 60 g de flori, la 1 litru de apa. Se aplica cataplasme sau se fac bai locale in zona afectata.
Napraznicul - infuzie dintr-o lingura de ta. la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se aplica cataplasme in zona traumatizata.
Socul - infuzie din 40 g de flori, la 1 litru de apa. Se aplica cataplasme sau se fac bai locale in zona traumatizata.
Sulfina - infuzie din 2 linguri de ta uscata, maruntila, peste care se toarna o cana
cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se
aplica sub forma de cataplasma in zona traumatizata.
Talpa gastii- decoct din 2 linguri de pulbere de ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se Iasa 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se aplica cataplasme locale cu un pansament sterilizat.
Tataneasa - decoct din 4-5 linguri cu radacini maruntite, la o cana apa (250 ml). Se fierbe 15-20 de minute intr-un vas acoperit. Se aplica cataplasme cu un pansament steri-lizat sau se fac bai locale.
Varza - frunzele exterioare ale capatanii de varza se spala, se preseaza pe o suprafata plata cu o sticla pentru strivirea nerrilor, se incalzesc usor si se aplica in 2-3 straturi pe locul dureros. Se fixeaza cu un bandaj. Se schimba de 2 ori, la 24 ore.



Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Boala parazitara produsa de un vierme (Ascaris lumbricoides), care se manifesta prin oboseala, mancarimi anale si nazale, anemie, scaderea in greutate [...]
Boala a pielii caracterizata prin descuamatie fina, asemanatoare taratei. Se datoreste unor ciuperci si prezinta diferite aspecte clinice. Pitiriazis [...]
Disparitia menstrelor din cauze fiziologice sau patologice, disfunctii hormonale, traumatisme psihice etc. Plante medicinale ce pot fi utilizate: cim [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile