eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Cefaleea


Cefaleea
Dureri de cap datorate unor multiple cauze.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: busuiocul, cimbrul, coada soricelului, fenicu-lul, ghintura, hameiul, icnuparul, iedera, izma, levantica, murul, musetelul, macrisul, paducelul, patlagina, roinita, salcia, schinelul, sporiciul, trifoistea de balta, urzica, ungurasul, vascul, zmeurul.


Retete utilizate

UZ INTERN: Busuiocul - decoct dintr-o lingura de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se lasa acoperit 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi.
Izma - infuzie dintr-o lingura de frunze, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani de ceai rece pe zi. Levantica - infuzie din 3 lingurite de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se indulceste cu miere de albine. Se beau 2-3 cani pe zi.
Musetelul - infuzie din 1-2 lingurite pulbere flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi. Paducelul - infuzie dintr-o lingurita de flori, la 250 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cnni pe zi.
Roinita - infuzie dintr-o lingura de frunze, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau pana la 2 litri pe zi.
Urzica - infuzie dintr-o lingura de frunze, la 250 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
Zmeurul - infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate si maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se acopera pentru 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se indulceste cu miere. Se beau 2-3 cani pe zi.
Ceaiuri complexe
1. Busuioc - ta (5 g). Cimbru - ta (5 g), Musetel - flori (5 g), Sporici - ta (5 g). Infuzie din acest amestec la 600 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
2. Musetel- flori (15 g), Patlagina - frunze (15 g), Valeriana radacini (15 g), Coada soricelului- flori (10 g), Mur- frunze (10 g), Levantica - flori (5 g). Infuzie din acest amestec, la 600 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
3. Coada soricelului - flori (15 g), Feniculul - seminte (10 g), Valerianb - (10 g). Musetel- flori (5 g), Ienupar- fructe (5 g). Infuzie din acest amestec, la 600 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
Daca durerea de cap este din cauza hipertensiunii arteriale, se utilizeaza urmatoarea reteta: Paducel - flori (15 g), Salcie - frunze (15 g), Vasc- frunze (15 g).

Schinel- ta (10 g). Hamei- conuri (10 g). Infuzie din acest amestec, la 600 ml de apa. Se beau 2-3 cani pe zi.
II. Daca durerea de cap este din cauza hipotensiunii arteriale, se utilizeaza urmatoarea reteta:
1. Unguras - ta (20 g), Macris - radacina (15 g), Roinifa - frunzele (15 g), Salcie - scoarta (5 g). Infuzie din acest amestec, la 600 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.
2. Musetel - flori (30 g), Ghintura - radacina (10 g), Trifoiste de balta - radacina (10 g). Se macereaza timp de 6 zile intr-un litru de n dulce. Se beau 3 paharele pe zi.
UZ EXTERN: Iedera - frunzele proaspete se aplica in zona cefalica, legate cu un tifon.


Galerie de imagini si poze medicale: cefaleea


imagine cu cefaleeaimagine cu cefaleea imagini cefaleeaimagini/poza cefaleea


Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Date generale Cefaleea constituie una dintre cauzele cele mai frecvente de consultatie pediatrica; ea ridica de multe ori probleme pediatrului pra [...]
Are loc in urma unor traumatisme sau a unor procese degenerative, astfel ca retina se poate dezlipi de pe coroida, iar spatiul dintre aceste doua memb [...]
Boala provocata de ciuperci parazite microscopice din genul Trichophyton. Se manifesta prin caderea parului, cruste si ingrosarea pielii in placi. Pl [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile